Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Coś dla romantyków- plus.........

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2012 23:13

Utwory i historię Marillion to znam dość dobrze, a starego to nawet lepiej niż dobrze :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2012 23:13

Tymczasem :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.06.2012 23:24

inman napisał(a):Sprawdziłem na szybko 74, czyli tylko rok młodszy? To dziwne. Bo te roczniki uważam za jedne z lepszych. :D

Najlepszy - tysiąc dziewięćset pięćdziesiąty pierwszy :lol: :idea:

Samo simpatija :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.06.2012 00:22

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.06.2012 00:29

Ostatnio edytowano 27.06.2012 08:35 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 27.06.2012 07:16

arturac napisał(a):
bluesman napisał(a):Widzisz zadałem konkretne pytanie, a Ty mnie obrażasz. Jeżeli Cie obraziłem to wskaż gdzie, a ja Cie przeproszę .Jeżeli coś piszę to odpowiadam za to. Miałem nadzieje na merytoryczną dyskusje na temat muzyki. No cóż dziękuję za miły kontakt :)

problem pewnie w tym, że to co słyszał z aktualnych przebojów było takim umpa umpa, że szybko przełączył kanał-więc jak ma pamiętać? może jest trochę fajnej muzyki ale przykryta taką ilością badziewia puszczanego w radio i tv, że normalnie cierpliwy człowiek nie daje rady ogarnąć tej kuwety.

Najważniejsze to nie zamykać się w jednym gatunku i nie twierdzić, że to co było, było najlepsze :). Aczkolwiek do dzisiaj mnie śmieszy wykorzystywanie np. w reklamach starych melodii czy piosenek :) Moja ukochana muzyka, na której się wychowałem to Hard Rock, który świadomie percepowałem od połowy lat siedemdziesiątych. Nie ma co wymieniać nazw grup bo wszyscy znają. Oprócz zespołów anglosaskich i amerykańskich perełkami były rockowe zespoły NRD-owskie, Węgierskie, z ZSRR (nawet japońskie !!!) i Jugosłowiańskie za którymi szczególnie przepadałem takie jak Vatreni Poljubac, Teska Industrija, Bijelo Dugme, Atomsko Skloništ i inne. Kiedyś muzyki tez było dużo ale była bardziej przejrzysta i docierała dzięki dobrym gustom między innymi takich prezenterów jak Kaczkowski czy Mann. Słynne programy radiowe, które je przedstawiały jak Muzyczna Poczta UKF, W Tonacji Trójki. Było kapitalne czarno białe pisemko strasznie siermiężnie wydane, a redagowane między innymi przez Manna Non Stop. Z takich mediów człowiek się dowiadywał o nowo powstającej muzyce. Do dziś pamiętam jak uciekłem z lekcji w liceum by nagrać na zk 120t koncertową płytę AC-DC If You Want Blood. Ale do rzeczy, poza wszechobecną skomercjalizowaną do granic możliwości w radiu i tv, muzyczna papką jest wiele niszowych zespołów i wykonawców wydających własnym sumptem płyty w małych nakładach lub prezentujących się tylko w necie. Chcąc ją znaleźć trzeba wiedzieć czego się szuka lub wiedzieć gdzie znajdują się w necie witryny skupiające miłośników takiej poszukiwanej muzyki. Ci ludzie dzielą się z innymi swoimi odkryciami. Słucham bardzo dużo i bardzo różnej gatunkowo muzyki.
Masz rację, że trzeba mieć cierpliwość ale warto. Uczestniczyłem w kilku forach gdzie puszczano muzykę ale niestety taką, którą znają wszyscy :) Przecież Led Zeppelin, Stinga, Marillion znają wszyscy :) sztuka puścić coś ładnego ale nieznanego :)

Szkoda, że ludzie, z którymi próbuje się podjąć jakąkolwiek dyskusją nie umieją dyskutować bo dyskutuje się ad rem, a nie ad personam. Używają poza merytorycznych argumentów ośmieszając się w ten sposób. Czasem powinni sobie sprawdzić pewne terminy choćby w Wikipedii przed zaprezentowaniem ich na forum :)
Taka mała anegdota: w kręgu wojskowych toczy się zażarta dyskusja na temat kobiecej urody, w pewnym momencie jednemu z adwersarzy kończą się argumenty. Wstaje więc i mówi "ja wiem lepiej bo jestem majorem Panie poruczniku" po czym wychodzi :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.06.2012 08:13

bluesman napisał(a):
arturac napisał(a):
bluesman napisał(a):Widzisz zadałem konkretne pytanie, a Ty mnie obrażasz. Jeżeli Cie obraziłem to wskaż gdzie, a ja Cie przeproszę .Jeżeli coś piszę to odpowiadam za to. Miałem nadzieje na merytoryczną dyskusje na temat muzyki. No cóż dziękuję za miły kontakt :)

problem pewnie w tym, że to co słyszał z aktualnych przebojów było takim umpa umpa, że szybko przełączył kanał-więc jak ma pamiętać? może jest trochę fajnej muzyki ale przykryta taką ilością badziewia puszczanego w radio i tv, że normalnie cierpliwy człowiek nie daje rady ogarnąć tej kuwety.

Najważniejsze to nie zamykać się w jednym gatunku i nie twierdzić, że to co było, było najlepsze :). Aczkolwiek do dzisiaj mnie śmieszy wykorzystywanie np. w reklamach starych melodii czy piosenek :) Moja ukochana muzyka, na której się wychowałem to Hard Rock, który świadomie percepowałem od połowy lat siedemdziesiątych. Nie ma co wymieniać nazw grup bo wszyscy znają. Oprócz zespołów anglosaskich i amerykańskich perełkami były rockowe zespoły NRD-owskie, Węgierskie, z ZSRR (nawet japońskie !!!) i Jugosłowiańskie za którymi szczególnie przepadałem takie jak Vatreni Poljubac, Teska Industrija, Bijelo Dugme, Atomsko Skloništ i inne. Kiedyś muzyki tez było dużo ale była bardziej przejrzysta i docierała dzięki dobrym gustom między innymi takich prezenterów jak Kaczkowski czy Mann. Słynne programy radiowe, które je przedstawiały jak Muzyczna Poczta UKF, W Tonacji Trójki. Było kapitalne czarno białe pisemko strasznie siermiężnie wydane, a redagowane między innymi przez Manna Non Stop. Z takich mediów człowiek się dowiadywał o nowo powstającej muzyce. Do dziś pamiętam jak uciekłem z lekcji w liceum by nagrać na zk 120t koncertową płytę AC-DC If You Want Blood. Ale do rzeczy, poza wszechobecną skomercjalizowaną do granic możliwości w radiu i tv, muzyczna papką jest wiele niszowych zespołów i wykonawców wydających własnym sumptem płyty w małych nakładach lub prezentujących się tylko w necie. Chcąc ją znaleźć trzeba wiedzieć czego się szuka lub wiedzieć gdzie znajdują się w necie witryny skupiające miłośników takiej poszukiwanej muzyki. Ci ludzie dzielą się z innymi swoimi odkryciami. Słucham bardzo dużo i bardzo różnej gatunkowo muzyki.
Masz rację, że trzeba mieć cierpliwość ale warto. Uczestniczyłem w kilku forach gdzie puszczano muzykę ale niestety taką, którą znają wszyscy :) Przecież Led Zeppelin, Stinga, Marillion znają wszyscy :) sztuka puścić coś ładnego ale nieznanego :)

Szkoda, że ludzie, z którymi próbuje się podjąć jakąkolwiek dyskusją nie umieją dyskutować bo dyskutuje się ad rem, a nie ad personam. Używają poza merytorycznych argumentów ośmieszając się w ten sposób. Czasem powinni sobie sprawdzić pewne terminy choćby w Wikipedii przed zaprezentowaniem ich na forum :)
Taka mała anegdota: w kręgu wojskowych toczy się zażarta dyskusja na temat kobiecej urody, w pewnym momencie jednemu z adwersarzy kończą się argumenty. Wstaje więc i mówi "ja wiem lepiej bo jestem majorem Panie poruczniku" po czym wychodzi :)

teraz Ty do mnie? :D żartuję

Ale z tym, że Led Zeppelin, Stinga, Marillion znają wszyscy nie masz racji, zapytaj 20-25 latka co to są schody do nieba, albo anglik w NY i się przekonasz o Marillion nie wspomnę. Czasem robię sobie dla zabawy zgadywankę w stylu "jaka to melodia" z 20-25 latkami. Nie wiedzą nic, Freddiegio nie są w stanie rozpoznać!!!
tą panią

mylą z tą panią :)

masakra jakaś
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 27.06.2012 16:10

arturac napisał(a):tą panią

mylą z tą panią :)

masakra jakaś

Miałeś na myśli nazwiska :?

Moi Panowie :D
Nie da się rozstrzygnąć sporu odnośnie wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wilkiej Nocy, jak i też odwrotnie :wink:
Każdy ma swój gust, swoje upodobania w każdej dziedzinie życia, włączając w to muzykę.
Myślę, że wszelkie dyskusje na temat upodobań tej, czy innej osoby mogą doprowadzić tylko do niepotrzebnych zgrzytów :wink:
Moja mama na ten przykład lubiła słuchać Połomskiego - czy mam ją przez to inaczej traktować, ponieważ mnie to akurat nie odpowiada :?
Trzeba nauczyć się tolerancji, ot i cała recepta na życie.....inaczej się moim zdaniem nie da :D

A teraz......proszę się bawić :wink:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 27.06.2012 16:29

a oto klasyka

Ostatnia niedziela
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 27.06.2012 16:31

Gdzie są chłopcy z tamtych lat
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 27.06.2012 17:56

Augustowskie noce
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 27.06.2012 18:00

No cóż nie przekonała mnie Twoja wypowiedź, nie można być okrągłym i bez kantów czasem trzeba zająć jakieś stanowisko no i chyba nie do mnie skierowane Twoje słowa nie przypominam sobie bym kogoś obraził natomiast mnie obrażono ale lepiej nie widzieć czyż nie tak ???
Ostatnio edytowano 27.06.2012 18:02 przez bluesman, łącznie edytowano 1 raz
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 27.06.2012 18:01

ZACHODNI WIATR
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 27.06.2012 18:05

bluesman napisał(a):No cóż nie przekonała mnie Twoja wypowiedź, nie można być okrągłym i bez kantów czasem trzeba zająć jakieś stanowisko

Ależ ja nikogo nie przekonuję 8) Zajęłam stanowisko :D swoje :D
Czasami też bywam "kanciasta", choć staram się tego unikać, ale sa sytuacje, że lepiej być "okrągłym". 8)
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 27.06.2012 18:09

bluesman napisał(a):.... no i chyba nie do mnie skierowane Twoje słowa ....

Nie robię osobistych wycieczek, wyrażam tylko swój pogląd skierowany do ogółu bywalców w tym wątku. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Coś dla romantyków- plus......... - strona 72
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone