Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cres, Brac czy Korcula? Pomóżcie wybrać :)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Margarets
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Margarets » 03.04.2009 17:54

Witam!

Szukam miejsca w Chorwacji z gwarantowaną piękną pogodą, urokliwymi zakątkami, spokojnymi i czystymi plażami, blisko morza, w niewielkiej odległości od innych ciekawych miejsc do pozwiedzania. Marzę o zobaczeniu delfinów! Proszę o pomoc w znalezieniu najlepszego miejsca :)

Cres, Brac czy Korcula?

Od dwóch lat jestem zachwycona Chorwacją. Moja pierwsza podróż po niej rozpoczęła się w Opatiji a zakończyła w Dubrovniku, choć bazą wypadową była Makarska (mimo uroku, dla mnie zbyt tłoczna...). Kolejna wyprawa (lato 2008) i świetny wypoczynek to Hvar, który mnie naprawdę zauroczył, przepiękna wysepka z uroczą miejscowością Milna (mój mąż koniecznie chciał w niej znaleźć kwaterę, bo był z niej widok na otwarte morze :)). W tym roku chcielibyśmy zobaczyć jeszcze więcej! Proszę o pomoc w wyborze "utopii" :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.04.2009 18:18

Poszukaj na początek FAQ i Regiony, później polecam Relacje...
Takich wątków jest mnóstwo oraz np. tu czy tu
Potem można pytać o konkrety.
A na forum jest też funkcja szukaj
Delfiny też można tak znaleźć.
Powodzenia w szukaniu i czytaniu oraz miłego weekendu.
Margarets
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Margarets » 03.04.2009 19:23

Dziękuję, przęglądania będzie troszkę, ale jak znam życie i siebie i tak ciężko mi się będzie zdecydować :D Chciałabym zobaczyć gdzieś większe fale, ale nie wiem czy są na to szanse gdzieś w Chorwacji.
Adam66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam66 » 03.04.2009 22:22

Chciałabym zobaczyć gdzieś większe fale, ale nie wiem czy są na to szanse gdzieś w Chorwacji.

Można, tylko trzeba czekać jak porządnie dmuchnie.
Obrazek
Razanj początek sierpnia 2007

Pozdrawiam :papa:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 03.04.2009 22:51

Ogromne fale były w ubiegłym roku na wybrzeżu Peljesaca (Divna). Wszystko zależy od tego, czy akurat będzie wiała bora.
Margarets, z wysp, które wymieniłaś wybrałabym Korculę, pewnie głównie dlatego, że sama się tam wybieram w tym roku :wink: Będziesz się tam mogła na pewno cieszyć wieloma czystymi urokliwymi plażami. Z tego, co wiem z forum, to na pewno nie będą one zatłoczone, bo wybór jest spory. Tylko może być problem z zobaczeniem delfinów...

Pozdrawiam :)
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 03.04.2009 23:07

Którąkolwiek z tych trzech opcji wybierzesz, będziesz zadowolona..Wszystkie te wyspy są piękne. Na każdej z nich (i w okolicach) znajdziesz wiele ciekawego do zobaczenia.
Cres - spora szansa na delfiny.

Skoro byłaś już na Hvarze (środkowa Dalmacja), może pora na "inną bajkę".. :)

Dopisane:
Mam wrażenie, że z trzech branych przez Ciebie pod uwagę wysp, Cres będzie najbardziej "różnorodną"; znajdziesz tam i gęste (jak na hr wybrzeże) lasy, jezioro, a także krajobrazy, gdzie, podobnie jak na reszcie hr wysp, nic tylko "kamory i krzaczory" czy "pastwiska" (naturalnie w tym szczególnym pojęciu, mocno odbiegającym od pl rozumienia pastwisk jako ogromnych, soczyście zielonych połaci).
Jednak, jak już wspomniałam- każda z trzech jest piękna.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 04.04.2009 16:45 przez Katarzyna Głydziak Bojić, łącznie edytowano 4 razy
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 04.04.2009 09:13

relacja o wyspie Brac :)
Polecam ... :)
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=21203&start=0

Natomiast na Korcule może sama sie w tym roku wybiorę na dłużej :)
Ostatnio edytowano 04.04.2009 17:16 przez ines, łącznie edytowano 1 raz
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 04.04.2009 10:11

Wiać naprawdę potrafi :)
Adam66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam66 » 04.04.2009 16:08

Tylko może być problem z zobaczeniem delfinów.

Zeszłego lata widziałem jednego w Priżbie, ale z bardzo daleka.
Trafniej byłoby powiedzieć widziałem kawałek grzbietu.
Pozdrawiam
getek123
Globtroter
Brac-bol

Nieprzeczytany postnapisał(a) getek123 » 05.04.2009 09:39

WYBIERZ BRAĆ I JEDZ NA DRUGĄ STRONE WYSPY DO MIASTECZKA BOL COŚ PIEKNEGO CHYBA NAJŁADNIEJSZA PLAŻA W CHORWACJI A MOZE I NIE TYLKO :)
jorgus111
Cromaniak
Re: Brac-bol

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 05.04.2009 10:41

getek123 napisał(a):WYBIERZ BRAĆ I JEDZ NA DRUGĄ STRONE WYSPY DO MIASTECZKA BOL COŚ PIEKNEGO CHYBA NAJŁADNIEJSZA PLAŻA W CHORWACJI A MOZE I NIE TYLKO :)

:roll:
Następnym razem jak będziesz pisał posta to wyłącz Caps Locka , bo pisanie na forum z dużej litery oznacza KRZYK :!: , chyba że chciałeś podkreślić jaka to jest piękna plaża na Bracu w Bolu... :wink: i domyślam się, że wiem o którą chodzi :)
getek123
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) getek123 » 05.04.2009 10:48

własnie o to chodzi ten cypel na wyspie jak naucze sie wklejac zdjęcia to pokaze
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 05.04.2009 10:56

getek123 napisał(a):własnie o to chodzi ten cypel na wyspie jak naucze sie wklejac zdjęcia to pokaze

O Bolu i plaży zlatni rat na forum było już multum.. Myślę, że wszyscy wiedzą, jak to wygląda.. I wierz mi, że nie dla wszystkich jest to miejsce na wakacje.
Zauważ, co pisze autorka tematu: szuka miejsc z urokliwymi zakątkami, spokojnymi i czystymi plażami.. W Bolu na Złotym rogu spokoju nie znajdzie na pewno.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 05.04.2009 11:02 przez Katarzyna Głydziak Bojić, łącznie edytowano 1 raz
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 05.04.2009 11:02

getek123 napisał(a):własnie o to chodzi ten cypel na wyspie jak naucze sie wklejac zdjęcia to pokaze

Samouczek wklejania zdjęć na forum

Obrazek

Naprawdę są ładniejsze plaże w HR jak Zlatni Rat :wink:
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 05.04.2009 12:49

Zlatni Rat bardzo ciekawie wygląda z Vidovej Gory..warto go zobaczyć :)
Natomiast plażować tam to dla mnie nie ta bajka :P
Urokliwe plaże są w Murvicy oraz między miasteczkami...
Ja stacjonowałam w Supetar i tam były dość dobre plaże, mi wystarczały :)

Pozdrawiam
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone