Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

coś wiecej na temat asistance z BPPartnerclub?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tomiusz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomiusz » 27.05.2006 11:28

Wybieram sie do cro i mam zamiar wybrać sobie z punktów ubezpieczenie asistance z BPPartnerclub czy ktoś może korzystał z tego ubezpieczenia proszę o relacje :?: i pozdrawiam
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 27.05.2006 12:18

W zeszłym roku miałem to ubezpieczenie - na szczęście nie musiałem sprawdzać jak działa. "Ogólne warunki ubezpieczenia" brzmią nieźle
https://bppartnerclub.bp.pl/cwa/warunki.do
W tym roku pewnie znowu się zdecyduję i pojadę z tym ubezpieczeniem...
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 27.05.2006 13:16

Ja już dwukrotnie się ubezpieczałem się z BP i na szczęście też nie miałem okazji sprawdzić.
Niemniej ubezpiecza w zasadzie Elvia, która jak mi się zdaje świadczy te usługi wielu firmom, więc mam nadzieję, że robi to skutecznie.

PozdraV
J.
WoYo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WoYo » 27.05.2006 19:17

tomiusz napisał(a):Wybieram sie do cro i mam zamiar wybrać sobie z punktów ubezpieczenie asistance z BPPartnerclub czy ktoś może korzystał z tego ubezpieczenia proszę o relacje :?: i pozdrawiam

Dwa lata temu miałem to ubezpieczenie. Nie warto. Zepsuł mi się akumulator i gdybym czekał na ich pomoc to pewnie daleko byśmy nie zajechali. Tylko szybka pomoc miejscowych chorwatów pomogła nam kontynuować podróż.
Więcej nie będę pisał. Po prostu weź sobie lepiej za te punkty torbe albo coś innego :wink:

Pozdrawiam :)
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 27.05.2006 21:06

Ciekawa informacja :!:
Możesz napisać coś więcej o tej awarii i jak wyglądał kontakt z ubezpieczycielem?
WoYo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WoYo » 27.05.2006 21:58

Puszcza41 napisał(a):Ciekawa informacja :!:
Możesz napisać coś więcej o tej awarii i jak wyglądał kontakt z ubezpieczycielem?

W drodze do Primosten spedzilśmy dwa dni w Bibinje koło Zadaru. W dniu wyjazdu zapakowaliśmy auto, ja chce odpalać maszyne, a tu nic. Żadanej reakcji. Zadowoleni z faktu posiadania polisy BP wykonaliśmy telefon celem uzyskania pomocy. Oczywiście Pani była miła i wogóle, ale odnieśliśmy wrażenie, że nie wiedzą co zrobić, a wieść, że auto jest w Chorwacji pognębiło sytuację. Wykonaliśmy kilka telefonów (koszty rozmów) i nie było widać nadziei. W miedzyczasie Chorwaci u których mieszkaliśmy z przejęciem próbowali nam pomóc: organizacja kabli dla awaryjnego odpalenia auta, odpowiedni mechanik, znajomi itp. Skończyło się na tym, że pojechaliśmy do jakiejś przystani jachtowej i po prostu kupiłem nowy akumulator. W miedzyczasie assistance nic nowego nie wymyśliło - nie dostaliśmy żadnej propozycji. Kiedy kupiłem akumulator, zadowolony zadzwoniłem, że pomoc już nie jest konieczna.
Teraz piszę trochę już bez emocji, ale wtedy sytuacja była gorąca i bardzo nerwowa. Tak więc kolejny raz potwierdziła się reguła, że kiedy coś jest tanie to nie znaczy, że dobre.

Pozdrawiam i życzę bezawaryjnej jazdy i powrotu. :)

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone