Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 09.06.2021 11:39

Yanush napisał(a):
karin74 napisał(a):Jak się ktoś nie chce szczepić to niech się nie szczepi...

Zdrowe podejście, szkoda, że tylko Twoje.

To jedna z cech sekciarskich - potraficie zmanipulować dosłownie każdą informacje, każdą wypowiedź:
karin74 napisał(a):Jak się ktoś nie chce szczepić to niech się nie szczepi...ale widzę, że Ci którzy nie chcą działają na zasadzie....pies siana nie żre i drugiemu nie da.
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 09.06.2021 11:41

Magda O. napisał(a):Czas zamknąć ten wątek...

Nie interesuje to nie zaglądaj.
54321
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) 54321 » 09.06.2021 11:42

Zadałem 10 prostych pytań, na żadne nie otrzymałem odpowiedzi. Jeśli tak wyglądały poprzednie 150 stron, to dobrze że ich nie czytałem wszystkich.
ApropoDefacto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ApropoDefacto » 09.06.2021 11:43

54321 napisał(a):No właśnie, nie przeczytałeś co napisałem i zrobiłeś z siebie błazna.

No jasne że nie czytam tego ścieku :mrgreen: myślisz że ktoś to robi? :mrgreen: :mrgreen:

Widzę ze dalej nie potrafisz sobie poradzić z emocjami :mrgreen: tobie to już żadna szczepionka w takim razie nie pomoże :mrgreen:
Nie popłacz się tylko z nerwów :papa:
Over :!:
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 09.06.2021 11:45

walp napisał(a):Jak się ktoś nie chce szczepić to niech się nie szczepi...ale widzę, że Ci którzy nie chcą działają na zasadzie....pies siana nie żre i drugiemu nie da.

Co ma piernik do wiatraka? czy ja komuś bronię się szczepić? Wyjeżdżać?
Szczepcie się (już to kiedyś napisałem) ale dajcie żyć innym. Dlaczego te ograniczenia - koncerty dla zaszczepionych (tutaj brawo Kazik), jakieś paszporty utrudniające życie niezaszczepionym. To dopiero początek dyskryminacji...
54321
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) 54321 » 09.06.2021 11:45

Czemu ścieku? Co dokładnie co napisałem jest ściekiem? Ja nie potrafię sobie poradzić z emocjami, powiedział ten co użył 7 emotikon w 2 zdaniach :)
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 09.06.2021 11:48

Habanero napisał(a):(...) Nie pękaj Yanush, trza być twardym, nie mientkim i walczyć z tym dziadostwem, a nie stać z boku i się przyglądać.
Innej broni nie mamy. Nie bój się i nie wierz ruchom antyszczepionkowym, które robią ludziom wodę z mózgu i karmią się ich strachem. Nawet gdy minie pandemia, to będą bredzić, że to ich zasługa, a nie zaszczepionych, którzy uratowali im d.... To są zwykli tchórze , chcesz być jednym z nich?(...)
Drogi Konradzie, naprawdę wysoko cenię Twoją pracę (zawodową) i umiejętności.
Problem w tym, że w pracy masz do czynienia z "orłami" w porównaniu do "klienteli" tutaj.
Obawiam się, że na to nie byłeś przygotowany :?
:wink:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 09.06.2021 11:54

Drodzy moderatorzy,

a. zamknijcie temat i banujcie każdego kto wychyli się ze szczepionką w innych tematach,

lub

b. wprowadźcie zasadę, że w tym temacie mogą wypowiadać się osoby, które w chwili ustanowienia wątku miały przynajmniej 500 postów na forum (tak jest na wielu forach w przypadku drażliwych tematów).

Inaczej będziemy zalewani przedrukami z FB jednej pani która nie lubi szczepionek.

Rozumiem, że interes leży w klikalności, ale są pewne granice :roll:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 09.06.2021 11:57

Wystarczy.
Od tej pory wszystkie epitety typu "troll," ,"błazen", czy inne zawoalowane epitety ( w których niektórzy tutaj brylują) będą skutkowały banami !
Już chyba wszyscy są zmęczeni tą narracją.
Każdy ma prawo do własnego zdania i niekoniecznie wszyscy się muszą z nim zgadzać, ale szacunek jest wymagany od każdego i dla każdego.

Kiepura
Nie w żadnej klikalności tu rzecz, tylko w tzw. wolności słowa.
Na tym polega forum.
Jest opcja, że ten wątek zostanie zamknięty, jak tak dalej pójdzie, ale na pewno nie zabronię nikomu mieć swojego zdania i nie narzucę jednego, jedynie słusznego.
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 09.06.2021 11:58

Kiepura napisał(a):Drodzy moderatorzy,

a. zamknijcie temat i banujcie każdego kto wychyli się ze szczepionką w innych tematach,

lub

b. wprowadźcie zasadę, że w tym temacie mogą wypowiadać się osoby, które w chwili ustanowienia wątku miały przynajmniej 500 postów na forum (tak jest na wielu forach w przypadku drażliwych tematów).

Inaczej będziemy zalewani przedrukami z FB jednej pani która nie lubi szczepionek.

Jak się nie ma argumentów to szuka się pomocy u władz?
Jak mnie jakiś temat nie interesuje to po prostu do niego nie zaglądam, Ty musisz?
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 09.06.2021 11:59

anakin napisał(a):Każdy ma prawo do własnego zdania i niekoniecznie wszyscy się muszą z nim zgadzać, ale szacunek jest wymagany od każdego i dla każdego.

:sm:
54321
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) 54321 » 09.06.2021 12:00

Kiepura napisał(a):Drodzy moderatorzy,

lub

A może wypowiadać się powinni tylko ci, którzy się zaszczepili?
Napisałem swój komentarz na podstawie półtorarocznej obserwacji i chciałem aby osoby, które chcą podyskutować po prostu się wypowiedziały. Zamiast tego, kilka osób się obraziło, kilka próbuje mnie porównać do innych użytkowników i tak napisano 2 strony i żadnej choć jednej merytorycznej odpowiedzi.
black_lord
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) black_lord » 09.06.2021 12:08

54321 napisał(a):(...)A może wypowiadać się powinni tylko ci, którzy się zaszczepili?(...)

Szczepienia są dobrowolne.
Ale kto się nie zaszczepi to odebrać mu prawa obywatelskie i zesłać do obozu? :papa:
I gdzie ta dobrowolność szczepień ?

Skoro tak jest, to niech ogłoszą, że szczepienie jest przymusowe.
Sytuacja byłaby jasna i klarowna.
54321
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) 54321 » 09.06.2021 12:15

O to się wszystko rozchodzi. Teoriami spiskowymi rok temu było mówienie, że nie będzie można zrobić wielu rzeczy jak się ktoś nie zaszczepi. Dziś pomału to wchodzi na świecie. A najgorsze, że osoby co się zaszczepiły dają temu pełne przyzwolenie.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 09.06.2021 12:22

boboo napisał(a):
Habanero napisał(a):(...) Nie pękaj Yanush, trza być twardym, nie mientkim i walczyć z tym dziadostwem, a nie stać z boku i się przyglądać.
Innej broni nie mamy. Nie bój się i nie wierz ruchom antyszczepionkowym, które robią ludziom wodę z mózgu i karmią się ich strachem. Nawet gdy minie pandemia, to będą bredzić, że to ich zasługa, a nie zaszczepionych, którzy uratowali im d.... To są zwykli tchórze , chcesz być jednym z nich?(...)
Drogi Konradzie, naprawdę wysoko cenię Twoją pracę (zawodową) i umiejętności.
Problem w tym, że w pracy masz do czynienia z "orłami" w porównaniu do "klienteli" tutaj.
Obawiam się, że na to nie byłeś przygotowany :?
:wink:
Trochę obciach teraz polecać komuś to forum :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 164
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone