Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cres 2008 - odgrzewany nieco kotlet ale CO TAM - zima jest

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jacek B
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek B » 21.01.2012 22:31

Ja to się pytam kiedy będzie wolny :lol: :lol: :lol:
I pisz tu człowieku relację :D :D :D
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 24.01.2012 11:43

Początek części 3 (i ostatniej)

Zagubiły mi się jeszcze dwa zdjęcia z drogi miedzy Mali Losinj a Veli Losinj

Obrazek

Obrazek

ech, popływac tam teraz ....

No dobra, a teraz czas na trajekt i lecimy do Puli, która na mnie osobiście wywarła bardzo duże wrażenie, ponieważ uwielbiam klimaty związane ze starozytnościa, a w końcu niewiele tego typu obiektów zachowało się w Oiropie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Poza amfiteatrem też było co zobaczyć

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

takie zwierzęta też są w Puli...

Obrazek

a taki widok jest wracając z Istrii na Cres

Obrazek

a rano następnego dnia znowu oswajało się zwierzęta... :wink:

Obrazek
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 24.01.2012 11:49

Żal odjeżdżać.... odjeżdżamy przez Krk...

Obrazek

to już na lądzie - widok na Krk

Obrazek

jedziemy sobie północną częścią Jadranki kawałeczek - potem kierunek Plitvice

Obrazek

Z samych Plitvic pamiętam piekne widoki zakłócone przez konieczność targania wózka po schodkach, kładkach w 40 stopniowym upale, a w związku z tym, że jest tutaj mnóstwo zdjęć z Plitvic to chcą zakończyć tę jakże poczytną relację (aż trzy strony hue hue hue :wink: :wink: ) ograniczę sie do dwóch fotek

Obrazek

Obrazek

Bye, Bye Cro

Następną relacja będzie Rodos AD 2011, Siema
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 24.01.2012 21:00

Szkoda , że tak ekspresem zakończyłeś relację - fajnie się czytało i oglądało , dziękuję
Już teraz się zapisuję na Twoją relację z Rodos

8)

Pozdrawiam
Piotr
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 24.01.2012 22:27

piotrf napisał(a):Szkoda , że tak ekspresem zakończyłeś relację - fajnie się czytało i oglądało , dziękuję
Już teraz się zapisuję na Twoją relację z Rodos

8)

Pozdrawiam
Piotr

Dzięki Piotr!
Szybko zakończyłem bo i wspomnienia dość "stare" i temat jak widziałem był już "wałkowany" - nic odkrywczego nie napisałem tzn w sensie jakichs nowych informacji - ale miło się pisze i będę to kontynuował
:) :)
Jacek B
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek B » 24.01.2012 22:45

Ten odgrzewany kotlet bardzo mi smakował :lol:
Jak byś coś jeszcze gotował to chętnie wpadnę :D
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 24.01.2012 23:34

Jacek B napisał(a):Ten odgrzewany kotlet bardzo mi smakował :lol:
Jak byś coś jeszcze gotował to chętnie wpadnę :D

Cześć Jacek :)
Smażę relację z Rodos - jest w odpowiednim ku temu dziale, wpadaj dopiero rozgrzewam olej... :wink:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 25.01.2012 10:01

No to ja też uciekam z Chorwacji na Rodos :)
basiajula
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) basiajula » 18.03.2012 19:57

Witam, świetna relacja. Mam pytanie odnośnie campingu Kovacine, w którym miejscu lepiej się rozbić bardziej w prawo czy w lewo, gdzie ładniejsza plaża. Zastanawiam się jeszcze nad campingiem Slatina może był tam pan i mogł by napisac na którym lepiej, który ma ładniejsze plaże i wode?
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 18.03.2012 20:20

basiajula napisał(a):Witam, świetna relacja. Mam pytanie odnośnie campingu Kovacine, w którym miejscu lepiej się rozbić bardziej w prawo czy w lewo, gdzie ładniejsza plaża. Zastanawiam się jeszcze nad campingiem Slatina może był tam pan i mogł by napisac na którym lepiej, który ma ładniejsze plaże i wode?

jaki tam PAN? ;) Tony :)

Na Kovacine byłem dosłownie na wprost główną drogą na Campie w strone Jadranu. Plaża najfajniejsza wg mnie nieco na prawo od restauracji (bankomatu,sklepu - czytaj:głównego budynku nad wodą), natomiast jeszcze dalej na prawo zaczyna się już fkk, więc chyba (chyba? ;) nie poszalejesz tam i zresztą jest tam dużo skałek.(wiem, bo chodziłem tam na spacerki z dzieckiem w wózku hehe ;)

Z kolei w lewo od knajp plaża jest bardzo wąska, ale tam też chętnie chodziliśmy.

Ze Slatiną mam takie doświadczenie, że dzwoniąc jeszcze z Polski nie odbierali telefonu, a jak już odebrali to rzucali słuchawką słysząc polski ;)
nie, no dobra, coś nas rozłączało, w każdym razie była tam POlka w recepcji jak się później okazało, bo odwiedziłem ich aby się "poskarżyć", camp połozony częściowo w cieniu na górce, plaża fajna!

każdy wybór będzie dobry, czy Kovacine czy Slatina (Kovacine blisko stolicy wyspy to jego duży plus)
basiajula
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) basiajula » 19.03.2012 10:05

Dzieki Tony, a można na tym campingu płacić kartą?
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 19.03.2012 11:58

basiajula napisał(a):Dzieki Tony, a można na tym campingu płacić kartą?

ja płaciłem cashem, nie pamiętam czy były terminale tam

zobacz to http://www.camp-kovacine.com

W roku 2008 (pewnie podrożało od tamtego czasu) - 300 Oiro za 10 dni, za 4 osoby i auto, aha i jak jesteś powyżej x dni (ale nie pamiętam ile dni) to masz prom w jedną stronę za darmo (Kovacine sponsoruje)
basiajula
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) basiajula » 20.03.2012 15:04

Zwracają za prom w jedna stronę jak się jest powyzej 10 dni, i jeszcze taka promocja 14=12 dni więc też super ale to tylko do 7.07. Wyznaczyłam sobie mniej wiecej taką trase od Zagrzebia przez Karlovac, Kraljevica, Valbiska(prom), Merag i Cres. Niewiem czy dobrze a może jest jakaś lepsza trasa prosze o podpowiedź.
Wklejam równiez linka do strony jak ominąc autostrade płatną w Słoweni, całkiem konkretnie napisane i podobnoz sprawdzone.

http://rejsychorwacja.com/rejsy.php?id=153#tresc
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 20.03.2012 15:21

basiajula napisał(a):Zwracają za prom w jedna stronę jak się jest powyzej 10 dni, i jeszcze taka promocja 14=12 dni więc też super ale to tylko do 7.07. Wyznaczyłam sobie mniej wiecej taką trase od Zagrzebia przez Karlovac, Kraljevica, Valbiska(prom), Merag i Cres. Niewiem czy dobrze a może jest jakaś lepsza trasa prosze o podpowiedź.
Wklejam równiez linka do strony jak ominąc autostrade płatną w Słoweni, całkiem konkretnie napisane i podobnoz sprawdzone.

http://rejsychorwacja.com/rejsy.php?id=153#tresc

Zależy skąd jedziesz i jak jedziesz. Ja jedyny raz, który jechałem na Cres jechałem inaczej. Zakładam, że jedziesz autostradą przez Austrię, potem na Maribor w Słowenii.

Ja jechałem z Mariboru cały czas słoweńska chytrą cestą ;) na Ljubljanę i zaraz za Postojną zjeżdżałem z autostrady na drogę numer 6 i leciałem na Opatiję

ale jak kto lubi - http://g.co/maps/ba7md - to ta trasa, prom masz w Brestova na Istrii - taka sama czasowo jak przez Cro i Karlovac
basiajula
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) basiajula » 21.03.2012 12:15

Super dzięki, zastanawia mnie jeszcze jak cenowo wyszło by lepiej, jechać dłużej Słoweńską autostrada czy Chorwacką. Słowenia 30E
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży