String napisał(a):Najważniejsze, że Ty jesteś zdecydowany. To po co bijesz pianę?
Też się nad tym od tygodni zastanawiam, kasę za to dostają czy jak?
String napisał(a):Najważniejsze, że Ty jesteś zdecydowany. To po co bijesz pianę?
ApropoDefacto napisał(a):
Też się nad tym od tygodni zastanawiam, kasę za to dostają czy jak?
ApropoDefacto napisał(a):Też się nad tym od tygodni zastanawiam, kasę za to dostają czy jak?
Zwar sind 20 Todesfälle in zeitlicher Nähe zur Impfung nicht wirklich viel, wenn man die Gesamtzahl der verabreichten Impfdosen bedenkt. Allerdings könnte eine nähere Untersuchung dazu beitragen, die Impfung in Zukunft sicherer zu machen», sagte der Fraktionsvorsitzende Nikolaus Kramer und betonte: «Generell sind die Impfstoffe sicher.
translator napisał(a):Trzeba przyznać, że 20 zgonów w pobliżu szczepienia to niewiele, jeśli weźmie się pod uwagę całkowitą liczbę podanych dawek szczepionki. Jednak bliższe zbadanie może pomóc w bezpieczeństwie szczepień w przyszłości” – powiedział lider grupy parlamentarnej Nikolaus Kramer i podkreślił: „Ogólnie szczepionki są bezpieczne."
1.100.000
22
---------
44.000
1.129
boboo napisał(a):Meklemburgia-Pomorze Przednie,
taki land przy północno-zachodniej granicy z Polską.
Drugą co siły partią jest tam AfD. Nie, nie będzie polityki.
Jednym ze "znaków szczególnych" tej partii jest m.in. nastawienie "anty- maseczkowo/szczepionkowo/obostrzeniowe".
I co dzisiaj czytam:Zwar sind 20 Todesfälle in zeitlicher Nähe zur Impfung nicht wirklich viel, wenn man die Gesamtzahl der verabreichten Impfdosen bedenkt. Allerdings könnte eine nähere Untersuchung dazu beitragen, die Impfung in Zukunft sicherer zu machen», sagte der Fraktionsvorsitzende Nikolaus Kramer und betonte: «Generell sind die Impfstoffe sicher.translator napisał(a):Trzeba przyznać, że 20 zgonów w pobliżu szczepienia to niewiele, jeśli weźmie się pod uwagę całkowitą liczbę podanych dawek szczepionki. Jednak bliższe zbadanie może pomóc w bezpieczeństwie szczepień w przyszłości” – powiedział lider grupy parlamentarnej Nikolaus Kramer i podkreślił: „Ogólnie szczepionki są bezpieczne."
Te 20 (z całkowitych do dziś 22) to zgony do końca marca, gdy byli szczepieni tylko mieszkańcy domów opieki i 80+
z wieloma współistniejącymi chorobami.
Ogólnie 22 zgony na 1,1 miliona (1.100.000) podanych szczepionek.
Ilość "covidowych" zgonów to 1.129 na 44.000 zakażonych.
Takie przedstawienie liczb czasem wiele nie mówi,
to wstawię je ładnie jedna pod drugą:
- Kod: Zaznacz cały
1.100.000
22
---------
44.000
1.129
ŁukaszCiupa napisał(a):Tylko że nadal te 22 zgony to o 22 zgony za dużo. Ja rozumiem, że po przedawkowaniu lekarstw można odwalić kitę i wtedy winny jest sobie samemu tylko zmarły, pod warunkiem, że lekarz prowadzący się nie pomylił. Ale żeby po szczepionkach ludzie musieli umierać??? Tego nie potrafię zaakceptować. Przecież szczepionka to nie lek a element profilaktyki. NOPy - OK, ale nie takie, które prowadzą do śmierci! Rozgrzeszacie śmierci poszczepionkowe identycznie jak te z katastrof lotniczych, dodając od razu że latanie to nadal najbezpieczniejszy środek komunikacji. Ale to tylko statystyka. Niestety za liczbami je tworzącymi stoją ludzkie tragedie.
ŁukaszCiupa napisał(a):Ale żeby po szczepionkach ludzie musieli umierać??? Tego nie potrafię zaakceptować.
walp napisał(a):ApropoDefacto napisał(a):Też się nad tym od tygodni zastanawiam, kasę za to dostają czy jak?
To jest fenomen, że w dobie internetu cofnęliśmy się do średniowiecza i nad tym fenomenem zastanawiają się eksperci w dziedzinie zarządzania w społeczeństwie sieciowym. Niektórzy twierdzą, że prawda upadła wraz z powstaniem Facebooka.
Bravik napisał(a):karin74 napisał(a):Drugą dawkę Pfizera bardzo kiepsko przeszłam. Z łóżka wyjść nie mogłam. Pierwszy raz od 16 lat jestem na L4. Pocieszające jest to, że powoli dochodzę do siebie
Zdrowiej. Miałem podobnie, ale już w pracy.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko