Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 23.05.2021 20:09

mariusz123 napisał(a):(...)A może takie coś: (...)
[...obrazek...]
Nie używaj narzędzi, których po prostu... nie rozumiesz.
Wiesz jaki kraj ma najwyższą śmiertelność (wśród zakażonych) na Covid?
Vanuatu.
Całe 25% (dwadzieścia pięć procent).
Na cztery przypadki Covid na wyspach, jedna osoba zmarła.
A motoryzacyjnie najbogatsza wyspa na świecie leży przy Szwecji.
20% samochodów to Rolls Royce'y (to nic, że jest tylko 5 aut na wyspie).

Sorry,
i wy macie czelność wykrzykiwać hasła "włącz myślenie"?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 23.05.2021 20:36

anakin napisał(a):Póki co się pod tym podpiszę obiema rękami.
Może kiedyś rozwinę temat.

Nie przeżyłem go tak ciężko jak Ty. Ale dla mnie. osoby która w życiu zawodowym (pracuję oficjalne od 1991r) nie była na L4 był to szok że coś może mnie tak sponiewierać :roll:
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 24.05.2021 12:18

Powiedzcie mi jaki interes mają ludzie którzy zarzucają internet takimi bzdurami:

Chińskie laboratorium biologiczne w Wuhan jest własnością firmy Glaxosmithkline,
która (przypadkowo) jest właścicielem firmy Pfizer! (ten, który robi szczepionkę przeciwko wirusowi,
który został (przypadkowo) uruchomiony w Laboratorium Biologicznym Wuhan i który został (przypadkowo)
sfinansowany przez dr Fauci, który (przypadkowo) promuje szczepionkę! GlaxoSmithKline
jest (przypadkowo) zarządzany przez dział finansowy Black Rock, który (przypadkowo)
zarządza finansami Open Foundation Company (Fundacja Sorosa), która (przypadkowo)
zarządza francuską AXA! Soros (przypadkowo) jest właścicielem niemieckiej firmy Winterthur,
która (przypadkowo) zbudowała chińskie laboratorium w Wuhan i została kupiona przez niemiecki Allianz,
który (przypadkowo) ma Vanguard jako udziałowca, który (przypadkowo) jest udziałowcem Black Rock,
który (przypadkowo) kontroluje banki centralne i zarządza około jedną trzecią globalnego kapitału inwestycyjnego.
Black Rock jest również (przypadkowo) głównym udziałowcem firmy MICROSOFT, należącej do Billa Gatesa,
który (przypadkowo) jest udziałowcem firmy Pfizer (która - pamiętasz? Sprzedaje cudowną szczepionkę)
i (przypadkowo) jest teraz pierwszym sponsorem WHO!
Teraz rozumiesz, jak martwy nietoperz sprzedany na mokrym rynku w Chinach zainfekował
CAŁĄ PLANETĘ!

Nic (lub prawie nic) tu nie jest prawdą. U większości taki news wzbudzi tylko politowanie i śmiech ale na pewno są tacy którzy uwierzą.
Jestem w stanie zrozumieć szczepionkowych sceptyków. Ale kompletnie nie akceptuję takich którzy świadomie robią innym wodę z mózgu, narażając ich na utratę zdrowia. I co z takimi robić?

Pozdrowienia.;)
przepol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przepol » 24.05.2021 12:37

po to aby zrozumieć jak martwy nietoperz zainfekował całą planetę.

Kiedyś rozmawiałem z płaskoziemcą - po kilku hasłach odpuściłem dyskusje. Nie warto.
599
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 599 » 24.05.2021 12:44

Gonzales napisał(a):,,,,,,,,,,,,,,,,,
I co z takimi robić?

Pozdrowienia.;)

zaszczepić,
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.05.2021 13:25

Gonzales napisał(a):Powiedzcie mi jaki interes mają ludzie którzy zarzucają internet takimi bzdurami:

cenzura :wink:

Nic (lub prawie nic) tu nie jest prawdą. U większości taki news wzbudzi tylko politowanie i śmiech ale na pewno są tacy którzy uwierzą.

Pozdrowienia.;)

Tylko widzisz....
Kopiując te bzdury niejako przyczyniasz się do ich szerzenia.* :oczko_usmiech:
Jestem gotów się założyć, że już niejeden skopiował to właśnie stąd i puścił w świat.
Wg mnie jedyną opcją żeby takie rewelacje zdychały w miarę szybko jest zostawianie ich tam gdzie się pojawiły.

*z przymrużeniem oka to potraktuj :wink:
ŁukaszCiupa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ŁukaszCiupa » 24.05.2021 13:37

Gonzales napisał(a):Powiedzcie mi jaki interes mają ludzie którzy zarzucają internet takimi bzdurami:

Chińskie laboratorium biologiczne w Wuhan jest własnością firmy Glaxosmithkline,
która (przypadkowo) jest właścicielem firmy Pfizer! (ten, który robi szczepionkę przeciwko wirusowi,
który został (przypadkowo) uruchomiony w Laboratorium Biologicznym Wuhan i który został (przypadkowo)
sfinansowany przez dr Fauci, który (przypadkowo) promuje szczepionkę! GlaxoSmithKline
jest (przypadkowo) zarządzany przez dział finansowy Black Rock, który (przypadkowo)
zarządza finansami Open Foundation Company (Fundacja Sorosa), która (przypadkowo)
zarządza francuską AXA! Soros (przypadkowo) jest właścicielem niemieckiej firmy Winterthur,
która (przypadkowo) zbudowała chińskie laboratorium w Wuhan i została kupiona przez niemiecki Allianz,
który (przypadkowo) ma Vanguard jako udziałowca, który (przypadkowo) jest udziałowcem Black Rock,
który (przypadkowo) kontroluje banki centralne i zarządza około jedną trzecią globalnego kapitału inwestycyjnego.
Black Rock jest również (przypadkowo) głównym udziałowcem firmy MICROSOFT, należącej do Billa Gatesa,
który (przypadkowo) jest udziałowcem firmy Pfizer (która - pamiętasz? Sprzedaje cudowną szczepionkę)
i (przypadkowo) jest teraz pierwszym sponsorem WHO!
Teraz rozumiesz, jak martwy nietoperz sprzedany na mokrym rynku w Chinach zainfekował
CAŁĄ PLANETĘ!

Jestem w stanie zrozumieć szczepionkowych sceptyków. Ale kompletnie nie akceptuję takich którzy świadomie robią innym wodę z mózgu, narażając ich na utratę zdrowia. I co z takimi robić?

Pozdrowienia.;)
A w Iraku miała być broń biologiczna i cały tzw. cywilizowany świat dał się na to nabrać, choć z goła inna prawda wyszła na jaw dopiero po wielu wielu latach...Dziś ten sam, tzw. cywilizowany świat przyjmuje bezkrytycznie za pewnik wszystko, dosłownie wszystko, co się sączy na temat pandemii i szczepień z mediów głównego nurtu. I wiecie co Panowie i Panie??? Bardzo chciałbym doczekać chwili, kiedy te wszystkie teorie spiskowe na temat pandemii faktycznie zostaną obalone, tyle że jeśli to obalanie mitów ma polegać na jednym zwrocie, który brzmi: "Nie prawda!" to jakoś słabo widzę tę walkę. Widzę raczej dalsze pole do popisu dla antyszczepionkowców i płaskoziemców z krwi i kości.
KasiaWW
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaWW » 24.05.2021 17:26

Mam termin szczepienia na 1.08 - szczepionką Pfizer pierwszą dawką a do Chorwacji chciałam wyjechać 13.08 czy z mając jedną dawkę szczepienia mogę wyjechać? Będę mogła pobrać kod QR?
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 24.05.2021 17:35

KasiaWW napisał(a):Mam termin szczepienia na 1.08 - szczepionką Pfizer pierwszą dawką a do Chorwacji chciałam wyjechać 13.08 czy z mając jedną dawkę szczepienia mogę wyjechać? Będę mogła pobrać kod QR?

Osoba zaszczepiona to taka która przyjęła pełną dawkę szczepionki i od ostatniego jej podania minęło 2 tygodnie.
Jak komuś bardzo zależy to najlepiej przyspieszyć termin szczepienia. Można dzwonić na 989 lub poszukać sobie tutaj: https://szczepienia.github.io/ i dzwonić bezpośrednio do wybranego punktu szczepień. Terminów na "jutro" jest bez liku.

Pozdrowienia.;)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 24.05.2021 17:39

KasiaWW napisał(a):Mam termin szczepienia na 1.08 - szczepionką Pfizer pierwszą dawką a do Chorwacji chciałam wyjechać 13.08 czy z mając jedną dawkę szczepienia mogę wyjechać? Będę mogła pobrać kod QR?

Na chwilę obecną żeby nie robić testów jadąc do Chorwacji musisz mieć co najmniej 14 dni po drugiej dawce.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.05.2021 18:40

Nie.
Wszystko jest tutaj >>> aktualne-informacje-jak-dojechac-do-chorwacji-sezon-2021-t56190.html#p2204048
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.05.2021 19:01

Szczepienia przeciwko COVID-19

Moim zdaniem - warto przeczytać.
KasiaWW
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaWW » 24.05.2021 19:10

Janusz Bajcer napisał(a):

Nie.
Wszystko jest tutaj >>> aktualne-informacje-jak-dojechac-do-chorwacji-sezon-2021-t56190.html#p2204048

Dziękuję
KasiaWW
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaWW » 24.05.2021 19:11

dids76 napisał(a):

Na chwilę obecną żeby nie robić testów jadąc do Chorwacji musisz mieć co najmniej 14 dni po drugiej dawce.

Dziękuję
KasiaWW
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaWW » 24.05.2021 19:12

Gonzales napisał(a):

Osoba zaszczepiona to taka która przyjęła pełną dawkę szczepionki i od ostatniego jej podania minęło 2 tygodnie.
Jak komuś bardzo zależy to najlepiej przyspieszyć termin szczepienia. Można dzwonić na 989 lub poszukać sobie tutaj: https://szczepienia.github.io/ i dzwonić bezpośrednio do wybranego punktu szczepień. Terminów na "jutro" jest bez liku.

Pozdrowienia.;)

Dziękuję za odpowiedź.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 127
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone