Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ŁukaszCiupa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ŁukaszCiupa » 04.06.2021 11:20

Bravik napisał(a):
ŁukaszCiupa napisał(a):Jak czytam te wasze wypowiedzi pełne patosu o trosce o bliskich to mi się miętowo robi!

Dla Ciebie patos, dla innych rzeczywistość. I nie interesuje mnie jak Ci się robi.
Stachan zrobił ankietę. Przeanalizuj ją. Dla Twojej wiadomości - jestem wśród niebieskich.
Co do wyjazdów - odwracasz kota ogonem. To wy macie największy problem z tym, że kraje wakacyjne utrudniają wjazd osobom niezaszczepionym i niezdiagnozowanym. Na pozostałych czekają i zapraszają np. Chorwaci. Na nich i na ich pieniądze. A szczepienia? Ja np. ze swoimi gospodarzami potwierdzałem fakt zaszczepienia po obydwu stronach. Jeżeli jako zaszczepiony uważam się za bezpiecznego epidemiologicznie dla swojego otoczenia w Polsce, to dlaczego w Chorwacji ma być inaczej.

PS. Prośba taka, używaj mojego nicku w prawidłowej postaci. Bo i z Twojego też może przypadkiem wypaść jakaś litera i sam wiesz....
Za zniekształcenie, niezamierzone, Twojego Nicka, przepraszam Cię. Ale dalszą wycieczkę pod adresem mojego nazwiska mogłeś sobie darować. Ja nazwiska sobie nie wybierałem!
ŁukaszCiupa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ŁukaszCiupa » 04.06.2021 11:22

Habanero napisał(a):
Bravik napisał(a):
ŁukaszCiupa napisał(a):...
PS. Prośba taka, używaj mojego nicku w prawidłowej postaci. Bo i z Twojego też może przypadkiem wypaść jakaś litera i sam wiesz....

Uuuuuuu Bravik :lool: :lool: :lool: nie mogę się doczekać pifffka :D
Ciebie też cieszy, że mam nazwisko jakie mam???
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 04.06.2021 11:23

Habanero napisał(a):Jeśli już jesteśmy przy antyszczepionkowych autorytetach, to co powiecie na to, że ich guru Andrew Wakefield wzywał rząd, aby zawiesił szczepienia wykonywane szczepionką kojarzoną, i namawiał rodziców do jej bojkotu. Nie powiedział jednak nikomu, że osiem miesięcy wcześniej zabezpieczył patent na swoją własną szczepionkę na odrę. Wakefield chciał zarabiać na strachu, który sam wytworzył.

...już było.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 04.06.2021 11:29

ŁukaszCiupa napisał(a):
Habanero napisał(a):
Bravik napisał(a):
ŁukaszCiupa napisał(a):...

Uuuuuuu Bravik :lool: :lool: :lool: nie mogę się doczekać pifffka :D
Ciebie też cieszy, że mam nazwisko jakie mam???

Zupełnie co innego. Cieszy mnie to , że poległeś od własnej broni :lol:
fly napisał(a):...już było.

...A to sorry nie wiedziałem.
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 04.06.2021 11:31

ŁukaszCiupa napisał(a): Za zniekształcenie, niezamierzone, Twojego Nicka, przepraszam Cię. Ale dalszą wycieczkę pod adresem mojego nazwiska mogłeś sobie darować. Ja nazwiska sobie nie wybierałem!

Nie ma sprawy, tematu nie było. Ale tak do Twojej informacji, już tu był jeden, który utożsamiał mnie z pewnym Norwegiem. :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.06.2021 16:01

A wy jeszcze macie chęć ścierać się z opozycją, ja już wysiadłem i Wam też polecam :)
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 04.06.2021 16:07

Dzisiaj druga dawka chipa, od razu drukują "paszport" covidowy... można niedługo ruszać :D
Bravik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 04.06.2021 16:50

I już po drugim Pfizerze. Ciekawe, ile lat życia jestem w plecy :mrgreen: .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.06.2021 17:02

Bravik napisał(a):I już po drugim Pfizerze. Ciekawe, ile lat życia jestem w plecy :mrgreen: .

Według teorii antyszczepionkowców bazujących na #Ziębateam, zostały nam dwa lata, jesteśmy już ofiarami depopulacji ludności ale według głoszonych teorii, jest dwuletni okres karencji szczepionki bo inaczej ludzie nie będą się chcieli szczepić i będzie usilne szukanie planety do zaludnienia.
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 04.06.2021 18:01

Bravik napisał(a):I już po drugim Pfizerze. Ciekawe, ile lat życia jestem w plecy :mrgreen: .

Witam w klubie. My też z małżonką dzisiaj zaliczyliśmy.
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 04.06.2021 18:05

Różnie bywa.
Mój pracownik po pierwszym Pfizerze na drugi dzień nie przyszedł do pracy. Młody człowiek. Żona zadzwoniła, że ma wysoką gorączkę i bardzo go boli ręka. Przez lata całe nie zdarzyło mu się zachorować. Nawet po operacji wyrostka zaraz po szpitalu pojawił się w pracy, więc teraz musi być faktycznie ciężko.
Bravik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 04.06.2021 19:54

mchrob napisał(a):

Witam w klubie. My też z małżonką dzisiaj zaliczyliśmy.

Mówimy oczywiście o szczepionce? :oczko_usmiech:
szewc
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) szewc » 04.06.2021 20:01

Jeśli ktoś w miarę zna angielski, to warto sobie to skatalogowane info przejrzeć. Prasówka generalnie, bo wbijanie tutaj oficjalnych publikacji naukowych zupełnie mija się z celem.

https://www.docdroid.net/shymWTY/vaccin ... ge-pdf-pdf

PS: Dzieci choć oszczędźcie.
Ostatnio edytowano 04.06.2021 21:52 przez szewc, łącznie edytowano 1 raz
Bravik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 04.06.2021 20:07

szewc napisał(a):Jeśli ktoś w miarę zna angielski, to warto sobie to skatalogowane info przejrzeć. Prasówka generalnie, bo by tu wbijać oficjalne publikacje naukowe, zupełnie mija się z celem.

https://www.docdroid.net/shymWTY/vaccin ... ge-pdf-pdf

PS: Dzieci może choć oszczędźcie.

Masz coś takiego o tych 3,7 mln ludzi, którzy pożegnali się z tym światem, choć nie zaznali szczepionki? Ogarnij się.
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 04.06.2021 20:34

Szkoda słów... Strona 92 - "przejmująca" historia syna (niejakiego Branta Grinera), który w styczniu 2021 zrobił ze swojej matki - Angeli Gipson Desselle, "gwiazdę" w sieci, publikując materiały rzekomo ukazujące drżenie kończyn, które ma być wynikiem podania szczepionki. W śledztwie dziennikarskim nie udało się zweryfikować tych rewelacji, bo synuś usunął filmiki z mamusią i oboje odmówili komentarzy. Żadnych badań, żadnych opinii lekarskich - po prostu trzęsąca się kobieta i podpis "To stało się po szczepionce". Szkoda, że rodzinka zapomniała wspomnieć o zespole Wolffa-Parkinsona-White'a, na który cierpi mamusia, a który może dać takie objawy w określonych przypadkach leczenia farmakologicznego.

Pewnie pozostałe przypadki są równie "wiarygodne" :?

Zdjęcia lub filmik + ckliwa historyjka x 139 stron "naukowego" opracowania i oto mamy "dokument", który mówi "prawdę" o szczepionkach.

szewc, z dziećmi zrobimy to, co będziemy chcieli, ale przede wszystkim Ty oszczędź nas!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 153
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone