Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

CR 09.2011 objazdówka- zdjęcia

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
x'abu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) x'abu » 11.02.2012 14:59

Chciałbym podziękować forumowiczom za Wasze zdjęcia i relacje, które przekonały mnie w ubiegłym roku do wyboru Chorwacji. Warto było.
Tymi kilkoma fotami chcę sie odwdzięczyć, a może kiedyś jakiś "świeżak" podziękuje i mi ;)

Wycieczka organizowana 10 dni (zwiedzanie + odpoczynek) m.in. Lublana, Jaskinie, Krk, Neum, Split, Trogir, Dubrownik, Vodice, Jeziora ...

Mostar odpuściliśmy na rzecz bezczynnego plażowania/skacowania. ;)

Połowa września - upały (Dubrownik ok. 36 stopni), hotele w większości klimatyzowane- jedynie w Neum duchota dawała popalić, ale zbliżone ceny w marketach do naszych (piwko, polska wódka i Whisky (balantyna w cenach z Reala) i wyrozumiały barman hotelowy, który ratował nas zimnym lodem - rekompensowały nam ten mały dyskomfort ;)

obiecane foty:
(pierwsza na spróbowanie - naprawdę jestem zielony)

Obrazek
Ostatnio edytowano 11.02.2012 15:18 przez x'abu, łącznie edytowano 1 raz
x'abu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) x'abu » 11.02.2012 15:14

:(

alt+p "adres strony" alt+p

czegoś nie rozumiem?
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 11.02.2012 15:31

A skąd wstawiasz fotki?
x'abu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) x'abu » 11.02.2012 15:42

specjalnie stworzyłem konto na fotosiku :/ ale coś czuję, że jest lipa...
x'abu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) x'abu » 11.02.2012 15:54

Ok, trudno, Ameryki pewnie ze swoimi zdjęciami nie odkryłbym- wszystko już było ;)

Polecam zaglądającym Chorwację i pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 12.02.2012 18:21 przez x'abu, łącznie edytowano 1 raz
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 11.02.2012 16:23

x'abu napisał(a):specjalnie stworzyłem konto na fotosiku :/ ale coś czuję, że jest lipa...

toż z Fotosika wybierasz link i wrzucasz na cro, dajesz kopiuj i bez problemu :D
x'abu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) x'abu » 12.02.2012 14:23

ok, jak mawiał mój trener : "taaakie buty".
no to lecimy;

Płetwy, nóż, trochę chleba i własnej roboty skonstruowana "klatka". Po co to wszystko? Ja sobie tłumaczę w ten sposób : wieczorem ukochna (w tej chwili) dziewczyna, winko i własnoręcznie przyrządzona rybka... prawda, że lepiej brzmi niż kłusownictwo?
Obrazek

Mamy walentynki więc historia pana ze zdjęcia poniżej pasuje jak ulał. Wybraliśmy się wieczorkiem (koło północy) na spacer brzegiem morza - ja, Ziutek i dziewczyny. Postanowiliśmy przejść się kawałek w stronę Trogiru, ale cieplutka i spokojna noc, oraz miłe towarzystwo dopiero poznawanych dziewczyn, sprawiły, że zrobiliśmy ładny kawałek drogi. Gdzieś tak w połowie drogi przyłączyła się do nas śliczna suczka. Z radości i uczucia jakim nas obdarzała ta zupełnie obca nam psina, możnaby wywnioskować, że nie widziała od dłuższego czasu żywej duszy. Biegała radośnie wokół nas, ganiała koty po palmach (dosłownie :) ) popisując się przed nami. Dziewczyny były w niebo wzięte. I wtedy pojawił się On. Były to już obrzeża Trogiru, więc domyślałem się, że miastowy cwaniak. Odebrał nam Sunię (jak zdążyły Ją już ochrzcić dziewczyny) od tak, na pstryknięcie palca. Szelma. Trzeba było jednak spojrzeć prawdzie w oczy - Sunia to kochliwa suka była... trudno, co zrobić. Dziewczyny trochę posmutniały. "Pewnie ją wykorzysta i zostawi, jak to facet." Z lekkich i prostych tematów zeszliśmy na egzystęcjalne. Którejś zdechła ukochana jaszczurka... ogólnie klimat siadł. Szlag.

Następnego dnia miał być fish-piknik.
W drodze na łajbę spotkaliśmy wczorajszych zakochańców. Biegali w dwójkę między plażowiczami, zainteresowani tylko sobą. Może jednak coś z tego będzie pomyślałem. Poniższą fotę strzeliłem przed samym wejściem na łajbę. Johny jakby czytając w moich myślach, sprzedał mi jęzor.

Obrazek

I kilka fot z rejsu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 12.02.2012 15:55

No i pięknie kolego, wreszcie można jakoś po ludzku fotki obejrzeć i poczytać co nieco :D
x'abu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) x'abu » 12.02.2012 18:52

Dzięki za słowa motywacji / wsparcia przy moich problemach technicznych, gdyby nie Ty pewnie bym odpuścił ;)

Fish piknik jak to fish piknik, czyli średnio smaczna ryba za to duuużo wina i rakiji. Rejsik po wysepkach i zatokach, plażowanie i kąpiele. Odkryta świetna miejscówka na jednej z zatok - świetna muzyka, widoczek z lokalu, sofy do leżakowania w białej skórce, a wszystko pod gołym niebem. Przytulnie, spokojnie i relaksująco.

Udało mi się zrobić kilka screenshotów z nagranego filmiku. Kawałka lecącego podczas kręcenia filmu jeszcze nie rozkminiłem. I mam nadzieję, że mi się nigdy nie uda ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

lisbeth salander ;)

Obrazek

Jedna z tych chwil spędzonych w Chorwacji, w której człowiek zdaje sobie sprawę, że jest szczęśliwy. A było ich jeszcze kilka :)

Powiem szczerze, że średnio byłem nastawiony na ten rejs. Tym bardziej, że został on wybrany kosztem Korculi, ale nie żałuję, było świetnie.

Pozatym świetna okazja na zintegrowanie się z wycieczką (rakija i wino pite na słońcu robią swoje) Nasza wycieczka wyszła z twarzą. Ponoć kilka dni wcześniej musiano trójkę Polaków wynosić z łajby nieprzytomnych, a po jednego nawet karetkę wzywali :lol:
Ostatnio edytowano 23.02.2012 20:25 przez x'abu, łącznie edytowano 1 raz
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 12.02.2012 18:57

O to musiało ciekawie wyglądać :lol: :lol: :lol:
Pewnie im się elektrolity wypłukały od nadmiaru rakiji :lol: :lol: :lol:
W każdym razie, jak masz tam jeszcze jakieś fotki, to wrzuć. Na zimę jak znalazł - każda ciepła fotografia rozgrzewa.
Nie zrażaj się, na początku zawsze jest pod górkę, ale człowiek "całe życie się uczy", więc......
Zacząłęś interesująco, więc może coś jeszcze :wink:
x'abu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) x'abu » 12.02.2012 19:43

Miałem wrzucić kilka zdjęć, ale tak fajnie się wspomina, że skończy się chyba małą fotorelacją :lol:

Zacznę może od początku ;)

Pierwszy nocleg Mozir - Słowenia. Mała, niewiem jak to nazwać - mieścina, osada? W każdym bądź razie bardzo urokliwa. Wzgórza porośniete gęsto drzewami, do tego polanki, strumienie... Jak ktoś lubi ciszę i spacery, to ok.

Moje pierwsze faux pas :(
Nie dosłuchałem naszej pilotki Katarzyny (ksywa operacyjna: "zaraz będziemy") o tym, że nie jest dobrze widziane wynoszenie jedzenia ze stołówki...

Gdy mi to przetłumaczył szef pensjonatu (kawał chłopa na marginesie o ostrych rysach twarzy i długich groźnych wąsach) wymyśliłem bajkę na poczekaniu, że to dla kolegi, który został w pokoju. Jednak niesmak pozostał. Mój błąd, przyznaję, ale wynikający z niewiedzy.

Katarzyna "zaraz będziemy" poinformowała, że kiedyś wyrzucili ich z pensjonatu za takie beszczebelstwo, ale Katarzyna lubiła koloryzować.

Poniżej widok z balkonu naszego pokoju, nad ranem. W oddali biły dzwony kościelne, w powietrzu dominował smród pasących się pod oknem koni. Kto co lubi.

Obrazek
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 12.02.2012 19:47

Dawaj fotki, dawaj - im więcej tym lepiej :D W końcu trafiłeś w dział
Chorwacja w naszym obiektywie :D
Pozdrav.
x'abu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) x'abu » 12.02.2012 20:05

Następny punkt wycieczki "Postojnska Jama"

Nastawiałem się bardzo pozytywnie na jaskinie, ale okazały się dość monotonne. No i duużo turystów.

W grotachd do wyboru przewodnik mówiący w wybranym języku (polskiego brak). Angielski spoko. Przed wejściem Katarzyna ostrzega, o karach za robienie zdjęć w jaskiniach, podaje przykłady ukaranych turystów. Wewnątrz - samowolka. Przewodnik co i rusz upominał strzelających fleszami. Zdjecia powychodziły mi średnio, dość monotonne :/

Do jaskiń wjeżdża i wyjeżdża sie wagonikami (czuć duży chłód podczas samej jazdy).

Była jedna akcja ze zgaszeniem w grocie wszystkich świateł przez przewodnika w celu wywołania uczucia strachu... my tylko sprawdziliśmy czy portwele mamy na miejscu ;)

Trzeba uważać na głowy przechodząc pod niskimi pólkami, co udowodniła jedna turystka z Niemiec - mocno przygrzmociła, a echo poniosło tylko jej okrzyk bólu po jaskini.

Jaskinie? Ogólnie spoko, ale szału nie było (odczucie subiektywne)
Fot nie wrzucam, sporo ich na forum.
x'abu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) x'abu » 12.02.2012 20:08

Miecia napisał(a):Dawaj fotki, dawaj - im więcej tym lepiej :D W końcu trafiłeś w dział
Pozdrav.

Ano widzę , że się wstrzeliłem nie za bardzo, ale w dalszej części nadrobię ;)
Ostatnio edytowano 12.02.2012 20:29 przez x'abu, łącznie edytowano 1 raz
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 12.02.2012 20:11

x'abu napisał(a):
Miecia napisał(a):Dawaj fotki, dawaj - im więcej tym lepiej :D W końcu trafiłeś w dział
Pozdrav.

Ano widzę , że się wszczeliłem nie za bardzo, ale w dalszej części nadrobię ;)

Może jak będzie dużo fotek, to nikt nie zauważy :wink:
Albo admin przerzuci Cię do innego miejsca. :)
Spoko.
Następna strona

Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone