Dalszy ciąg spaceru.
Te miejsca już widzieliśmy kilka dni wcześniej, ale nie przeszkadza nam to zupełnie.
Taki romantyczny obrazek.
Przerwa na lody, które niestety rewelacyjne nie były.
Skrzydła wiatraka mogą być też zablokowane i wtedy nawet jak jest wiatr to się nie kręcą.... Przynajmniej takie opisy spotkałam odnośnie holenderskich wiatraków, ale zakładam, że to uniwersalna zasada....megidh napisał(a):Katerina napisał(a):Ptaki, które przysiadły na "szprychach" młyna mogłyby mieć niezłą karuzelę![]()
Twoja uwaga spowodowała, że się zastanowiłam nad dziwnym zjawiskiem, na które wcześniej nie zwróciłam uwagi.
Otóż te "szprychy" wiatraka nigdy się nie obracały, nawet jak wiał spory wiatr. Może to normalne, że jak na "szprychach" nie ma żagla, to one stoją w miejscu, ale nie mam na ten temat żadnej wiedzy.
piekara114 napisał(a):Skrzydła wiatraka mogą być też zablokowane i wtedy nawet jak jest wiatr to się nie kręcą.... Przynajmniej takie opisy spotkałam odnośnie holenderskich wiatraków, ale zakładam, że to uniwersalna zasada....megidh napisał(a):Katerina napisał(a):Ptaki, które przysiadły na "szprychach" młyna mogłyby mieć niezłą karuzelę![]()
Twoja uwaga spowodowała, że się zastanowiłam nad dziwnym zjawiskiem, na które wcześniej nie zwróciłam uwagi.
Otóż te "szprychy" wiatraka nigdy się nie obracały, nawet jak wiał spory wiatr. Może to normalne, że jak na "szprychach" nie ma żagla, to one stoją w miejscu, ale nie mam na ten temat żadnej wiedzy.
aga_stella napisał(a):Fajna ta meduza.
aga_stella napisał(a):Dziwne te puste knajpki. Spodobała mi się ta białymi parasolami i stołami, na których leżą kolorowe podkładki.
Katerina napisał(a):Meduzy, meduzami, ale to co oni robią z tym budownictwem![]()
Przepraszam, ale to gwałt na zabytkach.
Niestety, to się dzieje wszędzie - łatwiej i taniej wywalić fasadę , a nawet nośne ściany z kompozytów i imitacji![]()
Bo..niby ładnie, i turysta się nie pozna![]()
Przepraszam, Małgosiu.
Sara76 napisał(a):Tak mnie zainspirowała Twoja relacja, że rozważam wczasy w Bułgarii w podobnej okolicy co Ty. Na chwilę obecną Bułgaria wpuszcza z testem antygenowym, A ozdrowieńców na podstawie wyniku testu/ zaświadczenia (Czyli m.in. Mnie). Więc chyba zmienię rezerwację z Krety na Słoneczny Brzeg - bo moje wczasy już w czerwcu, A zaszczepić się nie zdążę.
Sara76 napisał(a):Tak mnie zainspirowała Twoja relacja, że rozważam wczasy w Bułgarii w podobnej okolicy co Ty. Na chwilę obecną Bułgaria wpuszcza z testem antygenowym, A ozdrowieńców na podstawie wyniku testu/ zaświadczenia (Czyli m.in. Mnie). Więc chyba zmienię rezerwację z Krety na Słoneczny Brzeg - bo moje wczasy już w czerwcu, A zaszczepić się nie zdążę.
599 napisał(a):Sara76,
zrobisz jak chcesz ale SB to beznadziejne miejsce,sam "plastik",
piotrf napisał(a):Justyno , jak pokazuje relacja Gosi - jest tam sporo miejsc ciekawych i pięknych , wartych odwiedzenia , a z pomocą samochodu można ich ilość znacznie zwiększyć , np. odwiedzając miejscowości położone w północnej części wybrzeża , gdzie z pewnością znajdziesz piękne plaże .
piotrf napisał(a):Nikt ( chyba) jeszcze nie wie jak wyglądać będzie ten wakacyjny sezon , ale wydaje mi się że w czerwcu ograniczenia również w Grecji zaczną znikać . . .
aga_stella napisał(a):Klimatyczna uliczka. Zaskoczył mnie pomysł użycia ceramicznych pokryw do wtopienia w murek.
A co to była za przestrzeń?