Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.06.2021 07:37

Jesteś w błędzie, pojawiła się zakładka "Certyfikat Unijny" i tam można to wygenerować. To o czym piszesz już przepuściłem przez niszczarkę i kilka stron wcześniej pokazywałem tutaj na forum jak to wygląda. Obecnie jest certyfikat unijny opatrzony symbolem unijnym, podana jest nazwa preparatu i daty dawek, na zaświadczeniu o którym piszesz takich informacji nie było dlatego poszło do niszczarki.
Ty masz na myśli to :
covid-szczepionka-t56101-1485.html
ale jest nowa zakładka, której wówczas nie było.
Ostatnio edytowano 02.06.2021 07:42 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 2 razy
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.06.2021 07:39

fly napisał(a): to że byłeś hospitalizowany pozwala Ci na wypowiedź jako ekspert ?

Ekspert?
Ależ skąd!
Wypowiadam się jako ktoś, kto posiada praktyczną wiedzę w temacie, w przeciwieństwie do wielu ( w tym Ciebie) , którzy znają go jedynie teoretycznie.
fly napisał(a):Twoje szczęście być może już się wyczerpało, więc nie zakładałbym się, cokolwiek by to nie było.

Być może.
Życzę Ci, żeby Twoje trwało wiecznie.

fly napisał(a): Protekcjonalny ton którym się zwracasz do innych nie bardzo pasuje szczególnie od kogoś kto nie był na tyle "błyskotliwy" by pojąć podstawowe zasady higieny.

Nie sądzisz, że dyskusja z kimś kto porównuje covid z wszawicą, czy świerzbem mija się z celem?
Nawet jeśli ten ktoś rozwiązał właśnie jedną z największych zagadek ludzkości i odpowiedział na pytanie dlaczego świat choruje.
91 mln ludzi, którzy zachorowali się po prostu nie myło!
Ot, cała tajemnica.

:papa:
plakon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) plakon » 02.06.2021 07:41

@alechandro ma 100% racji, po zaszczepieniu 2 dawką od razu pojawiła się zakładka o której pisze kolega wyżej. Można pobrać pdfa i masz w dwóch językach unijny certyfikat covid. U mnie pozostałe przyciski na IKP mówią że wygenerowanie nie jest możliwe, bo - zresztą zgodnie z prawdą - nie jestem ozdrowieńcem ani nie wykonywałem testu.
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 02.06.2021 07:49

naszastruga napisał(a):
Bravik napisał(a):W piątek mam drugiego Pfizera, ale na IKP mam już dwa certyfikaty. Jeden jako ozdrowieniec, z ważnością 6 miesięcy od daty pozytywnego testu, drugi z zaznaczeniem podania pierwszej dawki, rodzajem szczepionki i ważnością 1 roku od przyjęcia 1 dawki.
Żona po pełnym szczepieniu ma też dwa certyfikaty - jeden jako ozdrowieniec, a drugi z zaznaczeniem podania dwóch dawek, rodzajem szczepionki (AZ) i rocznym terminem ważności liczonym od daty podania drugiej dawki.

To nie certyfikat, tylko poświadczenie przejęcia pierwszej dawki. Nikomu nieprzydatne poza tobą.

Jeśli się o czymś pisze, wypadałoby mieć o tym podstawowe wiadomości.

https://pacjent.gov.pl/aktualnosc/podro ... atem-covid
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 02.06.2021 08:17

plakon napisał(a):@alechandro ma 100% racji, po zaszczepieniu 2 dawką od razu pojawiła się zakładka o której pisze kolega wyżej. Można pobrać pdfa i masz w dwóch językach unijny certyfikat covid. U mnie pozostałe przyciski na IKP mówią że wygenerowanie nie jest możliwe, bo - zresztą zgodnie z prawdą - nie jestem ozdrowieńcem ani nie wykonywałem testu.

Zakładka o szczepieniu jest już po pierwszej dawce. Niektóre kraje dopuszczają wjazd już po pierwszej dawce z odpowiednią karencją.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.06.2021 08:22

Oj tam, koleżanka chciała błysnąć ale zagalopowała się bo nie sprawdziła :wink:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 02.06.2021 08:50

fly napisał(a):Protekcjonalny ton którym się zwracasz do innych nie bardzo pasuje szczególnie od kogoś kto nie był na tyle "błyskotliwy" by pojąć podstawowe zasady higieny.

Czytam ten wątek i przyznam się, że nie wszystko "łapię", no ale ja z prowincji jestem, więc... :roll:
No właśnie nie zrozumiałem też powyższego, ale kolega anakin mnie naprowadził:
anakin napisał(a):Nie sądzisz, że dyskusja z kimś kto porównuje covid z wszawicą, czy świerzbem mija się z celem?
Nawet jeśli ten ktoś rozwiązał właśnie jedną z największych zagadek ludzkości i odpowiedział na pytanie dlaczego świat choruje.
91 mln ludzi, którzy zachorowali się po prostu nie myło!
Ot, cała tajemnica.

Wydawało mi się, że moi domownicy są na poziomie zaawansowanym jeśli chodzi o higienę, a jednak zachorowali, więc muszę ten poziom zweryfikować. :?

P.S.
Używam dość drogiego mydła, więc udało mi się nie zachorować. Mimo to zaszczepiłem się szczepionką Pfizera. Po każdej dawce absolutnie żadnych objawów ubocznych, łącznie z tym, że nie wykrywa mnie sieć 5G. :wink:
marco156
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marco156 » 02.06.2021 10:11

plakon napisał(a):@alechandro ma 100% racji, po zaszczepieniu 2 dawką od razu pojawiła się zakładka o której pisze kolega wyżej. Można pobrać pdfa i masz w dwóch językach unijny certyfikat covid. U mnie pozostałe przyciski na IKP mówią że wygenerowanie nie jest możliwe, bo - zresztą zgodnie z prawdą - nie jestem ozdrowieńcem ani nie wykonywałem testu.

Sprawdzał ktoś może dedykowaną aplikacją (UCC-Unijny Certyfikat COVID lub zaszczepieni) ten kod QR wygenerowany w zakładce Certyfikaty tak jak zasugerowano pod tym kodem? U mnie i u żony aplikacja pokazuje na czerwono, że kod qr jest niepoprawny i nie wiem czy tylko u nas jest jakiś błąd ( o ile to błąd) czy innym również taki komunikat się pojawi ? Wolę to mieć sprawdzone i wyjaśnione niż mieć potem problem na jakiejś granicy ;(
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 02.06.2021 10:18

marco156 napisał(a):Sprawdzał ktoś może dedykowaną aplikacją (UCC-Unijny Certyfikat COVID lub zaszczepieni) ten kod QR wygenerowany w zakładce Certyfikaty tak jak zasugerowano pod tym kodem? U mnie i u żony aplikacja pokazuje na czerwono, że kod qr jest niepoprawny i nie wiem czy tylko u nas jest jakiś błąd ( o ile to błąd) czy innym również taki komunikat się pojawi ? Wolę to mieć sprawdzone i wyjaśnione niż mieć potem problem na jakiejś granicy ;(

U mnie jest tak samo.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.06.2021 10:24

https://www.komputerswiat.pl/aktualnosc ... ad/mkp4kqj

Na razie trwają testy i synchronizacja danych.
marco156
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marco156 » 02.06.2021 10:27

Janusz Bajcer napisał(a):https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/aplikacje/kod-qr-z-paszportu-covidowego-nie-dziala-aplikacja-zwraca-blad/mkp4kqj

Jak zwykle niezawodny Pan Janusz ;) dzięki za link.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 02.06.2021 10:27

walp napisał(a):Używam dość drogiego mydła (...) Po każdej dawce absolutnie żadnych objawów ubocznych
Widzę tu dość interesującą korelację :wink:
plakon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) plakon » 02.06.2021 10:31

Nie wiem jaką aplikacją sprawdzacie (pewnie UCC Unijny Certyfikat Covid), która po zainstalowaniu pokazuje się jako aplikacja Zaszczepieni. Jednak, zauważcie, że kod QR na certyfikacie unijnym i na kodzie widocznym w mObywatel (tak, tam też jest potwierdzenie szczepienia) są inne. Ten z mObywatela można weryfikować krajową aplikacją "Zaszczepieni" - pewnie na potrzeby naszych służb. Unijna aplikacja jak pisze wyżej Pan Janusz jeszcze się testuje i to będzie aplikacja dla instytucji rządowych a nie dla nas.
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 02.06.2021 10:56

walp napisał(a):
P.S.
Używam dość drogiego mydła, więc udało mi się nie zachorować. Mimo to zaszczepiłem się szczepionką Pfizera. Po każdej dawce absolutnie żadnych objawów ubocznych, łącznie z tym, że nie wykrywa mnie sieć 5G. :wink:

To może i dobrze że nie oszczędzasz na mydle, chociaż nie zawsze drogie jest dobre, lecz to dopiero początek jeśli mówimy higienie...w Twoim przypadku osobistej.
Rozumiem że przeszedłeś serię badań które pozwalają stwierdzić brak skutków ubocznych, choć ja raczej powiedziałbym brak objawów skutków ubocznych.
...o 5G się nie martw, dopiero wchodzi więc nie wszędzie jest zasięg.
A i bym zapomniał :wink: :D :papa:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 02.06.2021 11:14

Janusz Bajcer napisał(a):https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/aplikacje/kod-qr-z-paszportu-covidowego-nie-dziala-aplikacja-zwraca-blad/mkp4kqj

plakon napisał(a):Nie wiem jaką aplikacją sprawdzacie (pewnie UCC Unijny Certyfikat Covid), która po zainstalowaniu pokazuje się jako aplikacja Zaszczepieni. Jednak, zauważcie, że kod QR na certyfikacie unijnym i na kodzie widocznym w mObywatel (tak, tam też jest potwierdzenie szczepienia) są inne. Ten z mObywatela można weryfikować krajową aplikacją "Zaszczepieni" - pewnie na potrzeby naszych służb. Unijna aplikacja jak pisze wyżej Pan Janusz jeszcze się testuje i to będzie aplikacja dla instytucji rządowych a nie dla nas.

Dzięki za te wskazówki.
boboo napisał(a):
walp napisał(a):Używam dość drogiego mydła (...) Po każdej dawce absolutnie żadnych objawów ubocznych
Widzę tu dość interesującą korelację :wink:

Życie jest ciekawe i zaskakujące. Wiadomo, że korelacja zjawisk nie musi oznaczać ich związku przyczynowo-skutkowego, ale... może. :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 143
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone