Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Północna Chorwacja we wrześniu + Wenecja, Wiedeń i Praga

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kanarowski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanarowski » 14.11.2012 13:58

walp napisał(a):Witam.
Staram się śledzić wątki italskie, bo zamierzam tam wrócić po kilkunastu latach i pokazać kilka miejsc najbliższym.
W Twojej ciekawej relacji moją uwagę, podobnie jak te kiero zwróciły bardzo niskie koszty. Jestem pełen szacunku dla takich umiejętności. :) Musieliście być samowystarczalni, jeśli chodzi o wyżywienie, inaczej się nie da.

Posiłki przygotowywaliśmy sami, w sumie jeden raz jedliśmy w restauracji w Puli. Tym razem nie było za dużo funduszy na wycieczkę,a chcieliśmy zobaczyć maksymalnie najwięcej :). Przy dobrych chęciach i małej pomysłowości można sobie sprawić fajną wycieczkę. Nam póki co nie chodzi o maksymalne wygody, tylko maksymalnie najwięcej zobaczyć.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 26.11.2012 23:01

i o to chodzi, :wink: zobaczyć ile się da :D
Bosm@n
Croentuzjasta
Re: Crikvenica i północna Chorwacja we wrześniu

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bosm@n » 08.05.2013 20:34

kanarowski napisał(a):
mervik napisał(a):w przyszłym roku moż przejazdem Wenecja,tak zciekawości ,ile godzin trzeba ,żeby zwiedzić Wenecję :roll:

Myśmy byli około 8h. Jednakże praktycznie non stop gdzieś chodziliśmy i zwiedzaliśmy. Wg mnie jak chcesz w jeden dzień, na spokojnie pozwiedzać, to lepiej być z samego rana. Wtedy zdążysz i odpocząć i pozwiedzać, a tak chodzisz jak na pielgrzymce... ;), ale wszystko ma swoje uroki.

Ja planuje w tym roku zawitac na przelomie lipca i sierpnia do Wenceji, noclegi gdzies blisko i albo pociagiem, albo tym promem o ktorym wspominaliscie, no albo ten parking za 28 euro...

A ile potrzeba euraskow aby zwiedzic w Wencje w jeden dzien? Parking to juz wiadomo 28euro, jedzenie ilestam:-) ale sa jakies "obowiqzkowe"atrakce? Gondole piszesz 100 euro, jakies muzea platne...?
kanarowski
Croentuzjasta
Re: Crikvenica i północna Chorwacja we wrześniu

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanarowski » 09.05.2013 08:08

Bosm@n napisał(a):
kanarowski napisał(a):
mervik napisał(a):w przyszłym roku moż przejazdem Wenecja,tak zciekawości ,ile godzin trzeba ,żeby zwiedzić Wenecję :roll:

Myśmy byli około 8h. Jednakże praktycznie non stop gdzieś chodziliśmy i zwiedzaliśmy. Wg mnie jak chcesz w jeden dzień, na spokojnie pozwiedzać, to lepiej być z samego rana. Wtedy zdążysz i odpocząć i pozwiedzać, a tak chodzisz jak na pielgrzymce... ;), ale wszystko ma swoje uroki.

Ja planuje w tym roku zawitac na przelomie lipca i sierpnia do Wenceji, noclegi gdzies blisko i albo pociagiem, albo tym promem o ktorym wspominaliscie, no albo ten parking za 28 euro...

A ile potrzeba euraskow aby zwiedzic w Wencje w jeden dzien? Parking to juz wiadomo 28euro, jedzenie ilestam:-) ale sa jakies "obowiqzkowe"atrakce? Gondole piszesz 100 euro, jakies muzea platne...?

Trudno mi powiedziec na temat obowiązkowych płatnych atrakcji. Z tego co zaglądałem do kilku różnych muzeów itp. to wszędzie były opłaty, różne, ale w granicach 5-15 euro od osoby. Z jedzeniem to różnie. Czym bliżej Placu Św. Marka tym drożej i tak samo w drugą stronę czym bliżej Piazzale Roma (tam gdzie są parkingi) to też drożej. Średnie ceny np. pizzy to od 5 do 12 euro za sztukę. Barmani często kładą jakąś przegryzkę np. paluszki zbożowe zafoliowane po 2 szt. otworzysz i doliczone do rachunku 1,5 euro. Co do parkingu to przy wjeździe koleś mówi łamaną polszczyzną np. "Z Polska? prosto potem w prawo i 10 piętro". A tam zdziwienie bo nie ma miejsca. Olac to i rozpocząć parkowanie od najniższych kondygnacji. Ja wjechałem na 10 piętro jak mi kazał, a był to dach (swoją drogą fajny widok na Wenecję, warto wjechać tam windą i sobie popatrzeć), a tam nie było wolnych miejsc. Bo niektórzy tak zaparkują, że zajmują dwa miejsca, mistrzami w tym są Rosjanie, a miejsca są wąskie. Ja potem zjechałem na poziom -1 i tam przy wyjeździe zaparkowałem. Jak masz jakieś pytania to pisz, chętnie pomogę :)
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Północna Chorwacja we wrześniu + Wenecja, Wiedeń i Praga - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone