Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 18.05.2021 11:05

Dziękuję za informację.
Przekazałem.
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 18.05.2021 11:09

A ja na polecanej powyżej stronie widzę terminy na Pfizera na 4 i 5.06 w Brzesku , Skawinie czy też Myślenicach.
Można dzwonić na podane telefony wprost do punktu szczepień i zmienić termin.

Pozdrowienia.;)
CroLaguna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroLaguna » 18.05.2021 11:12

anakin napisał(a):Kraków, ul. Kopernika.
Anulowali córce po raz drugi termin szczepienia ( 12.06).
Pfizer.

W dniu wczorajszym córcie lat 17 zarejestrowałem w Wieliczce na Leśnej 1A na szczepienie Pfizerem - terminów na początek czerwca było całkiem sporo.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 18.05.2021 11:33

Właśnie tam córce anulowali.
Jej zależy żeby to był Pfizer.

Jakiś kabaret się zaczyna z tymi szczepionkami robić :roll:
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 18.05.2021 11:58

anakin napisał(a):Właśnie tam córce anulowali.

Pierwszą dawkę? Ja mam termin drugiej ( też Pfizer) na 21.05, ale jeszcze mi nie potwierdzili... mam nadzieję, że nic mi nie przesuną bo na styk mam 14 dni od zaszczepienia na Boże Ciało, a plany są... :roll:

Za to koleżance w Gliwicach anulowali szczepienie Johnsonem z datą na 6 maja, bo... wykorzystali pulę na majowy spęd szczepieniowy. Nadal z mężem czekają na termin...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 18.05.2021 12:09

Tak, pierwszą.

W tym linku, który podał kolega Gonzales wystarczy w wyszukiwarce zmienić termin, czyli np. szukamy szczepionki nie od dziś, tylko od jutra i.... pokazuje zupełnie inne dostępne ( wcześniejsze) terminy. :roll:
Wystarczyło zmienić ten parametr i....za tydzień Kraków, Rydygiera.
599
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 599 » 18.05.2021 12:16

na 25.05 miałem wyznaczona drugą dawkę Fazera,
wczoraj dostałem sms-a o przyspieszeniu
i dziś około 17 będę "po",
widać reguły nie ma,
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 18.05.2021 13:10

anakin napisał(a):Właśnie tam córce anulowali.

Bez problemu z dostępnością też w Medyku w Dębicy. Byliśmy w sobotę syna JJ szczepić (szczepią wszystkim) i pielęgniarka mówiła, że codziennie mają bardzo dużo osób z Krakowa oraz dalszych okolic. Jak my byliśmy ok 19tej to na parkingu stało nasze KSU oraz, KR, KWA, KCH i jeszcze kilka innych..... Punkt polecam, bo szybko i sprawnie
Pudelek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pudelek » 18.05.2021 13:56

Podejrzewam, że za wszystkie te problemy odpowiedzialne jest znowu centralne fatalne zarządzanie. Są regiony, gdzie szczepionek jest nadmiar, a w innych niedobór, ale nic się z tym nie robi. Przykładowo w opolskim nie ma problemu zaszczepić się (np. Moderną) dosłownie od ręki, nawet w stolicy województwa. Kumpel szczepił się w piątek w Opolu, to mówił, że było tam kompletnie pusto, a pielęgniarki informowały, że tak jest cały dzień i że mogliby zaszczepić o wiele więcej osób. I tak jest już od dłuższego czasu, ja pod koniec kwietnia mogłem w terminach przebierać jak przekupka na targu.
pabbllo_ldz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pabbllo_ldz » 18.05.2021 14:12

Bączek napisał(a):Tak dla rozluźnienia dyskusji...
O to gift jaki wczoraj otrzymałem od pielęgniarki po przyjęciu pierwszej dawki Moderny ;)

A nr tel. na odwrocie był :D
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 18.05.2021 15:00

Przekładałem trzy razy szczepienie. Wszystko przez telefon. Na stronie był bałagan. U żony musieliśmy się zmieścić z terminem szczepienia (wyjazd 03/06) i za trzecim telefonem udało się umówić. Musieliśmy podjechać 70 km, ale data była ważniejsza. Cały czas ktoś rezygnuje, więc proponuję dzwonić i umawiać do skutku.
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 18.05.2021 16:37

...jak ktoś szuka swojej szczepionki, to jest ona tutaj
https://wiadomosci.wp.pl/szczepienia-na ... 604737312a
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 18.05.2021 17:35

Belfegor napisał(a):Mam znajomego, który kiedyś też bohatersko zadeklarował, że nie będzie płacił na ZUS i nie będzie oczekiwał od państwa emerytury. Dzisiaj, kiedy do emerytury zostało mu kilka lat jest przerażony, widmo głodu "zagląda mu w oczy". Ani oszczędności, ani emerytury. Gdyby ktoś nie wiedział, to jeden dzień pobytu na OIOM-ie to koszt od kilku do kilkunastu tysięcy, a na tym oddziale rzadko leży się dzień lub kilka dni. I nawet składka zbierana przez wiele lat nie wystarczy na leczenie. Nie mówiąc już o poważnych operacjach. Dlatego nie byłbym tak odważny z takimi deklaracjami.

No cóż jak trwoga to do Boga. Jak się nie płaciło składek i bimbało to niech się nie oczekuje, że Państwo da wyższą rentę, emeryturę i będzie nieroba utrzymywać Jak się nie zadbało o siebie za młodości to się ma co się ma. Oczekiwania takiego pokroju społeczności jak zwykle są roszczeniowe. Za beztroskie życie nic się nie należy za wyjątkiem kuponu na zupę z MOPS.
Belfegor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Belfegor » 18.05.2021 19:02

Podobno osoby prowadzące działalność i zarabiające nawet kilkadziesiąt tys. miesięcznie płaciły ok. 60zł. składki zdrowotnej miesięcznie. Ile lat trzeba, żeby spłacić jeden dzień na OIOM-ie?
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 18.05.2021 19:24

fly napisał(a):...jak ktoś szuka swojej szczepionki, to jest ona tutaj
https://wiadomosci.wp.pl/szczepienia-na ... 604737312a

najpierw rozdali JJ w weekend majowy i się doliczyć 700 000 szczepionek nie mogli a teraz sowieckiemu sajuzowi rozdadzą...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 114
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone