Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 02.06.2021 15:05

plakon napisał(a):@alechandro ma 100% racji, po zaszczepieniu 2 dawką od razu pojawiła się zakładka o której pisze kolega wyżej. Można pobrać pdfa i masz w dwóch językach unijny certyfikat covid. U mnie pozostałe przyciski na IKP mówią że wygenerowanie nie jest możliwe, bo - zresztą zgodnie z prawdą - nie jestem ozdrowieńcem ani nie wykonywałem testu.

Unijny certyfikat szczepienia można pobrać już po pierwszej dawce. Sprawdzone :D
mariusz123
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz123 » 02.06.2021 15:45

anakin napisał(a):Ależ skąd!
Wypowiadam się jako ktoś, kto posiada praktyczną wiedzę w temacie, w przeciwieństwie do wielu ( w tym Ciebie) , którzy znają go jedynie teoretycznie.

Ale czy ta praktyczna wiedza obejmuje takie prozaiczne czynniki jak:
- twój wiek
- stan zdrowia
- otyłość
- choroby "towarzyszące" ;)
- sposób leczenia
- sposób przebadania i czas rozpoczęcia leczenia (zapewne zaczęło się od teleporady)
Gdybyś rok temu złapał zapalenie płuc (chorobę raczej dosyć powszechną) i był wtedy tak potraktowany, jak obecnie zdecydowana większość pacjentów covidowych, czyli test i samoleczenie w domu (bez ŻADNEGO kontaktu z lekarzem) i do szpitala trafiłbyś w stanie zapewne już agonalnym, to miałbyś dużą szansę nie przeżyć tego "eksperymentu" medycznego.
Ale teraz ludziom jakoś nie przeszkadza taki sposób działania służby zdrowia.
Wiec równie dobrze można powiedzieć, że z covidem miałeś pecha, ale może i dużo szczęścia - przy takim sposobie leczenia. Nie wiem, czy w twoim przypadku wchodził w grę respirator, bo ta metoda "leczenia" uśmierca ponad 90% osób. Ale to jest robione zgodnie z procedurami i co najważniejsze z dużymi korzyściami finansowymi dla lekarzy i szpitali.
I szkoda, że wielu osobom z tego forum nie przeszkadza bezrefleksyjnie wychwalać szczepionki (zrobione "na kolanie" w kilka miesięcy) - to nie jest teoretyzowanie??
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 02.06.2021 16:06

mariusz123 napisał(a):(...)Wiec równie dobrze można powiedzieć, że z covidem miałeś pecha, ale może i dużo szczęścia - przy takim sposobie leczenia. Nie wiem, czy w twoim przypadku wchodził w grę respirator, bo ta metoda "leczenia" uśmierca ponad 90% osób. Ale to jest robione zgodnie z procedurami i co najważniejsze z dużymi korzyściami finansowymi dla lekarzy i szpitali.

8O Gdybym miał to skomentować, byłby to ciąg słów uważanych za bardzo wulgarne i skończyłoby się to banem. Jednak ten debilizm nie jest tego wart. :roll:
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 02.06.2021 16:15

mariusz123 napisał(a):(...) czy w twoim przypadku wchodził w grę respirator, bo ta metoda "leczenia" uśmierca ponad 90% osób (...)
I tak to jest, gdy patrzy się na to od "dupy" strony.
Nie chce mi się sprawdzać, czy te 90% się zgadza. Ale załóżmy, że się zgadza.
Wtedy przekaz jest jasny: dzięki respiratorom udało się uratować 10% pacjentów.
Bez nich, śmiertelność (tych potrzebujących "mechanicznego wsparcia") wyniosłaby nawet 100%.
Bravik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 02.06.2021 16:28

boboo napisał(a):I tak to jest, gdy patrzy się na to od "dupy" strony.
Nie chce mi się sprawdzać, czy te 90% się zgadza. Ale załóżmy, że się zgadza.
Wtedy przekaz jest jasny: dzięki respiratorom udało się uratować 10% pacjentów.
Bez nich, śmiertelność (tych potrzebujących "mechanicznego wsparcia") wyniosłaby nawet 100%.

Jakiś czas temu podano informację, że bardzo dużo chorych w ciężkim stanie trafia za późno do szpitala i pod respirator. W takich przypadkach szanse na przeżycie wynoszą 10-15%. Co trzeba mieć w głowie, żeby na podstawie takiej informacji wyciągnąć "wniosek", że terapia respiratorowa zabija 90% pacjentów? 8O
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 02.06.2021 16:46

Bravik napisał(a):(...) bardzo dużo chorych w ciężkim stanie trafia za późno do szpitala i pod respirator (...)
Ty to wiesz, ja to wiem, normalni to wiedzą...
Bravik napisał(a):Co trzeba mieć w głowie (...)
Wiem, ale nie powiem. Bo mnie zbanują.
mariusz123
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz123 » 02.06.2021 17:27

Bravik napisał(a):
mariusz123 napisał(a):(...)Wiec równie dobrze można powiedzieć, że z covidem miałeś pecha, ale może i dużo szczęścia - przy takim sposobie leczenia. Nie wiem, czy w twoim przypadku wchodził w grę respirator, bo ta metoda "leczenia" uśmierca ponad 90% osób. Ale to jest robione zgodnie z procedurami i co najważniejsze z dużymi korzyściami finansowymi dla lekarzy i szpitali.

8O Gdybym miał to skomentować, byłby to ciąg słów uważanych za bardzo wulgarne i skończyłoby się to banem. Jednak ten debilizm nie jest tego wart. :roll:

Przeczytaj to na spokojnie i wtedy jeszcze raz napisz coś równie mądrego:
http://zaprasza.net/a.php?article_id=36734
Bravik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 02.06.2021 17:37

mariusz123 napisał(a):
Bravik napisał(a): 8O Gdybym miał to skomentować, byłby to ciąg słów uważanych za bardzo wulgarne i skończyłoby się to banem. Jednak ten debilizm nie jest tego wart. :roll:

Posiadasz sprawdzone informacje o seryjnych morderstwach, zgłoś to do prokuratury. Jeśli tego nie robisz, masz współudział.
grot
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grot » 02.06.2021 17:43

Czytałem w życiu już wiele różnych bzdur, ale to przebija wszystko. Trzeba stworzyć nowy dział - największe idiotyzmy. Bo tylko do tego działu można zakwalifikować to co pisze mariusz123.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 02.06.2021 17:46

sviva napisał(a):
Habanero napisał(a):OK, skoro twierdzisz, że żerują również na młodych, po studiach , zajmujących wysokie stanowiska i do tego znasz takie osoby, nie pozostaje mi nic innego jak przyznać Ci rację. I nie uważam, że piszesz idiotyzmy, bo to szczera prawda... https://oko.press/antyszczepionkowcy-w-polsce/

Ale ja nigdzie nie stwierdziłem, że na nich ktoś żeruje. To jest ich świadoma decyzja. Mają swój rozum, własne przemyślenia i podjęli taką a nie inną decyzję. I mają do tego święte prawo.

To po kiego grzyba wrzucasz swoich kumpli do jednego wora z ludźmi na których żerują i koszą kasę przeróżni antyszczepionkowi szamani ?
Chciałeś błysnąć, czy ukąsić ?
Zostaw tę nogawkę i idź w swoją stronę.
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 02.06.2021 17:49

mariusz123 napisał(a):
Bravik napisał(a):

Przejrzałem to coś co poleciłeś. Szczerze mówiąc dziwię się że jeszcze nikt nie zgłosił tego do odpowiednich organów.

Aby jednak to MORDERSTWO było pewne - aplikuje się pacjentowi TRUCIZNY które zagwarantują zgon!

Po prostu zgroza!!!! Dla informacji:

Zgodnie z treścią przepisu art. 304 § 1 Kodeksu postępowania karnego, każdy dowiedziawszy się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu ma społeczny obowiązek zawiadomić o tym prokuratora lub policję

W całym naszym kraju lekarze mordują masowo ludzi a posiadający tą wiedzę ujawniają ją na jakimś podejrzanym portaliku!!!

Zaiste wielkie szczęście miała teściowa mojej córki ze po 3 tygodniach pod respiratorem udało się jej ujść z życiem. Zapewne aplikowali jej jakieś inne trucizny które nie zadziałały.

"O tempora, o mores!"

Pozdrowienia.;)
mariusz123
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz123 » 02.06.2021 17:54

grot napisał(a):Czytałem w życiu już wiele różnych bzdur, ale to przebija wszystko. Trzeba stworzyć nowy dział - największe idiotyzmy. Bo tylko do tego działu można zakwalifikować to co pisze mariusz123.

Kolejny, który wszystko wie.
Czytałeś to?
Raczej nie - pewnie za długie.
To przytoczę kilka fragmentów:
""Bartek Kubecki jest rezydentem 4. roku specjalizacji z chorób wewnętrznych.
Pracuje w Wielospecjalistycznym Szpitalu Miejskim im. J. Strusia w Poznaniu.
Z naszego doświadczenia wiem, że ma zaledwie 5-10 proc. szans na przeżycie pod respiratorem" - wyznaje Kubecki.
Przekładamy pacjenta na drugie łóżko, słyszę kolejny raz: 'dzień dobry, jestem anestezjologiem, musimy pana/panią zaintubować.
Rurka 7.5, midanium, propofol, fentanyl'.
To ostatnie zdanie, będzie dla wielu z nich ostatnim, jakie usłyszą w swoim życiu."

Midanium to lek o silnym działaniu nasennym w postaci roztworu do wstrzykiwań.

Przeciwwskazania do stosowania Midanium

- Midanium nie wolno stosować w przypadku sedacji z zachowaniem świadomości u pacjentów z ciężką niewydolnością oddechową lub ciężką depresją oddechową. !!!!!!!!!

Propofol – organiczny związek chemiczny z grupy fenoli. Stosowany jako lek usypiający, działający szybko i stosunkowo krótkotrwale.

Do najważniejszych działań niepożądanych wywoływanych przez Propofol zalicza się:
- bezdech, hiperwentylacja,
- wzrost stężenia histaminy we krwi,
(histamina wywołuje problemy z oddychaniem, w tym astmę, katar lub zatkany nos)
- depresja układu oddechowego,

Fenatnyl należy do silnie działających leków przeciwbólowych z grupy opioidów, zwanych narkotycznymi lekami przeciwbólowymi.
Jego działanie jest ok. 100 razy silniej niż działanie morfiny.
Dawka śmiertelna dla większości osób (2 mg)

Fenatnyl był składnikiem gazu bojowego - użytego przez Specnaz w teatrze na Dubrowce.
Zginęły wtedy 173 osoby.

Przeciwwskazania do stosowania fentanylu
- ciężka choroba obturacyjna płuc;
Bravik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 02.06.2021 18:07

Ty masz nas za debili, którzy nie potrafią otworzyć linka?

Na prawie 6-letnią Twoja aktywność na forum fanów Chorwacji tylko 3 pierwsze posty (notabene o zabarwieniu dość negatywnym) dotyczyły Chorwacji. Po 5-letniej hibernacji Covid przywrócił Cię do życia, chyba tylko po to, żeby bombardować nas tym foliarskim śmieciem. Daruj sobie.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 02.06.2021 18:15

Bravik napisał(a):Ty masz nas za debili, którzy nie potrafią otworzyć linka?

Na prawie 6-letnią Twoja aktywność na forum fanów Chorwacji tylko 3 pierwsze posty (notabene o zabarwieniu dość negatywnym) dotyczyły Chorwacji. Po 5-letniej hibernacji Covid przywrócił Cię do życia, chyba tylko po to, żeby bombardować nas tym foliarskim śmieciem. Daruj sobie.

mariusz123 , wcześniej zbanowany był jakiś inny 123 (nie pamietam), tu w komentarzach znajdziesz Adama123 https://bezprawnik.pl/antyszczepionkowcy-koronawirus/

Kuźwa jakaś sekta :roll:
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 02.06.2021 18:19

Czy wy się musicie tak spierać na zasadzie: moja prawda jest bardziej mojsza niż twojsza?
Jeden chce się szczepić, drugi nie. Jeden niech szanuje drugiego. Wolny kraj, wolny wybór. Ja się zaszczepiłem co wcale nie oznacza, że nie mam swoich obiekcji ale pal je licho. Nie będę udowadniał, że szczepionka jest dobra lub zła bo każdy ma swoje zdanie i przekonać go do innego wyboru ciężko.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 144
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone