Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Crikvenica Gruppon

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
justa2
Autostopowicz
Crikvenica Gruppon

Nieprzeczytany postnapisał(a) justa2 » 04.05.2011 13:05

Witam
czy ktoś wybiera się w czerwcu od 18 06 wyjazd 17-06 wieczorem do Crikvenicy z offert gruppona?Jedziemy z Bydgoszczy więc może jakby ktoś jechał samochodem to jakos sie zgrac zawsze w kilka samochodów razniej jechac. My jedziemy po raz pierwszy i zastanawiam się jak tam jest i czy pogoda w czerwcu jest satysfakcjonująca. Gdyby ktoś jechał piszcie adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Dario85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dario85 » 10.05.2011 17:22

ile płacicie ?
justa2
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) justa2 » 10.05.2011 20:53

tyle ile było w ofercie groupona nawet nie pamietam dokladnie chyba 750
Dario85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dario85 » 11.05.2011 05:50

http://www.ziolaiprzyprawy.info/2011/04 ... nie-warto/

to tak dla przestrogi zeby sprawdzac tego groupona bo sam korzystam ale niekiedy sie nie oplaca a co do miejscowosci ... pogoda powinna byc bo Croatia to Croatia, ale w miejscu, w które jedziecie to jezioro takie nie morze ;/ i jakoś skłaniam się ku Dalmacji ... może mi się kiedyś odmieni. Ważne, żeby ekipa była dobra :)

pozdrawiam i miłego wypoczynku
justa2
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) justa2 » 13.05.2011 13:28

Wiem ze wcale nie jest to taka okazja ale kupilismy tak z marszu bo jakos nigdy wybrac sie nie moglismy i ciagle to odkladalismy a tak jak juz kupione to trzeba jechac za rok juz na wlasna reke pojedziemy. ogolnie tez sklaniam sie ku Dalmacji ale nasz synek ma 4 lata i jedziemy teraz jak najblizej ze wzgledu na niego mysle ze jak teraz dzwignie podroz to za rok juz zdecydowanie Dalmacja. Mam nadzieje ze bedzie fajnie. Pozdrawiam
Adam Sz.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam Sz. » 13.05.2011 14:11

Przeczytajcie do samego konca (ważne) tekst z tego linku ziola i przyprawy. Okazuje sie, że oferta Groupona była całkiem znośna, maly przekret jest natomiast w ofercie tego biura. :cry:
Dario85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dario85 » 13.05.2011 14:50

justa ... tak naprawde gdzie byś nie pojechała wrócisz zadowolona ... pomyśl, że mnóstwo ludzi tapla się w balatońskim błotku a Ty będziesz wygrzewać tyłek nad jakby nie było adriatykiem. Widze, że groupon znow wystawil oferte i jest opcja dokupienia noclegow ... 80zl za osobe w HB to dobra oferta wiec jak bedziesz chciala zostac na dluzej to mozesz wykupic
ma_len_ka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ma_len_ka » 05.06.2011 22:20

Witam,
Ja z małżonem + 2 dzieci wyjeżdżamy do Hotelu Damalj 10 czerwca, zobaczymy, jak będzie :)
Niezbyt wiele informacji o ofercie Grupona w necie wynalazłam, a myślałam, że skoro to taka większa akcja, to i opinii będzie dużo.
No nic, pożyjemy, zobaczymy.
A że żarcie drogie, cóż, trudno, cena normalnego obiadu w PL, a szczerze nie chciałoby mi się szukać nic innego.
emi13214
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emi13214 » 06.06.2011 19:32

Ja też byłam pierwszy raz w tych okolicach i mi się podobało. Miejscowość dość duża, ale ma klimacik, na nadbrzeżu jest całkiem przyjemnie. Jest fajne targowisko, są tańsze markety ( Konzum i Plodine). Ja zwiedziłam przy okazji cały Krk i byłam bardzo zadowolona.
fabi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fabi » 20.06.2011 08:20

Pozwolicie, ze podepne się pod Wasz temat żeby nie zaśmiecać forum. Również jedziemy do Crikvenicy i mam odnośnie tego pytanie. Co polecacie zwiedzić w pobliżu ?Jakieś ciekawe zabytki, czy atrakcje dla nas i dziecka 5 letniego. Oczywiście planujemy wyskok do Rijeki i zastanawiamy sie nad wyjazdem do J. Plitwickich. Tylko czy lepiej jechać na jeden dzień czy jechać z noclegiem.
lulmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lulmar » 30.06.2011 10:19

Byłem dokładnie w tym terminie.

Na swoje nieszczęście, a może szczęście trafiliśmy do Crikvenicy już po dwutygodniowym pobycie w Chorwacji. Naprawdę nie wiedziałem jak mam reagować i co mówic innym polakom, z których wielu było tam po raz pierwszy dlatego w ogóle postanowiliśmy nie komentować.

Przede wszystkim warunki. Trzeba zdać sobie sprawę, że to nie była żadna szczególna okazja - po prostu od 30 lat nie remontowane budynki nie mogą już liczyć na turystów za "uczciwe pieniądze" i znalazły sobie niszę sprzedając miejsca poprzez groupony itp.

Mógłbym opisywać godzinami jakie były róznice w miejscach rezerwowanych bezpośrednio vs groupon ale z drugiej strony jak sobie pomyślę ile to kosztowało to czemu się dziwić. My "udawaliśmy że płacimy", a oni "udawali", że dają nam nocleg w hotelu i wycieczkę. Czego najbardziej jednak nie mogłem znieść to pseudoprzewodniczki, która podczas całego pobytu ożywiła się jeden jedyny raz kiedy popiła sobie na najdurniejszej wycieczce na jakiejkolwiek byłem w Chorwacji, a potem na statku wznosiła toasty za górników. Dla niewtajemniczonych - "fishpicnik" by groupon to wycieczka malutkim przeładowanym ponad miarę stateczkiem (brak nawet dla kompletu miejsc siedzących) do Vrbenik na KRK gdzie należało z portu wejść pod bardzo stromą górę (większość turystów z dziećmy więc miło nie było) - następnie zobaczyć kompletnie niehistoryczny slumsowy budyneczek, napić się kielicha wina (na szczęście wino było ok!) i z powrotem. Było to tak żenujące, że poważnie rozważaliśmy przeniesienie się gdzie indziej olewając poniesione koszty. Niestety po 2 tygodniach nasz wyjazdowy budżet się nieco uszczuplił i chęć zmieszczenia się w założonym budżecie przeważyła.

Jedno jest pewne - nie oczekujmy cudów - za 750 zł. nie można liczyć na wakacje w przyzwoitych warunkach. Nasza wina, że omamieni reklamami uwierzyliśmy w cuda.

Dla pewności sprawdziłem też pozostałe "hotele" będące w ofercie tego biura i obecnie bądź w przyszłości stanowiące ofertę kolejnych okazyjnych wyjazdów do Cro - każda z noclegowni stanowiących ofertę albo nie widnieje w żadnych międzynarodowych serwisach albo ma tam najniższa możliwą notę z "rekomendacją" nie przyjeżdżać.

To stare niewyremontowane od czasów socjalizmu ośrodki z wątpliwej jakości wyżywieniem. Oczywiście nie dla każdego to jest najważniejsze więc jeżeli tylko chcemy jak najtaniej, warunki nam nie straszne bo samodzielnie mamy pomysł jak zorganizować sobie czas to jak najbardziej można jechać. Przynajmniej z groupona wiemy, że nie przepłacamy. Ja jednak z dzieckiem w miejsca gdzie jest grzyb w toalecie, a na podłodze w pokoju kilka warstw smaru, brudu i bóg wie czego tam jeszcze jeździć nie mam ochoty.
Ostatnio edytowano 30.06.2011 17:02 przez lulmar, łącznie edytowano 1 raz
lulmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lulmar » 30.06.2011 10:24

fabi napisał(a):Pozwolicie, ze podepne się pod Wasz temat żeby nie zaśmiecać forum. Również jedziemy do Crikvenicy i mam odnośnie tego pytanie. Co polecacie zwiedzić w pobliżu ?Jakieś ciekawe zabytki, czy atrakcje dla nas i dziecka 5 letniego. Oczywiście planujemy wyskok do Rijeki i zastanawiamy sie nad wyjazdem do J. Plitwickich. Tylko czy lepiej jechać na jeden dzień czy jechać z noclegiem.

Mam nadzieję, że nie ograniczacie całości wyjazdu do ofertu groupona.

Crikvenica ma fajne centrum i fajne knajpki - tam polecam się stołowac.

Co zwiedzić? Najlepiej pojechać na Pag i tam zostać w Novalji ;-) Zwiedzic mozna Rieke - całkiem przyjemne miasto, Opatje, Krk (ale nie Vrbenik a miasto KRK. W drodze powrotnej zaś Plitvice, Zagrzeb.
Emma_k6
Plażowicz
Hotel/willa

Nieprzeczytany postnapisał(a) Emma_k6 » 30.06.2011 10:41

Prosze o informacje o hotelu ( jedzenie itp ) i o willi dramalj. Czy faktycznie wygląda tak, jak na zdjęciu? trochę mi się nie zgadza, zeby i w hotelu i w willi była identyczna łazienka- a tak to pokazuja na zdjeciach.
Pozdrawiam
lulmar
Croentuzjasta
Re: Hotel/willa

Nieprzeczytany postnapisał(a) lulmar » 30.06.2011 10:58

Emma_k6 napisał(a):Prosze o informacje o hotelu ( jedzenie itp ) i o willi dramalj. Czy faktycznie wygląda tak, jak na zdjęciu? trochę mi się nie zgadza, zeby i w hotelu i w willi była identyczna łazienka- a tak to pokazuja na zdjeciach.
Pozdrawiam

Gdzie byś nie była to jak za PRL - stołówka to oddzielny blaszany budynek.
Radzę zabrać ze sobą czajnik elektryczny bo normalnej herbaty tam nie uświadczysz, a i kawa jest wyrobem raczej kawo-podobnym.

Mieliśmy wyłącznie śniadania - w formie szwedzki stół. Zupełnie nic do picia dla dziecka więc przychodziliśmy z własnym. Nawet dało się zjeść, tak po polsku i dla Polaków - jakieś plasterki sera, wędlin najgorszego gatunku. Raz jajecznica, raz jajo na twardo innym razem paskudne parówki (w przeciwieństwie do znacznie lepszych od "naszych" parówek które są w sklepach.

Dziecko jadło zupkę mleczną z płatkami, raz dali budyń więc dramatu nie było ale i tak po śniadaniu szedłem na drugie śniadanie do miasta ;-) Za bardzo kocham chorwacką kuchnię i musiałem poprawiać sobie humor w konobach domacimi specjałami.
lulmar
Croentuzjasta
Re: Hotel/willa

Nieprzeczytany postnapisał(a) lulmar » 30.06.2011 11:02

Emma_k6 napisał(a):Prosze o informacje o hotelu ( jedzenie itp ) i o willi dramalj. Czy faktycznie wygląda tak, jak na zdjęciu? trochę mi się nie zgadza, zeby i w hotelu i w willi była identyczna łazienka- a tak to pokazuja na zdjeciach.
Pozdrawiam

nie ma żadnego hotelu w ofercie to ściema ;-)

Hotel Dramalj ma **** i nocleg w nim kosztuje 5*tyle co w tym ośrodku.
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne