Janusz Bajcer napisał(a):https://www.gov.pl/web/szczepimysie/dlaczego-warto-sie-zaszczepic-przeciwko-covid-19
Dlatego zaszczepię się jak tylko będzie możliwość.
Mam nadzieję, że będzie to szybko.
dokłanei tak Janusz
pawelli napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):https://www.gov.pl/web/szczepimysie/dlaczego-warto-sie-zaszczepic-przeciwko-covid-19
Dlatego zaszczepię się jak tylko będzie możliwość.
Mam nadzieję, że będzie to szybko.
dokłanei tak Janusz
pawelli napisał(a):Myślę że będzie miał kto szczepić i organizacyjnie damy radę - tyle że może nie być chętnych ...... nasze społeczeństwo w zbyt wielu miejscach widzi podstęp i powstaje za dużo teorii spiskowych ...
Niestety łykają "jak pelikany" takie dziwne historyjki .....
W firmie w której pracuje wraz z ubezpieczycielem zdrowotnym chcą organizować punkt szczepien na terenie firmy.
naturysta-06 napisał(a):Z badań zrealizowanych dla prestiżowego czasopisma naukowego "Nature" wynika, że Polacy obok Rosjan są najmniej skłonni do szczepienia się. W wypadku Polski gotowość zaszczepienia zadeklarowało jedynie 56 proc. respondentów (w Niemczech 68 proc., w Hiszpanii 74 proc., w Stanach Zjednoczonych 75 proc., a w Korei Południowej prawie 80 proc).
Wyniki te są dzwonkiem alarmowym i świadczą o tym, że ciemnota i zabobon mają się w Polsce doskonale.
Ja w to nie wierzę (przynajmniej w obrębie UE i przy transporcie niezbiorowym). W samej Chorwacji chętnych wg badań do szczepienia jest mniej niż w PL, coś 35-45% (dziś to czytałam, jak znajdę ten artykuł to dam linka). Poza tym mało, który kraj zaszczepi chętnych do lata, bo brak i wystarczającej ilości szczepionek i mocy przerobowej do szczepienia. Plan szczepień jest zbliżony w krajach (kolejność), a harmonogram czasowy dla DE wygląda tak....karin74 napisał(a):A ja z tych co ich nie zaszczepią...na razie nie wiem czy to dobrze czy nie. Przeszłam wstrząs anafilaktyczny w najgorszym wydaniu. Może coś dla mnie wymyślą. Bo słyszałam o tym, że bez szczepienia za granicę nie wyjedzie się.