Całkiem serio: brakuje mi w niej jednego punktu (albo punkt pierwszy powinien zostać "rozszerzony") i dlatego nie zagłosowałem.Bravik napisał(a):Stachan zrobił ankietę.
boboo napisał(a):Całkiem serio: brakuje mi w niej jednego punktu (albo punkt pierwszy powinien zostać "rozszerzony") i dlatego nie zagłosowałem.Bravik napisał(a):Stachan zrobił ankietę.
Czego mi tam brak?
"Chcę chronić zdrowie ogółu (OK, w tym swoje), przyczynić się do zakończenia pandemii"
Tak, wiem, to działa w tym przypadku również odwrotnie - chroniąc swoje, chronię innych...
ale pobudki już deczko inne.
mariusz123 napisał(a):A jeśli zarażą niezaszczepionych - to chyba dobrze im tak
Kiepura napisał(a):W zasadzie wszystko co tu jest wałkowane jest tu wyjaśnione
fly napisał(a):J.Kowalski napisał(a):W demokratycznym państwie prawnym którym jest nasz kraj (art.2 Konstytucji RP), nikogo i pod żadnym pozorem nie wolno zmuszać do zaszczepienia. Dlatego powinno się pomyśleć nad uchwaleniem ustawy o następującej treści:
Osoba która rezygnuje z zaszczepienia składa we wskazanym w ustawie urzędzie oświadczenie woli w którym potwierdza, że świadomie i bez przymusu rezygnuje z możliwości zaszczepienia przeciw covid i oświadcza, że jeśli zachoruje na covid to ew. leczenie w jednostkach służby zdrowia będzie wykonywane na jej koszt i ryzyko
Jednocześnie osoba rezygnująca z możliwości zaszczepienia jest świadoma, że jeśli zachoruje to może narazić na niebezpieczeństwo zachorowania osoby trzecie, i oświadcza, że ma świadomość i zgadza się, że gdyby do tego doszło, to jej czyn będzie miał charakter winy umyślnej (w zamiarze ewentualnym) co skutkuje odpowiedzialnością z art.161 kk.
Jednocześnie taka osoba oświadcza, że jest świadoma odpowiedzialności cywilnej z tytułu szkód wywołanych w wyniku zarażenia przez nią osób trzecich w tym także ew. potrzebą wypłacania renty osobom które po przebytej chorobie stracą możliwość całkowitego lub częściowego zarobkowania.
Osoba która która we wskazanym ustawie terminie nie złoży w/w oświadczenia woli podlega obowiązkowi zaszczepienia ,koniec, kropka.
Zmarnowałeś swój czas pisząc to, i mój że to przeczytałem.
Kiepura napisał(a):Płatne pisanie postów to niezły zawód w tych czasach. Ładnych parę lat temu było tu kilku "pisarzy", posty głównie podszyte politycznie. Jakoś wespół w zespół i już ich nie ma.
Wiadomo, że różnym innym czynnym szatanom zależy na tym, żeby pandemia trwała jak najdłużej. Stąd wysyp różnych postów, którym brak najdrobniejszej logiki czy podstaw merytorycznych. Ważne żeby zamieszać.
Habanero napisał(a):Mamy do czynienia z drobnym ..., który został zdemaskowany i dalej pcha się do stołu .
J.Kowalski napisał(a):
fly czy ty potrafisz napisać cośkolwiek samodzielnie ? Przejrzałem trochę twoich postów w tym temacie (zmarnowałem czas) i wszystkie są dopisaną polemiką (krytyką) do postów innych userów.