Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.05.2021 23:06

Obiecuję poprawę :oops:
Ale masz rację, wrzucałem wszystkich do jednego worka zakładając, że ktoś nie chce a nie, że nie może. Ale jeżeli ktoś nie może, ma przeciwwskazania to może o tym napisać bo sam znam takie osoby w Bolesławcu, których ze szczepienia eliminuje wypełniona ankieta.
Te kartki mnie nie ruszają ale zastanawiam się czemu to ma służyć ?
Mam nadzieję, że powikłania u Twojego ojca miną i ostatecznie okaże się, że dzięki szczepieniu Twój ojciec będzie mógł cieszyć się normalnością. W mojej rodzinie kilka osób starszych się zaszczepiło, także rodzice, teściowie ale nikt tego nie odczuł poza bólem ręki. Pozdrawiam serdecznie.
Chyba trzeba sobie dać spokój z forum na jakiś czas.
croner
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) croner » 17.05.2021 00:11

alechandro napisał(a):Obiecuję poprawę :oops:
Ale masz rację, wrzucałem wszystkich do jednego worka zakładając, że ktoś nie chce a nie, że nie może. Ale jeżeli ktoś nie może, ma przeciwwskazania to może o tym napisać bo sam znam takie osoby w Bolesławcu, których ze szczepienia eliminuje wypełniona ankieta.
Te kartki mnie nie ruszają ale zastanawiam się czemu to ma służyć ?
Mam nadzieję, że powikłania u Twojego ojca miną i ostatecznie okaże się, że dzięki szczepieniu Twój ojciec będzie mógł cieszyć się normalnością. W mojej rodzinie kilka osób starszych się zaszczepiło, także rodzice, teściowie ale nikt tego nie odczuł poza bólem ręki. Pozdrawiam serdecznie.
Chyba trzeba sobie dać spokój z forum na jakiś czas.

I za takie podejście szanuje...
Pozdrawiam
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 17.05.2021 05:23

[url][/url]
croner napisał(a):
alechandro napisał(a):[...]nie znam jeszcze nikogo z powikłaniami.
Czesto są w takim stanie, że nie zdążą...

Są tacy co już się nie mogą na ten temat wypowiedzieć...
https://youtu.be/L12N_eY2vOI
Tylko nie mówcie, że to jest sfingowane. To przestroga dla niektórych. Oczywiście, żeby nie było... nie jestem antyszczepionkowcem ale SCEPTYKIEM (!)
maczb
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) maczb » 17.05.2021 05:55

Przepraszam, na co to jest dowód?
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 17.05.2021 06:16

maczb napisał(a):Przepraszam, na co to jest dowód?
To jest dowód na to, że w Polsce są wspaniali lekarze/ratownicy.
Na pierwszy rzut oka, po "pohuśtaniu" sztywnych zwłok oraz po informacji o szczepionce od sąsiadki on już wie, że przyczyną była druga dawka.
pabbllo_ldz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pabbllo_ldz » 17.05.2021 07:49

alechandro napisał(a):

Widzę, że wreszcie robercik, prowokator wypisujący dyrdymały został zbanowany, najwyższa pora :lol:
Na szczęście nie widzę co za pierdoły on wypisywał ale cytat anakina mnie zainteresował.

Tym razem nic nie zawinił, żartobliwie napisał i trafił na zły humor Moderatora..
Tak że ten tego, miał pecha chłopina..
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 17.05.2021 08:47

tranquilo napisał(a):Cieszę się że najgorsze już za tobą. Na pewno pisałeś ale tak dużo się mieni w tych wątkach że nie mam czasu wszystkiego śledzić na bieżąco, byłeś pod tlenem czy respiratorem?

Na szczęście obyło się bez respiratora.
18 dni tlenu.
Chris_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chris_M » 17.05.2021 10:27

Yanush napisał(a):Są tacy co już się nie mogą na ten temat wypowiedzieć...
https://youtu.be/L12N_eY2vOI
Tylko nie mówcie, że to jest sfingowane. To przestroga dla niektórych. Oczywiście, żeby nie było... nie jestem antyszczepionkowcem ale SCEPTYKIEM (!)

Wśród moich sąsiadów też już było kilka podobnych przypadków, że rano odkryto, iż ktoś nie żyje.
Tyle tylko, że oni nie byli szczepieni, bo to było jeszcze przed pandemią!
Czy mam się bać?
String
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) String » 17.05.2021 10:43

Kiedyś, podczas służby zasadniczej "młode wojsko" było ustawiane gęsiego na Izbie chorych i każdy dostawał w zad Delbetę. Nikt nikim się nie przejmował, nikt się nie pytał co to jest? a po co? czy nie przeszkadza to Twojemu światopoglądowi?, etc... to że część potem miała (wg. dzisiejszej nomenklatury) NOPy - nikogo nie obchodziło :)
Tak mi się skojarzyło :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 17.05.2021 10:44

Ja się zastanawiam jak trzeba mieć na...do łba żeby takie filmiki kręcić?
To po pierwsze.
A po drugie, słychać jak na końcu ratownik mówi - " już jest sztywna"!
Nie znam żadnego, który by tak powiedział wiedząc, że jest nagrywany!
Dwa dni od momentu zgonu, policzki nie zapadnięte, brak innych oznak charakterystycznych dla dwudniowych zwłok
a osobiście trochę zwłok w życiu widziałem.

Dla mnie czystej postaci fake zrobiony na potrzeby....
Przynajmniej na podstawie tego co widzę.
A widzę, że kobieta śpi.
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 17.05.2021 11:25

anakin napisał(a):Ja się zastanawiam jak trzeba mieć na...do łba żeby takie filmiki kręcić?
To po pierwsze.
A po drugie, słychać jak na końcu ratownik mówi - " już jest sztywna"!
Nie znam żadnego, który by tak powiedział wiedząc, że jest nagrywany!
Dwa dni od momentu zgonu, policzki nie zapadnięte, brak innych oznak charakterystycznych dla dwudniowych zwłok
a osobiście trochę zwłok w życiu widziałem.

Dla mnie czystej postaci fake zrobiony na potrzeby....
Przynajmniej na podstawie tego co widzę.
A widzę, że kobieta śpi.

Z fejkniusami jest tak, że więcej osób (a przynajmniej przysłowiowych januszy) uwierzy w fejka niż fachowcowi.
Taki smutny znak czasów.
A niby cywilizowani ludzie nie wierzą w zabobony.
romanq100
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) romanq100 » 17.05.2021 11:32

Dlaczego zdrowa osoba ma się szczepić. Lepiej wzmocnić organizm przez zdrowy tryb życia i odpowiednią suplementacje .Polecam
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 17.05.2021 11:36

romanq100 napisał(a):Dlaczego zdrowa osoba ma się szczepić. Lepiej wzmocnić organizm przez zdrowy tryb życia i odpowiednią suplementacje .Polecam

Dlaczego obowiązkowe szczepienia są na:
gruźlicy,
zakażeniom pneumokokowym,
błonicy,
krztuścowi,
polio (poliomyelitis),
odrze,
śwince,
różyczce,
tężcowi,
wirusowemu zapaleniu wątroby typu B,
zakażeniom przeciwko Haemophilus influenzae typu B.?
Lekarze od lat są w błędzie? Wystarczy zdrowy tryb życia i odpowiednia suplementacja?

PS. Założyłeś konto aby nas oświecić?
String
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) String » 17.05.2021 11:38

Nie szczep się. Ale też zdeklaruj się, że jeśli w wyniku tej decyzji trafisz na OIOM i uda Ci się przeżyć, to zapłacisz fakturę za wszelkie procedury medyczne, które zostały zastosowane, aby uratować Ci życie :)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 17.05.2021 11:52

empire13 napisał(a):Z fejkniusami jest tak, że więcej osób (a przynajmniej przysłowiowych januszy) uwierzy w fejka niż fachowcowi.
Taki smutny znak czasów.
A niby cywilizowani ludzie nie wierzą w zabobony.

Dodatkowo - jak obliczyli specjaliści od mediów - taki fakenews 6x szybciej przemierza zasoby sieci niż informacja podana przez rzetelne źródło eksperckie.
romanq100 napisał(a):Dlaczego zdrowa osoba ma się szczepić. Lepiej wzmocnić organizm przez zdrowy tryb życia i odpowiednią suplementacje .Polecam

Nie znam się na wakcynologii, ale wydaje mi się, że szczepienia są przede wszystkim dla ludzi zdrowych.
Znam przypadek, gdzie zdrowy, wysportowany czterdziestolatek miał głębokie przekonanie o swoim wzmocnionym organizmie. Kilka miesięcy temu na szczęście wygrał ciężką walkę z koronawirusem, jednak do pełnej formy sprzed choroby jak dotąd nie wrócił.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 112
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone