Pierogi mojej bratowej
, palce lizać! Szkoda, że do N.Sącza tak daleko...
Posiliwszy się wracam do dalszego ciągu ... w końcu każda relacja powinna być dokończona...
Pogoda niestety zaczęła się zmieniać. Najpierw wiatr przywiał zimną wodę i nie pozwalał na kajakowe eskapady
Potem i niebo zaczęło się chmurzyć i błyskać na horyzoncie. W zasadzie taki delikatny wietrzyk... po Borze w Dalmacji to pikuś, ale wakacje trzeba urozmaicać!
Trzeba było pomyśleć o zmianie miejsca.
Ale póki co jeszcze trochę podwodnych fotek z Cresu na wspomnienie słonecznych dni spędzonych w Osorze.
Wiec do wody!
- czy tak nas widzą ryby?
pod woda czeka tyle ciekawych rzeczy...
i jest piękie!
- skały 3
- skały 2
W każdym zakamarku coś się kryje
- murena
Trochę musiałem podrasować fotkę - mureny są pokryte śluzem który na zdjęciu wychodzi na niebiesko...
Skałki pokryte roślinami są też fotogeniczne
natura bogato ubarwia skały w zacienionych (ciemnych miejscach)
Wdzięcznym tematem podwodnych fotografii są gąbki - nie uciekają!
- gąbkowe dziwadło
- gąbka czy bombka?
Woda już stała się zbyt zimna, a niebo nabrało odcienia stali... więc pakujemy się z rana i na KRK zmykamy!
Zawsze to już bliżej lądu i droga powrotna do domu będzie szybsza, bo już nie stoi się w kolejce na prom, a przeprawa z Cresu na Krk prawie zawsze zabiera nam 2 godziny.
Czekając na prom z nudów liczyłem auta przed nami...na 100 skończyłem...i jeszcze było sporo.
Po godzinie prom przypłynął i o dziwo wjeżdżamy na pokład, a za nami jeszcze i jeszcze i jeszcze!
Prom gigant!!!
- szeroki poklad
Ciekawe auta można spotkać...
Wypływamy na Krk z którym wiążą się nasze "chłodne" wspomnienia. Jak będzie teraz? Czy pogoda się poprawi?
Kiedyś spędziliśmy kilka dni na kampingu w Njivicach. Niestety z powodu chłodu w nocy nie wspominam pobytu dobrze, wtedy uciekliśmy do Zatonu...
Teraz roku postanowiliśmy poznać południową część Krk-u.
Przez Krk i Punat dojechaliśmy do Starej Baśki, widokową droga prowadzącą tuż przy skalistej krawędzi wybrzeża tej strony wyspy.
Naszym celem był autocamp Śkrila przed Starą Baśką
cdn.