Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 07.06.2021 14:02

No i w końcu dzisiaj 2 dawka Astry przyjęta "na ciało" :lol: Długo trzeba było czekać od przyjęcia 1 dawki czyli od 22.03.
Prawie cała rodzina już dawno w pełni zaszczepiona, tylko ja z żoną musiałem swoje odczekać.
W punkcie szczepień (Szpital Żeromskiego w Krakowie) dzisiaj przez nieuwagę, błąd lub też celowe działanie zrobili spęd tych co mieli termin na dzisiaj i jutro. Przez co wyczekałem się prawie 1,5 godziny :evil: :evil:. Wymaganą przy szczepieniu ankietę wypełniłem on-line na IKP. Niestety musiałem jeszcze raz wypełnić wersję papierową bo pani w okienku stwierdziła że takie mają procedury :evil: :evil:
Jednym słowem "coś tam na kółkach". No ale suma sumarum mam to za sobą :oczko_usmiech:

Jestem po szczepieniu 4 godziny i wciąż żyję, czując się nie najgorzej :lol: :lol: Żaden z moich znajomych po Astrze (a tak nią straszą) nie miał prawie żadnych sensacji w przeciwieństwie do tych którzy po Modernie i Pfizerze mieli różne (czasem nieprzyjemne) sensacje.

Pozdrowienia.;)
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 07.06.2021 17:58

Yanush napisał(a):
walp napisał(a):Udzielanie merytorycznych odpowiedzi foliarzom, to jak biblijne "margaritas ante porcos", czy rzucanie pereł przed wieprze.

Może jednak spróbujesz? Gwarantuję Ci, że pozostawię bez odpowiedzi.

Zachęcaj Yanush ludzi do szczepień. Tobie nie zaszkodzi , a kto wie , może pomoże.
Tak z logicznego punktu widzenia,... chyba łapiesz.
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 07.06.2021 18:34

Ja z żoną w piątek, drugą dawka Moderny.
Jeśli skutki uboczne będą takie same jak po pierwszej to biorę to w ciemno :lol:
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 07.06.2021 19:36

Gonzales napisał(a):Jestem po szczepieniu 4 godziny i wciąż żyję, czując się nie najgorzej Żaden z moich znajomych po Astrze (a tak nią straszą) nie miał prawie żadnych sensacji w przeciwieństwie do tych którzy po Modernie i Pfizerze mieli różne (czasem nieprzyjemne) sensacje.

Wczoraj, koło południa przyjęłam drugą dawkę Pfajzera, i zarówno po pierwszej, jak i po drugiej dawce, nic kompletnie nie odczuwam. :D
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 07.06.2021 20:01

elka21 napisał(a):Wczoraj, koło południa przyjęłam drugą dawkę Pfajzera, i zarówno po pierwszej, jak i po drugiej dawce, nic kompletnie nie odczuwam. :D

Tylko pozazdrościć. Sobota po mojej piątkowej drugiej dawce do zapomnienia. Niedziela już łagodniejsza, ale też w plecy :roll:
ŁukaszCiupa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ŁukaszCiupa » 07.06.2021 20:40

Wiem, że trochę nie w temacie, ale w Chinach takie oto jaja: https://wydarzenia.interia.pl/raporty/r ... Id,5282111
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.06.2021 20:46

Dzisiaj żona miała drugą dawkę Moderny i od razu miała w IKP certyfikat. Żona czuje się bardzo dobrze, podobnie jak po pierwszej dawce brak jakichkolwiek niepożądanych objawów podobnie jak po Pfizer. Dwie osoby z pracy zaszczepiły się dziś także drugą dawką AZ i także brak jakichkolwiek negatywów w samopoczuciu.
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 07.06.2021 20:54

Habanero napisał(a):Zachęcaj Yanush ludzi do szczepień. Tobie nie zaszkodzi , a kto wie , może pomoże.

Nigdy nikogo nie namawiałem i nie będę namawiał do złego.
Jeśli ten preparat okaże się bezpieczny to może i sam się skuszę i dopiero kiedy po tym nic mi nie będzie to może kogoś namówię... :smo:
Bravik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 07.06.2021 21:21

Yanush napisał(a):
Habanero napisał(a):Zachęcaj Yanush ludzi do szczepień. Tobie nie zaszkodzi , a kto wie , może pomoże.

Jeśli ten preparat okaże się bezpieczny to może i sam się skuszę i dopiero kiedy po tym nic mi nie będzie to może kogoś namówię... :smo:

Nie wierzę. 8O
A jaki sobie przedział czasowy zakładasz na stwierdzenie, że wszystko jest ok. :?:
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 07.06.2021 21:40

Bravik napisał(a):A jaki sobie przedział czasowy zakładasz na stwierdzenie, że wszystko jest ok. :?:

Do końca ostatniej fazy badań. Wiesz kiedy się zakończy?
Belfegor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Belfegor » 07.06.2021 21:45

Yanush napisał(a):
Bravik napisał(a):A jaki sobie przedział czasowy zakładasz na stwierdzenie, że wszystko jest ok. :?:

Za kilka lat. Do tego czasu być może Ty lub ktoś z Twoich bliskich umrze, czego oczywiście nie życzę. Czasami to jedyny sposób, żeby przekonać upartych sceptyków.
Bravik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 07.06.2021 21:49

Yanush napisał(a):

A już myślałem, że Ci się polepszyło. No cóż... :roll: :papa:
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 07.06.2021 22:21

Bravik napisał(a):
Yanush napisał(a):

A już myślałem, że Ci się polepszyło. No cóż... :roll: :papa:

Polepszy mi się jak się dam ukłuć, póki co plany są inne :mrgreen:
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 07.06.2021 22:36

Yanush napisał(a):

Nie pękaj Yanush, trza być twardym, nie mientkim i walczyć z tym dziadostwem, a nie stać z boku i się przyglądać.
Innej broni nie mamy. Nie bój się i nie wierz ruchom antyszczepionkowym, które robią ludziom wodę z mózgu i karmią się ich strachem. Nawet gdy minie pandemia, to będą bredzić, że to ich zasługa, a nie zaszczepionych, którzy uratowali im d.... To są zwykli tchórze , chcesz być jednym z nich ? :wink: A tak na poważnie, to rób jak uważasz, tylko nie siej fermentu, bo są tu ludzie, którzy chcą skończyć z tym szajsem i żyć normalnie :hut:
szewc
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) szewc » 08.06.2021 00:26

Ten wątek jest absolutnie kuriozalny. To czysty fenomen, esencja, ekstrakt, eliksir koszmarnego upadku ludzkiej "ratio". Czysta groza!
Kiedyś budowano obozy, dziś nie jest to konieczne. Ludzie sami sobie to robią i jeszcze czują potem egzaltację. Ba! Chwalą się tym publicznie, jak dalece zabrnęli i jak jeszcze zabrną! Cóż, pozostaje czytać dalej i wyciągać wnioski. Dlaczego nie?

PS: (miało być, ale się rozmyśliłem)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 158
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone