Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 17.05.2021 15:56

anakin napisał(a):Skoro informowałem o pozbycie w szpitalu , informuje o powrocie z niego.
21 dni mi to zajęło, 13 kg poszło się paść, ale najważniejsze, że już po.
Oczywiście ciągle problemy z oddechem przy drobnym nawet zmęczeniu, więc teraz rehabilitacja i powolny powrót do normalności.
I jeszcze raz dziękuję wszystkim za życzenia.

Grzegorz, nie uszło mojej uwagi, że długo Cię tu nie było ale umknęła mi informacja o Twoim pobycie w szpitalu. Bardzo współczuję i życzę szybkiego powrotu do pełni sił. Walka musiała być ciężka ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło. Jak widać, zaraza nie omija nikogo, nawet zdrowych i silnych.

W moim otoczeniu zachorowało bardzo dużo ludzi, zarówno wśród bliższych i dalszych znajomych, jak i w rodzinie. Zauważyłem pewną prawidłowość. Ci, którzy przechodzili covida w ubiegłym roku nie mieli żadnych poważniejszych dolegliwości (zmarł były kolega z pracy ale był mocno schorowany). W tym roku większość przechodzi chorobę ciężko i znacznie więcej osób przegrało swoją walkę, nawet Ci którzy nie chorowali na inne choroby. Czyżby przyczyną tych różnic były nowe mutacje?
Cieszę się, że już w najbliższą niedzielę dostanę drugą dawkę szczepionki a moi synowie i synowe idą po pierwszą. Żona i rodzice już po dwóch dawkach.
WojtekKRK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojtekKRK » 17.05.2021 16:21

Yanush napisał(a):[url][/url]
croner napisał(a):
alechandro napisał(a):[...]nie znam jeszcze nikogo z powikłaniami.
Czesto są w takim stanie, że nie zdążą...

Są tacy co już się nie mogą na ten temat wypowiedzieć...
https://youtu.be/L12N_eY2vOI
Tylko nie mówcie, że to jest sfingowane. To przestroga dla niektórych. Oczywiście, żeby nie było... nie jestem antyszczepionkowcem ale SCEPTYKIEM (!)

Nie wierzę że ten film się tu pojawił jako swego rodzaju dowód :( sądziłem że to forum gdzie znajdują się i inteligentne osoby , byłem w błędzie ...
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 17.05.2021 18:14

WojtekKRK napisał(a):Nie wierzę że ten film się tu pojawił jako swego rodzaju dowód :( sądziłem że to forum gdzie znajdują się i inteligentne osoby , byłem w błędzie ...

Przede wszystkim taki film nie powinien pojawić się na forum. A jeśli już się pojawił to powinien zostać usunięty.

Nie wiem czego ma dowodzić. Można być sceptycznie ustosunkowanym do szczepień ale zamieszczanie takich "dzieł" świadczy o udostępniającym nie najlepiej.

Pozdrowienia.;)
WojtekKRK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojtekKRK » 17.05.2021 19:12

Gonzales napisał(a):
WojtekKRK napisał(a):Nie wierzę że ten film się tu pojawił jako swego rodzaju dowód :( sądziłem że to forum gdzie znajdują się i inteligentne osoby , byłem w błędzie ...

Przede wszystkim taki film nie powinien pojawić się na forum. A jeśli już się pojawił to powinien zostać usunięty.

Nie wiem czego ma dowodzić. Można być sceptycznie ustosunkowanym do szczepień ale zamieszczanie takich "dzieł" świadczy o udostępniającym nie najlepiej.

Pozdrowienia.;)

Zgadzam się z Tobą , z szacunku do osoby która zmarła nie pokusze się o jego skomentowanie ...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 17.05.2021 20:10

greenrs napisał(a):Grzegorz, nie uszło mojej uwagi, że długo Cię tu nie było ale umknęła mi informacja o Twoim pobycie w szpitalu. Bardzo współczuję i życzę szybkiego powrotu do pełni sił. Walka musiała być ciężka ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło. Jak widać, zaraza nie omija nikogo, nawet zdrowych i silnych.

Dzięki Jacek.
Już jest ok, a przede wszystkim już jestem w domu.
Trochę mi pewnie zajmie powrót do pełnej sprawności, się nie narzekam. Jest o galaktykę lepiej niż było trzy czy dwa tygodnie temu.
Teraz potrzeba tylko czasu i wszystko wróci do normy.
Lawliet
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lawliet » 18.05.2021 06:19

String napisał(a):Nie szczep się. Ale też zdeklaruj się, że jeśli w wyniku tej decyzji trafisz na OIOM i uda Ci się przeżyć, to zapłacisz fakturę za wszelkie procedury medyczne, które zostały zastosowane, aby uratować Ci życie :)

Ja mimo, że jestem po szczepieniu bardzo chętnie taką deklarację podpiszę, oczywiście pod warunkiem zwolnienia z płacenia obowiązkowej składki zdrowotnej. Wiesz może Kolego gdzie znajdę wzór takiego pisma, czy tylko tak rzucasz populistycznymi hasłami? :roll:

Jakie macie zdanie nt. szczepienia osób, które przeszły w ostatnim czasie tę chorobę? Może są tu takie osoby i się wypowiedzą
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 18.05.2021 08:22

Ja przeszedłem ostatnio covida (dopadło mnie 11/4, trzymało cały kwiecień, nadal odczuwam skutki).
Nad szczepieniem się waham. Nie dlatego że czipy, płody i depopulacja tylko że chcę być po wszystkich badaniach w związku z aktualnymi dolegliwościami. Jak będzie ok to pójdę się zaszczepić.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.05.2021 08:44

Tak dla rozluźnienia dyskusji...
O to gift jaki wczoraj otrzymałem od pielęgniarki po przyjęciu pierwszej dawki Moderny ;)
Załączniki:
moderna.jpg
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 18.05.2021 08:47

Bączek napisał(a):Tak dla rozluźnienia dyskusji...
O to gift jaki wczoraj otrzymałem od pielęgniarki po przyjęciu pierwszej dawki Moderny ;)

Co to będzie po drugiej dawce :!: :?: :oops:

:oczko_usmiech: :mrgreen:
Belfegor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Belfegor » 18.05.2021 09:51

Lawliet napisał(a):
String napisał(a):Nie szczep się. Ale też zdeklaruj się, że jeśli w wyniku tej decyzji trafisz na OIOM i uda Ci się przeżyć, to zapłacisz fakturę za wszelkie procedury medyczne, które zostały zastosowane, aby uratować Ci życie :)

Ja mimo, że jestem po szczepieniu bardzo chętnie taką deklarację podpiszę, oczywiście pod warunkiem zwolnienia z płacenia obowiązkowej składki zdrowotnej. Wiesz może Kolego gdzie znajdę wzór takiego pisma, czy tylko tak rzucasz populistycznymi hasłami? :roll:

Jakie macie zdanie nt. szczepienia osób, które przeszły w ostatnim czasie tę chorobę? Może są tu takie osoby i się wypowiedzą

Mam znajomego, który kiedyś też bohatersko zadeklarował, że nie będzie płacił na ZUS i nie będzie oczekiwał od państwa emerytury. Dzisiaj, kiedy do emerytury zostało mu kilka lat jest przerażony, widmo głodu "zagląda mu w oczy". Ani oszczędności, ani emerytury. Gdyby ktoś nie wiedział, to jeden dzień pobytu na OIOM-ie to koszt od kilku do kilkunastu tysięcy, a na tym oddziale rzadko leży się dzień lub kilka dni. I nawet składka zbierana przez wiele lat nie wystarczy na leczenie. Nie mówiąc już o poważnych operacjach. Dlatego nie byłbym tak odważny z takimi deklaracjami.
Lawliet
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lawliet » 18.05.2021 10:01

No to akurat z tego co juz odprowadziłem spokojnie wystarczy :)
Koniec OT

A co do szczepienia po covidzie, to zastanawiam się jak reagują ozdrowieńcy na szczepionkę. Słyszałem, że nie zaleca się, ale to wtedy pasowałoby robić każdemu test przed szczepieniem.
Qułej
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Qułej » 18.05.2021 10:41

Ja jestem ozdrowieńcem chorowałam w listopadzie . Szczepienie Pfizerem po sześciu miesiącach od zachorowania. Po dwóch dawkach zero dolegliwości , mąż natomiast po pierwszej dawce wysoka temp , ból głowy , nudności przez 3 doby . Każdy jest inny i inaczej może zareagować .
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 18.05.2021 10:47

Moje dorosłe dzieci i ich małżonkowie mieli termin szczepienia na piątek w tym tygodniu w Wieliczce szczepionką Johnson&Johnson. Mimo tego że termin mieli już raz przekładany, to ten piątkowy został anulowany :evil: :evil: :evil:
Po otworzeniu polecanej już w tym wątku strony https://szczepienia.github.io/ stwierdziłem że w Województwie małopolskim w wyszukiwarce nie ma w ogóle Johnson&Johnson (a i z innymi szczepionkami nie jest za różowo). Czyli że ta szczepionka w ogóle nie jest dostępna.
Za to na podkarpaciu do wyboru do koloru. Terminy jakim by się nie chciało specyfikiem nawet na dziś. Przełożyłem bez żadnego problemu wszystkim termin szczepienia na sobotę do Ropczyc. To tylko troszkę ponad 100 km do przejechania w tym prawie 100 autostradą. Jakaś godzinka jazdy, tak że spoko. Ale konia z rzędem temu kto mi wyjaśni dlaczego tak jest :?: :?: :?:

Pozdrowienia.;)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 18.05.2021 10:57

Kraków, ul. Kopernika.
Anulowali córce po raz drugi termin szczepienia ( 12.06).
Pfizer.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 18.05.2021 11:02

Jeśli córka jest w stanie podjechać to zapraszam do Suchej besk. Terminy na ul. Kościelnej są dostępne. Szczepią od godz15-21

Warto też na Rabkę patrzeć.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 113
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone