Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Coś dla romantyków- plus.........

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Coś dla romantyków - muzycznie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.02.2013 23:45

Miecia napisał(a):Bo widzisz kolego inman, my z CROberto mamy takie......podobne gusty muzyczne :wink: :D

No tak. Każdy ma swoje jakieś coś. Ja niestety na tematy muzyczne jestem, sam zresztą nie wiem (sam siebie nie analizowałem) dlaczego, taki jakiś mocno zaborczy. Uważam, że muzyka jakiej człowiek słucha mocno o nim świadczy. A przynajmniej w wieku dojrzałym, czyli po 30-stce :D :D :D :D
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 22.02.2013 23:48

inman napisał(a): A przynajmniej w wieku dojrzałym, czyli po 30-stce :D :D :D :D

Przepraszam, nie obraź się.......ale tym mnie rozbawiłeś :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.02.2013 23:52

Miecia napisał(a):
inman napisał(a): A przynajmniej w wieku dojrzałym, czyli po 30-stce :D :D :D :D

Zapewne. :D O wieku kobiet się nie rozmawia. Jesteś starsza ode mnie już to przerabialiśmy. Ja w tym roku kończę 40!!!! Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 22.02.2013 23:54

inman napisał(a):
Miecia napisał(a):

Zapewne. :D O wieku kobiet się nie rozmawia. Jesteś starsza ode mnie już to przerabialiśmy. Ja w tym roku kończę 40!!!! Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

No i.......cóż z tego :wink:
Później będzie....50, 60......itd :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.02.2013 23:55

Ale muzyka tak na prawdę to nie lata człowieka. To to czy coś czuje czy nie? Czy dany rodzaj muzyki płynie w jego krwi. A w każdym płynie coś innego.
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 23.02.2013 00:00

To coś, co gra w duszy......owszem :D
Chociaż, moim zdaniem, trzeba być też człowiekiem otwartym..... :wink: :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.02.2013 00:01

Ja na prawdę co do muzyki jestem strasznie zaborczy. I niestety mało tolerancyjny. I choć pracuję nad sobą od lat to niewiele zdziałałem. :D Muzyka musi być dobra, a teksty na odpowiednim poziomie. Jak ktoś pisać i grać potrafi to przez wiele pokoleń będzie uznany. A jak nie. To dziś go słuchamy, a za 20 lat nikt o nim pamiętać nie będzie. Dlatego tak cenie kapele z lat 60,70,80.
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 23.02.2013 00:08

inman napisał(a):Ja na prawdę co do muzyki jestem strasznie zaborczy. I niestety mało tolerancyjny. I choć pracuję nad sobą od lat to niewiele zdziałałem. :D Muzyka musi być dobra, a teksty na odpowiednim poziomie. Jak ktoś pisać i grać potrafi to przez wiele pokoleń będzie uznany. A jak nie. To dziś go słuchamy, a za 20 lat nikt o nim pamiętać nie będzie. Dlatego tak cenie kapele z lat 60,70,80.

W takim razie mam prośbę :wink:
Pracuj dalej nad sobą :wink:

A co do kapeli z lat 60-80 ...... , to jest w 100% klasyka :D

Można jednak czasem posłuchać czegoś nowego.......niekoniecznie przywiązując się do tego :wink:

ps. chociaż dla mnie np. Chopin, Mozart, Strauss, itp., to dopiero .....Klasyka :wink:

:D :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.02.2013 00:26

Miecia napisał(a):
inman napisał(a):Ja na prawdę co do muzyki jestem strasznie zaborczy. I niestety mało tolerancyjny. I choć pracuję nad sobą od lat to niewiele zdziałałem. :D Muzyka musi być dobra, a teksty na odpowiednim poziomie. Jak ktoś pisać i grać potrafi to przez wiele pokoleń będzie uznany. A jak nie. To dziś go słuchamy, a za 20 lat nikt o nim pamiętać nie będzie. Dlatego tak cenie kapele z lat 60,70,80.

W takim razie mam prośbę :wink:
Pracuj dalej nad sobą :wink:

A co do kapeli z lat 60-80 ...... , to jest w 100% klasyka :D

Można jednak czasem posłuchać czegoś nowego.......niekoniecznie przywiązując się do tego :wink:

ps. chociaż dla mnie np. Chopin, Mozart, Strauss, itp., to dopiero .....Klasyka :wink:

:D :papa:

No nie to oczywiste. Ale nie zrozum nie źle. To nie tak, że nie słucham bieżącej muzyki.
Oczywiście, że słucham. I są takie perełki jak między innymi Adele.
Jest zresztą wielu innych bardzo dobrych wykonawców.
Nie neguję tego. Mówię tylko o tym, że procent dobrej muzyki kiedyś do tej obecnej to jakaś przepaść
Po prosty w obecnych czasach tyle g... się tworzy, że mnie to przeraża.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.02.2013 07:51

Dobra muzyka dla mnie to jest ta, która się mnie podoba i wywołuje we mnie miłe uczucia. Płyty "Burn" Deep Purple słuchałem już świadomie, kiedy została wydana. Dużo starszy chłopak mojej siostry interesował się rockiem i dzięki niemu zacząłem mieć dostęp do rockowych płyt ( z których kilka mu uszkodziłem :) ) Zostałem więc wychowany na klasycznej muzyce rockowej, która też trochę grałem. Obecnie pasjonuję się ambientem i chilloutem. Stąd i ten DJ, którego utwory z dopiskiem chillout polecam to takie pejzaże muzyczne ;)
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 23.02.2013 16:55

bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.02.2013 17:33

ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 23.02.2013 17:58

ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 23.02.2013 18:09

bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.02.2013 21:27

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Coś dla romantyków- plus......... - strona 269
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone