Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Crkvice

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dg
Cromaniak
Crkvice

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 16.01.2008 12:46

znalazłem kilka fajnych apartmanów :) do których można przyjechac z psem w wiosce Crkvice na Pelesacu, czy ktoś kojarzy jakie tam są plaże? i w ogóle czy ktoś coś może powiedzieć więcej o tej mieścinie
Olou
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olou » 16.01.2008 14:17

Jeśli ktoś lubi odludzie, za to piękne widoki w fantastycznym miejscu, to polecam. Nisamowita jest droga, tak kręta że baliśmy się zjechać do tej miejscowości. Krępak w Bieszczadach to pestka.
Pozdrawiam Olou :D
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 16.01.2008 14:21

lubię odludzie, samochodem też lubię i potrafię jeździć. Napisz tylko proszę jaka jest plaża w Crkvicach, acha i czy jest tam jakiś sklep z najbardziej potrzebnym asortymentem czyli z chlebem i winem?
Olou
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olou » 16.01.2008 14:54

Jak pisałem, było tam tak stromo i takie niesamowite zakęty (serpentyny) że nie dojechaliśmy. Widzieliśmy tą miejscowość z góry, wydawała nam się położona w przepięknym miejscu: mała zatoczka, kilka domków, kilka łódek. Podobno można było tam dojechać żwirową drogą z Trpanja - już po płaskim terenie wzdłuż morza. Plaża z tego co z daleka widzieliśmy jest raczej kamienista i stroma, ale mogę się mylić.
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 16.01.2008 17:50

Osobiście tam nie byłam :( , chociaż lubię takie małe "zadupiaste" miejsca i pewnie podobałoby mi się w Crkvicach.

W necie jest trochę zdjęć, np. tutaj jest widok z góry na zatoczkę, na tej podstawie można sobie wyobrazić, jak stromy jest zjazd do niej. Kilka fotek znajdziesz tu. Urokliwe ujęcie jest tu.

Znalazłam jeszcze takie, z których trochę wynika, jak wygląda plaża koło małego portu Obrazek
Obrazek
:papa: :papa:
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 16.01.2008 18:07

Olou, Ty to chyba prawo jazdy masz z allegro. Tam za stromo i za kręto na Hvarze jakieś przepaście Cię czeluściami straszyły, tunel Pitvie to w ogóle można auto zarysować, nie jeździłeś przypadkiem autobusem przegubowym po Chorwacji :?: :wink:
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 16.01.2008 18:30

Miejscowość jest malutka, w samej wiosce plaża jest dla mnie taka sobie, może jakby przejść kawałek poza główną zatoczkę to by było fajniej, nie widziałem bo zjechaliśmy tylko na chwilę, wykąpaliśmy się i wróciliśmy.

Droga jest rzeczywiście ciekawa ale spoko do przejechania byle wolno. Bardzo ciasne agrafki, trzeba je brać maksymalnie od zewnętrznej do środka, ale jak się nie zmieścisz to zawsze można na 2 razy.
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 16.01.2008 21:34

na wakacje jade z dziećmi 2 i 7 lat wiec skałki odpadają, biorę też psa wiec plaża nie moze być za małą żeby mi nikt nie buczał że z psem na plazę przychodze i nie wiadomo co sobie wyobrażam...
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 24.01.2008 22:08

Byłem u Crkvicama w 2006 w villi Cesvina . Wiecej info na maila . :D
Olou
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olou » 28.01.2008 09:50

rich72 - po twojej odpowiedzi sądzę, że twoje bazarowe prawo jazdy daje lepsze złudzenia - nie ma krętych i wąskich dróg, tylko czteropasmowe autostrady a Chorwacja to same niziny. Wciskaj dalej ludziom kit, może ktoś się nabierze. A tak na zakończenie, to po Chorwacji wolę jeździć przegubowcem niż burakowozem.
papafaraon
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) papafaraon » 23.03.2008 18:06

Rok temu wycofałem się z tej drogi. Uznałem, że nie muzsę nią zjeżdżać. Na prawdę emocje są niesamowite. Moja córka tamtędy zjechała ze znajomymi Czechami, Peugeotem 207. Ja Octavią się bałem.
Wybór należy do ciebie.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 23.03.2008 18:58

papafaraon napisał(a):Rok temu wycofałem się z tej drogi. Uznałem, że nie muzsę nią zjeżdżać. Na prawdę emocje są niesamowite. Moja córka tamtędy zjechała ze znajomymi Czechami, Peugeotem 207. Ja Octavią się bałem.
Wybór należy do ciebie.

Niektórzy jak już zjadą w dół , to z powrotem wracają wpław do Ploce od razu :D :wink:
papafaraon
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) papafaraon » 24.03.2008 20:37

Albo do Trpanj :D
Przyjemny
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przyjemny » 25.05.2009 12:30

Witam
mama mozliwość wynajecia tam apartametu
czy ktoś może powiedzieć coś wiecej na temat tej mieściny?
jakis sklep itp Z góry dziekuje
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 25.05.2009 22:10

Przyjemny napisał(a):Witam
mama mozliwość wynajecia tam apartametu
czy ktoś może powiedzieć coś wiecej na temat tej mieściny?
jakis sklep itp Z góry dziekuje

Dwadzieścia domów , zero sklepów i knajpek . Oaza ciszy i spokoju . Zjazd z Kuny do Crkvic tylko dla ... odważnych :D
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone