PJazz napisał(a):Unijny certyfikat jest już dostępny.
alechandro napisał(a):Kumam. Czyli to co teraz mamy wydrukowane w zupełności na wystarcza, wystarczy tylko ulokować w samochodzie.
Bravik napisał(a):alechandro napisał(a):Kumam. Czyli to co teraz mamy wydrukowane w zupełności na wystarcza, wystarczy tylko ulokować w samochodzie.
Tak, z tym że na razie w tych paru państwach. Ale z tego co wyczytałem następne mają do 1 lipca sukcesywnie dołączać, by od tej daty system objął Unię oraz Islandię, Norwegię i Liechtenstein.
fly napisał(a):Bravik napisał(a):alechandro napisał(a):Kumam. Czyli to co teraz mamy wydrukowane w zupełności na wystarcza, wystarczy tylko ulokować w samochodzie.
Tak, z tym że na razie w tych paru państwach. Ale z tego co wyczytałem następne mają do 1 lipca sukcesywnie dołączać, by od tej daty system objął Unię oraz Islandię, Norwegię i Liechtenstein.
Mimo iż bierze udział w testach systemu, Norwegia nie honoruje certyfikatów, albo bardziej nie ważne czy jesteś zaszczepionym lub ozdrowieńcem lądujesz na kwarantannie w hotelu na swój koszt...ale kto normalny jechałby w lecie na północ?![]()
Sytuacja jest bardzo dynamiczna jeśli chodzi o wszelkie zmiany w restrykcjach ale...kolorowo nie jest.
PJazz napisał(a):Ciekawy jestem jakie restrykcje wprowadzą Bośniacy. W tym roku chciałbym wracać przez Mostar i Jajce.
fly napisał(a):To co teraz napisałeś Bravik to tranzyt czy można nocować?
Bravik napisał(a):fly napisał(a):To co teraz napisałeś Bravik to tranzyt czy można nocować?
Teraz Ty się nie postarałeś.![]()
Jedyny dopuszczalny tranzyt bez testów to ten do i z Dubrownika przez Neum. Na resztę musisz mieć testy PCR nawet po pełnym zaszczepieniu.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko