Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cres, Brac czy Korcula? Pomóżcie wybrać :)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Margarets
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Margarets » 06.04.2009 08:29

Mój mąż woli widoki na otwarte morze, więc zapewne wybierzemy miejscowość z takim walorem :) W tym roku zabieramy ze sobą mojego młodszego braciszka (14 lat) i siostrzenicę (13 lat), chciałabym, żeby i im nie zabrakło atrakcji, dlatego wciąż myślę o Cresie...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.04.2009 13:17

Kolega kapitan poleca miejsce z delfinami :)
Margarets
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Margarets » 04.05.2009 10:58

Wybór roku 2009 - Korcula.
Chciałabym zapytać czy ktoś może polecić jakąś dobrą miejscówkę?
Konkretnie interesuje nas strona Korculi od morza, kwatera dla 8+1 osób , niekoniecznie jeden apartament, niewielka odległość od plaży i cena w granicach 10-15 euro od osoby. Odeślecie mnie zapewne do innych wątków, ale ja większość przejrzałam, mimo to proszę o radę.
Pozdrawiam
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 04.05.2009 20:42

Proszę sobie przeglądnąć :D
http://www.valsa.cz/ostrov-korcula/
ozyrys760
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ozyrys760 » 05.05.2009 14:01

KATARZYNA MA RACJĘ. WSZYSTKIE WYMIENIONE WYSPY SĄ PIĘKNE. 8)
Margarets
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Margarets » 12.05.2009 09:37

Kolego mkm, niestety prawie nic z tego co wskazałeś nie jest po tej stronie wyspy o którą mi chodzi... Zależy mi, żeby było to od strony morza, a widoku nie przysłaniały wyspy. Liczę na pomoc, bo wyczytałam, żeś specjalista od Korculi ;)

Pozdrawiam
lolek80
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lolek80 » 12.05.2009 11:35

Jeśli widok na otwarte morze to wyspa Cres i tam np.Martinščica
http://miniurl.pl/cres
http://miniurl.pl/cres1
polecam :)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 12.05.2009 21:20

Margarets napisał(a):Kolego mkm, niestety prawie nic z tego co wskazałeś nie jest po tej stronie wyspy o którą mi chodzi... Zależy mi, żeby było to od strony morza, a widoku nie przysłaniały wyspy. Liczę na pomoc, bo wyczytałam, żeś specjalista od Korculi ;)

Pozdrawiam

... To dobrze wyczytałaś :wink:
Muszę rzeczywiście nad Tobą trochę popracować :wink:
Przede wszystkim Korcula to wyspa oblana z każdej strony morzem :wink: Nie wiem o jaką stronę wyspy Ci konkretnie chodzi :? Powiem tylko tyle , że z każdej strony Korculi , któraś z wysp , większa lub mniejsza, przysłania niestety Twój ulubiony bezkres morza . Ale według mnie , nie ma nic piękniejszego nad piękny widok na Lastovo, np. z Prizby , Karbuni czy Zavalaticy :D
Poćwicz te zagadnienia z mapą na dobranoc :wink:
Pozdrav .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.05.2009 19:55

W Zavalaticy miałem do dyspozycji duży taras, dobrą mapę i kompas.
Widać pięknie Mljet i cały Archipelag Lastovski, tak pięknie, ze następnym razem zaczęliśmy od Lastova...
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 13.05.2009 20:19

igg napisał(a):W Zavalaticy miałem do dyspozycji duży taras, dobrą mapę i kompas.
Widać pięknie Mljet i cały Archipelag Lastovski, tak pięknie, ze następnym razem zaczęliśmy od Lastova...

No i proszę ... :D
Adam66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam66 » 14.05.2009 20:15

Piękny jest widok Lastova :D , ale także przepiękne są widoki na Peljesac i Hvar z drugiej strony wyspy :D .
Trzeba pojechać i zobaczyć. A potem można :?: trzeba pojechać jeszcze raz i jeszcze raz. Już nie mogę się doczekać.
Pozdrawiam :papa:
Margarets
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Margarets » 18.05.2009 16:47

Kolego igg czy mogę prosić o namiary na tą kwaterkę? :) Byłabym niezmiernie wdzięczna.... :)

A kolegę mkm poproszę o to samo :) Jakaś konkretna kwaterka? ;)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 18.05.2009 21:41

W Valsie naprawdę były konkrety :)
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Cres, Brac czy Korcula? Pomóżcie wybrać :) - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone