Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cres czy Losinj?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ewa Góra
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Góra » 01.07.2008 09:05

Nad zatoczką Sw,Martin-północna cześć Mali Losinj jest wielkie osiedle domków-a raczej willi apartamentowych. Kazdy dom ma wywieszke "apartmani". Oni tam z tego przecież żyją.Jesli jest wolny apartament w którymś domu,jest to napisane, conajmniej w dwóch językach.Myślę, że póki co, nie jest jeszcze tak tłumnie, zebyście nie mogli znależć zakwaterowania. Dużo ludzi zaczyna być po 10 lipca.Dostrzegalnie więcej i więcej każdego dnia.
Wyboru gratuluję. Mali Losinj jest naprawdę fajnym miejscem.
caipirinha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caipirinha » 01.07.2008 13:56

themoon napisał(a):pitape, no to trzymaj za mnie kciuki, bo tak właśnie mam zamiar zrobić. Wielkie dzięki za wszystkie informacje-są bardzo przydatne. I jeszcze tylko jedno pytanie-czy widziałeś dużo wywieszek przed domami typu "sobe", "apartman"?

Nie chcę Cię straszyć, ale ja też wybieram się na Losnji i to niebawem, ale apartament rezerwowałam w ........ styczniu.
Oczywiście chciałam by spełniał pewne wymogi

Proponuję ci kontakt z lokalnymi agencjami, i zrobienie rezerwacji.

http://www.tz-malilosinj.hr/List.aspx?i ... =Naziv+ASC

Polecam artmedias

Ja wywieszek nie widziałam tam wiele, a w tym roku będe tam 5 raz

A i jeszcze jedno , ktoś polecał tu wycieczkę na Susak - w moim prywatnym rankingu zajmuje on 1 miejsce w kategorii "najbrzydsza piaskowa plaża w chorwacji" ale zależy co kto lubi.

Jeśli ja mogę coś polecić , to fischpicnic z Kovrenem na Ilovik. ja w tym roku znów się z nim wybieram,

Pozdrawiam,
Ewa Góra
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Góra » 01.07.2008 15:46

caipirinha napisał(a):
themoon napisał(a):pitape, no to trzymaj za mnie kciuki, bo tak właśnie mam zamiar zrobić. Wielkie dzięki za wszystkie informacje-są bardzo przydatne. I jeszcze tylko jedno pytanie-czy widziałeś dużo wywieszek przed domami typu "sobe", "apartman"?

Nie chcę Cię straszyć, ale ja też wybieram się na Losnji i to niebawem, ale apartament rezerwowałam w ........ styczniu.
Oczywiście chciałam by spełniał pewne wymogi

Proponuję ci kontakt z lokalnymi agencjami, i zrobienie rezerwacji.

http://www.tz-malilosinj.hr/List.aspx?i ... =Naziv+ASC

Polecam artmedias

Ja wywieszek nie widziałam tam wiele, a w tym roku będe tam 5 raz

A i jeszcze jedno , ktoś polecał tu wycieczkę na Susak - w moim prywatnym rankingu zajmuje on 1 miejsce w kategorii "najbrzydsza piaskowa plaża w chorwacji" ale zależy co kto lubi.

Jeśli ja mogę coś polecić , to fischpicnic z Kovrenem na Ilovik. ja w tym roku znów się z nim wybieram,

Pozdrawiam,

Są, zapewniam, takie wywieszki.Cała ulica Losinjskich Pomoraca to apartamenty.Jak również Zagazinje-to osiedle opodal. Byłam trzykrotnie w Mali Losinj.2 razy "apartamentowałam" właśnie w tym rejonie miasta i od samego porciku do ulicy przejazdowej w kierunki Veli Losinj stoją same domy pod wynajem, po 2,3 apartamenty lub sobe w każdym.
Niestety nie umiem wklejać stronki-póki co-ale podaję adres do kolejnej agencji; www.agavetravel.hr.
Stronka jest rownież po polsku.Biuro zajmuje się glównie wynajmem app.
Na temat wcześniejszej rezerwacji wypowiadam się tak samo.Ja również rezerwowałam w lutym.
artmal
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) artmal » 20.07.2008 20:46

tylko nie wolno nastawiać się na delfiny , mimo że nazywają wyspą delfinów to przez dwa tygodnie lipca nie widzieliśmy ani jednego
Jaber
Podróżnik
No stress on Cres

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jaber » 30.07.2008 00:03

Witam,

odpowiadając na pytanie to Cres jest zdecydowanie mniej skomercjalizowany...mało hoteli a większość to kwatery prywatne...Losinj jest również ciekawy tylko turystów jest tu trochę więcej...

wszelkie informacje o wyspach Cres - Lošinj znajdziecie na stronie

www.cres.home.pl

zapraszam i pozdrawiam

cresanin
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne