String napisał(a):Trole w ofensywie
Tylko na tyle cię stać? Może napiszesz z czym się nie zgadzasz i uargumentujesz to jakoś, czy w telewizji nie powiedzieli jeszcze jak masz myśleć i co robić?
ŁukaszCiupa napisał(a):Byłbym wdzięczny adminowi czy moderatorowi, gdyby zwracał uwagę na "komplementy" typu "troll" zarówno wobec mojej skromnej osoby jak i innych forumowiczów traktowanych tutaj z pogardą.
54321 napisał(a):Na Chorwacji byłem tylko 4 razy więc szału nie ma, zacząłem szukać informacji nt. covida czy są jakieś przecieki o tym, że obniżą wymagania wjazdu dla niezaszczepionych i trafiłem na ten temat. Czytając wypowiedzi, czułem się jakbym oglądał tvp albo tvn. Tam nie mam możliwości dyskusji więc czemu by tutaj nie porozmawiać. Chociaż widzę, że dyskusji tu zbyt merytorycznej nie będzie.
Przy okazji, strasznie smutne jest to, że bardzo wielu ludzi pisze i sami to robią: żeby pojechać gdzieś wystarczy się zaszczepić. To w takim razie szczepimy się tylko po to, aby gdzieś pojechać i mieć ten problem z głowy?
Rządy manipulują ludźmi, tak samo jak ze zrobieniem testów, za które musimy płacić ogromne kwoty. Chcą naszego dobra, ale pod warunkiem, że zapłącimy, tak jak z podatkiem cukrowym, od alkoholi czy z klimatem...
Wirus przed wyborami był w odwrocie, nie trzeba się było niczego bać, starsi ludzie nie bójcie się, idźcie na wybory (oczwiście to mówił pis, bo ich elektorat to głównie emeryci i bezrobotni). Potem nagle jesień nastała i szok, ludzie zaczynają chorować, teraz znów nedaszło lato, mniejsza liczba zachorowań, a więc szczepionki zrobiły swoje! (pomimo tego, że większość społeczeństwa jeszcze się nie zaszczepiła). To teraz pytanie: co będzie jesienią? Że dwie dawki nic nie dały? Że to wina niezaszczepionyc? Że wirus znów zmutował? I będzie 3 dawka. I 4. A potem następnego lata znów wielki sukces. Pytanie co będzie za rok jesienią, ale coś wymyślą. A wy we wszystko uwierzycie, bo rządy zawsze były i wszystko robił dla ludzi.
Bravik napisał(a):To mój ostatni wpis w tym wątku. Szkoda cennego czasu na polemiki z ponumerowanymi i resztą tego towarzystwa. Rozsądnych namawiam do podobnej decyzji.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko