Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
54321
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) 54321 » 09.06.2021 10:46

String napisał(a):Trole w ofensywie :D

Tylko na tyle cię stać? Może napiszesz z czym się nie zgadzasz i uargumentujesz to jakoś, czy w telewizji nie powiedzieli jeszcze jak masz myśleć i co robić?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 09.06.2021 10:49

Witamy kolejnego Cromaniaka 54321. :) :papa:
P.S.
Szykuje się ofensywa. Chyba wg klucza 123, 1234, 12345, następni to 4321, 321... :oczko_usmiech:
54321
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) 54321 » 09.06.2021 10:52

Na Chorwacji byłem tylko 4 razy więc szału nie ma, zacząłem szukać informacji nt. covida czy są jakieś przecieki o tym, że obniżą wymagania wjazdu dla niezaszczepionych i trafiłem na ten temat. Czytając wypowiedzi, czułem się jakbym oglądał tvp albo tvn. Tam nie mam możliwości dyskusji więc czemu by tutaj nie porozmawiać. Chociaż widzę, że dyskusji tu zbyt merytorycznej nie będzie.

Przy okazji, strasznie smutne jest to, że bardzo wielu ludzi pisze i sami to robią: żeby pojechać gdzieś wystarczy się zaszczepić. To w takim razie szczepimy się tylko po to, aby gdzieś pojechać i mieć ten problem z głowy?

Rządy manipulują ludźmi, tak samo jak ze zrobieniem testów, za które musimy płacić ogromne kwoty. Chcą naszego dobra, ale pod warunkiem, że zapłącimy, tak jak z podatkiem cukrowym, od alkoholi czy z klimatem...

Wirus przed wyborami był w odwrocie, nie trzeba się było niczego bać, starsi ludzie nie bójcie się, idźcie na wybory (oczwiście to mówił pis, bo ich elektorat to głównie emeryci i bezrobotni). Potem nagle jesień nastała i szok, ludzie zaczynają chorować, teraz znów nedaszło lato, mniejsza liczba zachorowań, a więc szczepionki zrobiły swoje! (pomimo tego, że większość społeczeństwa jeszcze się nie zaszczepiła). To teraz pytanie: co będzie jesienią? Że dwie dawki nic nie dały? Że to wina niezaszczepionyc? Że wirus znów zmutował? I będzie 3 dawka. I 4. A potem następnego lata znów wielki sukces. Pytanie co będzie za rok jesienią, ale coś wymyślą. A wy we wszystko uwierzycie, bo rządy zawsze były i wszystko robił dla ludzi.
Ostatnio edytowano 09.06.2021 11:03 przez 54321, łącznie edytowano 1 raz
ŁukaszCiupa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ŁukaszCiupa » 09.06.2021 11:01

Byłbym wdzięczny adminowi czy moderatorowi, gdyby zwracał uwagę na "komplementy" typu "troll" zarówno wobec mojej skromnej osoby jak i innych forumowiczów traktowanych tutaj z pogardą.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 09.06.2021 11:02

54321 napisał(a):Czytając wypowiedzi, czułem się jakbym oglądał tvp albo tvn.

Ja z kolei mam wrażenie, że szeregi Cromaniaków szturmują dywersanci z kanałów VAXXED TV czy iHealthTube. :?
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 09.06.2021 11:10

ŁukaszCiupa napisał(a):Byłbym wdzięczny adminowi czy moderatorowi, gdyby zwracał uwagę na "komplementy" typu "troll" zarówno wobec mojej skromnej osoby jak i innych forumowiczów traktowanych tutaj z pogardą.

Dołączam do petycji (niekoniecznie czując się troll'em).
ApropoDefacto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ApropoDefacto » 09.06.2021 11:13

Następny szaman 54321 :lol: :lol:
Hahaha ile jeszcze kont założysz oczytany, świadomy, myślący inteligencie z przyszłości :oczko_usmiech: Ty na prawdę myślisz że ktoś czyta twe wypociny??? Zrób to dla nas, zaszczep się tak bardzo cię prosimy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
54321
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) 54321 » 09.06.2021 11:15

No właśnie, nie przeczytałeś co napisałem i zrobiłeś z siebie błazna.
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 09.06.2021 11:23

54321 napisał(a):Na Chorwacji byłem tylko 4 razy więc szału nie ma, zacząłem szukać informacji nt. covida czy są jakieś przecieki o tym, że obniżą wymagania wjazdu dla niezaszczepionych i trafiłem na ten temat. Czytając wypowiedzi, czułem się jakbym oglądał tvp albo tvn. Tam nie mam możliwości dyskusji więc czemu by tutaj nie porozmawiać. Chociaż widzę, że dyskusji tu zbyt merytorycznej nie będzie.

Przy okazji, strasznie smutne jest to, że bardzo wielu ludzi pisze i sami to robią: żeby pojechać gdzieś wystarczy się zaszczepić. To w takim razie szczepimy się tylko po to, aby gdzieś pojechać i mieć ten problem z głowy?

Rządy manipulują ludźmi, tak samo jak ze zrobieniem testów, za które musimy płacić ogromne kwoty. Chcą naszego dobra, ale pod warunkiem, że zapłącimy, tak jak z podatkiem cukrowym, od alkoholi czy z klimatem...

Wirus przed wyborami był w odwrocie, nie trzeba się było niczego bać, starsi ludzie nie bójcie się, idźcie na wybory (oczwiście to mówił pis, bo ich elektorat to głównie emeryci i bezrobotni). Potem nagle jesień nastała i szok, ludzie zaczynają chorować, teraz znów nedaszło lato, mniejsza liczba zachorowań, a więc szczepionki zrobiły swoje! (pomimo tego, że większość społeczeństwa jeszcze się nie zaszczepiła). To teraz pytanie: co będzie jesienią? Że dwie dawki nic nie dały? Że to wina niezaszczepionyc? Że wirus znów zmutował? I będzie 3 dawka. I 4. A potem następnego lata znów wielki sukces. Pytanie co będzie za rok jesienią, ale coś wymyślą. A wy we wszystko uwierzycie, bo rządy zawsze były i wszystko robił dla ludzi.

Wiesz ja nie zasczepilam się żeby " gdzieś" pojechać. Ja wybrałam mniejsze zło. Mój szwagier zdrowy chłop zmarł po tym jak mu Covid w 80% zniszczył płuca. Miesiąc pod respiratorem...wiesz jak ten miesiąc wyglądał? Wiesz jak wyglądało nasze życie? A możesz sobie wyobrazić jak jest teraz? Nie życzę Ci abyś musiał przez to przejść.
Jak się ktoś nie chce szczepić to niech się nie szczepi...ale widzę, że Ci którzy nie chcą działają na zasadzie....pies siana nie żre i drugiemu nie da.
I to tyle z mojej strony
Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego :papa:
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 09.06.2021 11:27

karin74 napisał(a):Jak się ktoś nie chce szczepić to niech się nie szczepi...

Zdrowe podejście, szkoda, że tylko Twoje.
karin74 napisał(a):Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego :papa:

Nawzajem :papa:
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 09.06.2021 11:28

To mój ostatni wpis w tym wątku. Szkoda cennego czasu na polemiki z ponumerowanymi i resztą tego towarzystwa. Rozsądnych namawiam do podobnej decyzji. :papa:
54321
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) 54321 » 09.06.2021 11:32

To tak jakbyś się nie leczyła kiedy zachorujesz na zapalenie płuc. Jakie byłyby skutki? Podobne.
Problem jest niestety większy. Lekarze przestali leczyć i to oni posrednio zabijają i doprowadzają ludzi do takich stanów. Ludzie do szpitali trafiają kiedy już mają płuca zniszczone, kiedy choroba jest zaawansowana.

Tu nie chodzi o to czy ktoś jest zaszczepiony czy nie. Tutaj trzeba zadawać niewygodne pytania. Dlaczego rząd doprowadził do takiego stanu rzeczy? Dlaczego dr Bodnar, który wyleczył kilka tysięcy ludzi Amantadyną, był przez blisko rok ignorowany? Dlaczego rząd i lekarze argumentują wprowadzenie szczepionek, które nie zostały do końca przebadane kliniczne, jako konieczne, bo wirus się rozprzestrzenia, natomiast leczenie tanią amantadyną jako eksperyment na ludziach? Cały czas wszystko rozchodzi się o interesy polityków, lekarzy, naukowców.

To jest najgorsze. A ludzie przerażeni ciągłym strachem ze strony mediów, które codziennie dają dawkę covidowych tragedii, sprawili że ludzie się boją i sięgną po wszystko byleby ten strach minął. I ci ludzie sięgną po każdą, nawet irracjonalną metodę. A potem szczują jednych przeciwko drugim. Bo mądrzejszy musi być ten co się zaszczepił albo nie zaszczepił. Nie ma niczego po środku.
54321
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) 54321 » 09.06.2021 11:34

Bravik napisał(a):To mój ostatni wpis w tym wątku. Szkoda cennego czasu na polemiki z ponumerowanymi i resztą tego towarzystwa. Rozsądnych namawiam do podobnej decyzji. :papa:

Nawet nie zacząłeś polemiki a już ją skończyłeś? Może napisałbyś z czym się nie zgadzasz? Może ja czegoś nie wiem i się dowiem ciekawego?
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 09.06.2021 11:35

Bravik napisał(a):To mój ostatni wpis w tym wątku. Szkoda cennego czasu na polemiki z ponumerowanymi i resztą tego towarzystwa. Rozsądnych namawiam do podobnej decyzji. :papa:

Mój też...
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 09.06.2021 11:36

Czas zamknąć ten wątek...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 163
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone