Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.06.2021 18:21

mariusz123 napisał(a):Czytałeś to?
http://zaprasza.net/a.php?article_id=36734

Pozwolę sobie skopiować pewien cytat:

"Pacjenci pytają ze strachem w oczach: 'kiedy będzie lepiej?'. Nie wiem.
'Doktorze, ja już nie mam siły oddychać'.
Robimy konsylium na oddziale, kombinujemy, ale wyczerpaliśmy wszystkie możliwości.
Saturacja dalej spada, mamy 60 proc.
Podejmujemy decyzję o przekazaniu pacjenta na intensywną terapię.

Oznajmiam pacjentowi, jak wygląda sytuacja - widzę coraz większy strach w oczach.
Tłumaczę, że nie mamy na naszym oddziale większych możliwości leczenia.

Wyobraź sobie, że przy saturacji 60 procent, nikogo na intensywną terapię czy pod respirator nie wysyłają!
Ja miałem 50-60 % w pierwszych dniach, a na oddziale byli ludzie, którzy mieli w początkowej fazie po 40%!
Wszyscy pod systemem Hi-flow , a jak stan się poprawił, pod tlenem "ze ściany".
Przy tak niskiej saturacji nie miałem żadnego problemu z oddychaniem, oczywiście z tlenem pompowanym we mnie jak w balon ( 40l/min).
Ty przytoczyłeś jakiś dialog z internetu (bez możliwości weryfikacji), ja Ci opisałem jak to wyglądało naprawdę.
Oczywiście można teraz się licytować, że w tym szpitalu robią tak, a w innym inaczej.
Każdy niech wierzy w co chce.

Na poprzedni post Ci nie odpowiem, bo naprawdę nie wiem o co Ci chodzi.

Rację masz tylko co do jednego.
Wszyscy przy korycie trzepią na tym kasę, aż miło.
Tylko odpowiedz mi na jedno pytanie - co to obchodzi chorego, który nie może oddychać?
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 02.06.2021 18:26

@Habanero,
Prawie jak Hans Kloss :lol:
On był "J-23" (J jak jeden), a ci są "1-23"

sviva napisał(a):Czy wy się musicie tak spierać na zasadzie: moja prawda jest bardziej mojsza niż twojsza?
Jeśli nieumiejętność przeczytania ze zrozumieniem tekstu:
Midanium nie wolno stosować w przypadku sedacji z zachowaniem świadomości u pacjentów z ciężką niewydolnością oddechową lub ciężką depresją oddechową.
przeistacza się w wieszczenie apokalipsy i oskarżenia o morderstwo, to nie jest to spieranie się o "mojszą prawdę".
michał1234
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michał1234 » 02.06.2021 18:31

Niestety, ale „boboo” było już zajęte.
michał1234
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michał1234 » 02.06.2021 18:32

Homo sovieticus można scharakteryzować następującymi cechami:

człowiek podporządkowany kolektywowi (organizacji partyjnej),
dla jego postawy charakterystyczna jest ucieczka od wolności i odpowiedzialności,
koniunkturalizm, oportunizm,
agresja wobec słabszych, uniżoność wobec silniejszych,
brak samodzielnego myślenia oraz działania,
oczekiwanie, że „ktoś coś załatwi”,
zniewolony intelektualnie,
pozbawiony osobowości i godności,
całkowicie podporządkowany władzy,

Pa szczepionkowi entuzjaści !!
WojtekKRK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojtekKRK » 02.06.2021 18:37

szewc napisał(a):Ponieważ ciężko tu prowadzić dyskusje oparte o podstawę logiczną (argumentacja logiczna nie przedrze się, więc tylko czytam), to mam gorącą prośbę do opętanych plandemiczną narracją: Panie, Panowie, zwracam się do Was, byście nie machali tymi idiotycznymi certyfikatami, świstkami opartymi o bezprawne zarządzenia międzynarodowe i różnego rodzaju z dupy paszporcikami chorwackim pogranicznikom.

Podczas przejazdu, trzymajcie je ukryte głęboko jak skarb i .. .MILCZCIE! Zaklinam Was, milczcie, dopóki wyraźnie od Was nie zażądają okazania tych śmieci.
Czemu to piszę? Bo wychodzicie przed szereg i takie zachowania spowodują, że reszta ludzi, która jeszcze wykazuje resztki rozsądku, będzie miała przez Was PIEKŁO na Ziemi. Jak się tak boicie, to podobnie jak rok temu, piszę i teraz: nie jedźcie tam, zostawcie ten piękny kraj w spokoju. Wyobraźcie sobie, że istnieją jeszcze ludzi mający do siebie jakieś resztki szacunku, chcą zdrowo spędzić czas, oddychać swobodnie i cieszyć się widokiem normalnych ludzi. Nie zarażajcie psychozą srowidową. Nie rozpowszechniajcie medialnej zarazy!

PS: Rządy i organizatorzy pandemii doskonale wiedzą, że działają bezprawnie. Dlatego posługują się ludźmi. To ludzie sami zrobili sobie pandemię stosując się do narzucanej rozporządzeniami tresury. Sami tresują siebie, swoich bliskich i nieznajomych. Na ręce pracodawców, dyrektorów szkół, zwykłych ludzi, plandemicy zrzucili ciężar utrzymania tej hucpy. Sami sobie to robimy. Weźcie to pod uwagę, póki jeszcze nie jest za późno! Zawsze można się wycofać, zawsze można z honorem przyznać się do błędu. To tyle ode mnie. Za rok, mam nadzieję, nie będę musiał tego ponownie pisać.
.

Informuje kolegę że ja i 4 inne samochody moich znajomych , wypełnione w liczbie 4 będą pokazywać te karteczki specjalnie aby Ci zrobić przyjemność , baaa nawet jak machnie ręką to wyjmiemy (tak wszystkie 5 wozów) ...

Pozdrawiam ! ;)
michał1234
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michał1234 » 02.06.2021 18:41

Doczytałem z ostatnich stron do momentu iż „ grypa została wyeliminowana ze środowiska poprzez obostrzenia sanitarne....”. Tak, tak. To się pojawiło na tym forum i żaden z Was spod znaku „mój ekspert jest lepszy niż twój” nie zareagował. Czyli to nie jest tak, że wszystkie okołogrypowe zachorowania są kwalifikowane jako COVID i windują statystyki. NIE. To po prostu wskutek postawienia płynów do dezynfekcji rąk przy drzwiach Lidla lub Urzędu Skarbowego udało się ludzkości zrobić coś, co od stuleci wydawało się niemożliwe. Wyeliminowany został wirus grypy. No chyba komuś jakiś Nobel się należy.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 02.06.2021 18:45

michał1234 napisał(a):...

Czyli to nie było pożegnanie :cry:
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 02.06.2021 18:46

michał1234 napisał(a):Homo sovieticus można scharakteryzować następującymi cechami:

dla jego postawy charakterystyczna jest ucieczka od wolności i odpowiedzialności,

Aleś błysnął!!! Idzie pozazdrościć :papa:

Pozdrowienia.;)
michał1234
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michał1234 » 02.06.2021 18:46

Poczułeś się wywołany do odpowiedzi tym postem? ;)
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 02.06.2021 18:47

michał1234 napisał(a):Homo sovieticus można scharakteryzować następującymi cechami:

Прощай, homo illuminatus. :papa:
michał1234
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michał1234 » 02.06.2021 18:47

Wiem, wiem. W kupie siła.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.06.2021 18:51

Weźcie zbanujcie dożywotnio tych @#?!%, no błagam.
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 02.06.2021 18:59

michał1234 napisał(a):Wiem, wiem. W kupie siła.

Ciekawi mnie, czy na forach o np. szydełkowaniu lub uprawie buraka pastewnego też masz założone konta? Bo oprócz Covida brak jakiegokolwiek zainteresowania Chorwacją. :?:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.06.2021 19:06

alechandro napisał(a):Weźcie zbanujcie dożywotnio tych @#?!%, no błagam.

A podasz powód?
Inne zdanie niż moje czy Twoje?
Ok, banujemy 90% userów. :oczko_usmiech:

Ignor.
To zadziała.
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 02.06.2021 19:11

sviva napisał(a):Czy wy się musicie tak spierać na zasadzie: moja prawda jest bardziej mojsza niż twojsza?
Jeden chce się szczepić, drugi nie. Jeden niech szanuje drugiego. Wolny kraj, wolny wybór. Ja się zaszczepiłem co wcale nie oznacza, że nie mam swoich obiekcji ale pal je licho. Nie będę udowadniał, że szczepionka jest dobra lub zła bo każdy ma swoje zdanie i przekonać go do innego wyboru ciężko.

10/10
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 145
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone