Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

CR 09.2011 objazdówka- zdjęcia

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
x'abu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) x'abu » 15.02.2012 19:06

antek napisał(a):hehe.tez we wrzesniu byłem w Dubrowniku i tez natknąłem sie na te szaliki...fakt,że robi to wrażenie, bo sa tam same ....polskie szaliki. I co najwazniejsze wisi szalik Podbeskidzia, któremu kibicuję:)

Miejscówkę odkryliśmy przez przypadek. Ziuta był wniebowzięty gdy zobaczył szalik POGONI Szczecin, ale on nosi barwy klubowe nie tylko w, ale nawet na sercu :)
x'abu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) x'abu » 15.02.2012 19:28

Ok, dzisiaj Jeziora Plitwickie

Bez narzekania na turystów, pogodę itp.

Za siedmioma górami, za siedmioma morzami, za siedmioma rzekami ...
A dupa i bomba! Wcale nie tak dalego do tej bajki. Kto jeszcze nie był ten tromba.

No to wio:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Następny w kolejce Park Narodowy Krka, podsumowanie dwóch parków + rozwiązanie zagadki :

Co ma wspólnego Park Narodowy Krka i Stumilowy Las ?

Tym czasem :wink:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 15.02.2012 19:31

Niech będzie, zaczekam :D
x'abu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) x'abu » 15.02.2012 19:42

Miecia napisał(a):Niech będzie, zaczekam :D

Dziękuję Ci, że wciąż ze mną jesteś. Dzieki temu mam uczucie, że nie przynudzam :lol:

Pozdrawiam ciepło :)

cdn
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 15.02.2012 19:51

x'abu napisał(a):
Miecia napisał(a):Niech będzie, zaczekam :D

Dziękuję Ci, że wciąż ze mną jesteś. Dzieki temu mam uczucie, że nie przynudzam :lol:

Pozdrawiam ciepło :)

cdn

Mnie bawi Twój styl pisania, no i fotki są ciekawe :D
Będę tu do końca :D
x'abu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) x'abu » 18.02.2012 20:12

" YOGI JEDZIE Z NAMI !"

Obrazek

"Niedźwiedź brunatny jest największym lądowym zwierzęciem mięsożernym, będącym w wielu krajach na wymarciu. Ocenia się, że w Chorwacji przebywa od 400 do 600 osobników żyjących na terenach gór Dynarskich, a konkretnie w Gorskim Kotarze i w Lice. Choć czasem może mieć aż 300 kg, waga niedźwiedzia brunatnego waha się między 100 i 150 kg. Preferuje on spokojne miejsca, a szczególnie kiedy ma młode. Dlatego też generalnie zamieszkuje ustronne miejsca na wzgórzach, skąd w nocy wychodzi na niższe tereny w poszukiwaniu pożywienia."
źródło tekstu: net

Obrazek

Obrazek

(...)
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 18.02.2012 20:16

No i ustrzeliłeś misia Obrazek
w Chorwacji Obrazek
ZAJEC
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZAJEC » 18.02.2012 23:22

Tego miśka to ja znam w Macoli wyjadł mi frytki z talerza :D
x'abu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) x'abu » 19.02.2012 12:57

Miecia napisał(a):No i ustrzeliłeś misia Obrazek
w Chorwacji Obrazek

Mieciu, ciężko było nie ustrzelić misiaka, gdy było ich sztuk 2, i obydwa zamknięte w zagrodzie (zdjecie 2). Smutny widok (...)

Bardzo chciały zwrócić na siebie naszą uwagę. Stając na dwóch łapach, uśmiechając się do zdjęć, wręcz pozując. Jeden przyjął taktykę miśka aktywnego, czyli podszedł do siatki i przybierał co i rusz nowe pozy, (oczekując nagrody w postaci jedzenia). Drugi był bardziej rozwalający. Wgramolił sie na huśtawkę, położył sie na plecach zrzucił łapę na ziemię i huśtając się rytmicznie dawał nam ostentacyjnie do zrozumienia jaki jest znudzony. Misiaki jak z cyrku...

Osobiście czułem się jak w schronisku, w którym zwierzak robi wszystko żeby sie przypodobać i w konsekwencji, żeby go ze sobą zabrać.

Widok smutku w oczach niedźwiedzia, gdy uzmysłowił sobie, że juz koniec przedstawienia i człowieki sie zbierają był przygnębiajacy.

Ale zawsze mógł je spotkać gorszy los... los powypychanych krewnych poustawianych w odwiedzonych przez nas przydrożnych zajazdach. Z resztą, kto wie czy właśnie taki los, prędzej czy później i te miśki nie spotka.

Hasło: "Yogi jedzie z nami" wymyśliliśmy jeszcze w PN Krka, gdy Katarzyna "zaraz będziemy" poinformowała, że można się tu natknąć na niedźwiedzia. Jakiś czas potem w związku z miejscem udokumentowanym powyżej, to z założenia wesołe hasło nabrało zupełnie innego znaczenia.

:(
Ostatnio edytowano 21.02.2012 19:15 przez x'abu, łącznie edytowano 1 raz
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 19.02.2012 13:03

Dobrze, że ja tam nie trafiłam, bo pewnie miałabym takie same odczucia co Ty :(
x'abu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) x'abu » 19.02.2012 13:10

ZAJEC napisał(a):Tego miśka to ja znam w Macoli wyjadł mi frytki z talerza :D

Przyznam się, że nie pamietam nazwy miejscowości czy zajazdu, w którym się zatrzymaliśmy na posiłek. Jeśli chodzi o samą knajpę, posiłek kompletowało się przesuwając w kolejce i nabierajc w miarę przesuwania kolejne wybrane przez siebie skladniki dania. Na końcu dochodziłeś do kasy, gdzie w zależności od dokonanego po drodze wyboru regulowałeś wysokość oszacowanego na poczekaniu rachunku.

Smacznie, nie drogo, dobre z zimnym piwem.

Zagrody na zapleczu, z tyłu. Oprócz niedźwiedzi były jeszcze jelenie. Plus czarny zaparkowany hummer, chyba najdzikszy ze wszystkich wymienionych.
x'abu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) x'abu » 21.02.2012 20:15

Park Narodowy Krka

Chronologicznie PN Krka był wcześniej od Jezior.
Mając w świadomości czekającą nas bajkę w Plitvicach, czas spędzony tutaj przeznaczyliśmy na relaks :)
A więc: zamiast biegać po kładkach - pływaliśmy i wygłupialiśmy się nad wodą. Cuuudownie spędzony czas.

Przy wchodzeniu i wychodzeniu z wody trzeba zachować czujność ze względu na śliskie kamienie na dnie!

Przy flirtowaniu z młodziutkimi i seksownymi rosjankami trzeba zachować czujność ze względu na ich podstarzałych i obwieszonych złotem facetów!

Wot eta "PN Krka", posmatritie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rozwiązaniem zagadki -

Co ma wspólnego Park Narodowy Krka i Stumilowy Las ?

jest oczywiście: KŁAPOUCHY

Spotkać go można w starym młynie wodnym.

Obrazek

Obrazek

I podsumowanie parków :

Plitvice:

Obrazek

Obrazek

Jak piękna kobieta, na którą można sobie niestety tylko popatrzeć...
Park zakazów: zakaz kąpania, zakaz łowienia ryb, zakaz wchodzenia do jaskiń, zakaz spuszczania psów, zakaz ...

KRK:

Obrazek

Obrazek

Kobieta może i mniej urodziwa, ale cała Twoja.

Następny w kolejce Trogir, z pieprz...mi hiczkokami...
+ przewodnik JANEK :)
Ostatnio edytowano 21.02.2012 20:28 przez x'abu, łącznie edytowano 1 raz
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 21.02.2012 20:20

czyli jednak nie cały czas chlapaliście się w wodzie w PN KRK :wink:
A po kładkach też warto pobiegać, obleciałam parę i wiem co mówię :D
Ale czekam na cdn :)
x'abu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) x'abu » 21.02.2012 20:37

p.s. na ostatnim zdjęciu, w lewym dolnym rogu - to nie moja stopa.

cdn :wink:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 21.02.2012 20:39

x'abu napisał(a):p.s. na ostatnim zdjęciu, w lewym dolnym rogu - to nie moja stopa.

cdn :wink:

oj nie 8O a ja już myślałam...... :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie

CR 09.2011 objazdówka- zdjęcia - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone