Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

CR 09.2011 objazdówka- zdjęcia

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
x'abu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) x'abu » 23.02.2012 20:38

zaktualizowałem "fish piknik" kilkoma screenshotami z opisanego przeze mnie miejsca. No i co, nie miałem racji?

Shake, shake, shake, Senora, shake your body line
Shake, shake, shake, Senora, shake it all the time

Obrazek

Pozdrawiam :D
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 23.02.2012 20:42

no może, troszeczkę :lol:
x'abu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) x'abu » 29.02.2012 18:52

Trogir

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu miałem bliski kontakt z hiczkokami. Dokładnie przy tym "butiku" po prawej. A trzeba powiedzieć, że chorwackie mewy są z trzy razy większe niż nasze! 8O
Trzy razy większa mewa - trzy razy większe g...o !
Ufajdana koszulka, aparat, spodenki, odbiornik nawijki wstawianej przez Janka... maaasakra. Do tego wszystkiego Ziuta się tak głośno śmiał, że wyszła szefowa butiku, chyba Marcelea wnioskując z nazwy na szyldzie.

Marcelea, z wielkim afrem na głowie:
- Panowie proszę się ciszej zachowywać albo opuścić moje miejsce!

No to ja :
- Twoje miejsce? No to może mewa też była twoja?

Na co Marcelea wskazując palcem na niebo:
- Wola boska.
:?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A oto i Janek. Nasz przewodnik na Trogir i Split. Ojciec Chorwat, matka Polka. Piszę o pochodzeniu Janka gdyż - żeby zostać przewodnikiem w Chorwacji, trzeba posiadać chorwackie obywatelstwo. Dobra fucha, ale zarezerwowana dla miejscowych.

Janek wielki kibic Hajduka, non stop na telefonie gdyż tego samego dnia Hajduk grał derby. Co prawda o pietruszkę gdyz sytuacja w lidze była już wyjaśniona, ale jak powiedział Janek, każdy mecz w Splicie to święto. CHorwaci potrafią wstać rano, czyli ok 12:00 i zamiast do roboty (jeżeli ją mają) to do kawiarenki na piwo żeby z kumplami podyskutować o meczu.
Kibicowanie swojej drużynie ociera sie w Splicie o fanatyzm.

Ale jesteśmy w Trogirze... Tu przywiązywano podpadziochów, którzy przez cały dzień w prażącym słońcu byli wystawieni na widok całego miasta, by finalnie zostać wyautowanym poza mury miasta, bez możliwości powrotu.

Obrazek
Ostatnio edytowano 29.02.2012 19:35 przez x'abu, łącznie edytowano 1 raz
x'abu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) x'abu » 29.02.2012 19:09

No to żeby nie przedłużać:

Split

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pałac Dioklecjana - to on dał początek miastu. Polecam zwiedzenie pałacu z przewodnikiem, dużo ciekawych rzeczy można się dowiedzieć.

Obrazek

Limit na fotosiku zakończony, moja przygoda z Chorwacją również zmierza ku końcowi...
x'abu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) x'abu » 29.02.2012 19:16

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i pozostały tylko wspomnienia ...
x'abu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) x'abu » 29.02.2012 19:20

Obrazek

Pozdrawiam.
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 29.02.2012 19:28

Super się czytało tę Twoją relację :D
Napisana bardzo humorystycznie :D

Dzięki, mam nadzieję, że jeszcze kiedyś coś tu wrzucisz

Obrazek
x'abu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) x'abu » 29.02.2012 19:37

Bye Mieciu i dzięki za uwagę :wink:
aleksandra6400
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aleksandra6400 » 02.03.2012 11:41

Bardzo fajnie się czytało,zdjęcia super.
Czekam na kolejne...
Poprzednia strona

Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie

CR 09.2011 objazdówka- zdjęcia - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone