Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

coś dla kontrastu

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kudlik
Autostopowicz
coś dla kontrastu

Nieprzeczytany postnapisał(a) kudlik » 30.04.2016 11:37

Witam.

Mam taki problem. Chcemy z dziewczyną jechać do Cro po raz pierwszy i pojawił się mały problem. Lepsza połówka chce plażing i jakieś zwiedzanie, ja jako że mam gawiedziowstręt i unikam tłumów chciałbym czasem odpocząć na jakimś górskim szlaku lub po prostu z dala od ludzi. Do tego chcielibyśmy zatrzymać się na jakimś kempingu.

Polecilibyście coś, kochani?
marmed
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marmed » 30.04.2016 12:11

No to masz problem ... zwłaszcza z kempingiem.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.04.2016 13:26

Kemping bez ludzi :?: 8)

Ciekawa koncepcja :D
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 30.04.2016 13:44

Umiecie czytać ze zrozumieniem czy tylko czepiać się słówek?
kudlik napisał(a):... chciałbym czasem odpocząć na jakimś górskim szlaku lub po prostu z dala od ludzi. Do tego chcielibyśmy zatrzymać się na jakimś kempingu...

Kolega szuka jakiegoś rozwiązania i kompromisu. Jest mnóstwo spokojnych kempingow na których jest o wiele bardziej intymnie niż w apartamencie 5 m od plaży pod którym przetacza się tłum turystów. Nie mówię tu o Robinsonadach, taką chyba ciężko znaleźć dla 2 osób.
Wybierz region, ląd czy wyspa? Łatwiej będzie coś doradzić
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 30.04.2016 14:54

gusia-s napisał(a):Wybierz region, ląd czy wyspa? Łatwiej będzie coś doradzić

Mimo wszystko spróbuję.

kudlik napisał(a):Witam.

Witam.

kudlik napisał(a):Mam taki problem. Chcemy z dziewczyną jechać do Cro po raz pierwszy i pojawił się mały problem. Lepsza połówka chce plażing i jakieś zwiedzanie

I ja to rozumiem.

kudlik napisał(a):Do tego chcielibyśmy zatrzymać się na jakimś kempingu.

Omis, np. camp Galeb z plażą.

kudlik napisał(a):ja jako że mam gawiedziowstręt i unikam tłumów

Z tym od jakiegoś czasu jest problem a w tym roku może być mega problem.

kudlik napisał(a):chciałbym czasem odpocząć na jakimś górskim szlaku lub po prostu z dala od ludzi

Okolice Omisa sprzyjają wspinaczce, skałkowaniu, lub po prostu łażeniu po szlakach.
http://www.omisriviera.com/omis/omis-mo ... hp#biokovo
Albo trochę niżej czyli Podaca, np. camp Uvala Borova.

Powodzenia
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.04.2016 15:10

kudlik napisał(a):Witam.

Mam taki problem. Chcemy z dziewczyną jechać do Cro po raz pierwszy i pojawił się mały problem. Lepsza połówka chce plażing i jakieś zwiedzanie, ja jako że mam gawiedziowstręt i unikam tłumów chciałbym czasem odpocząć na jakimś górskim szlaku lub po prostu z dala od ludzi. Do tego chcielibyśmy zatrzymać się na jakimś kempingu.

Przeczytaj relację >>> starigrad-paklenica-t44930.html

Kempingi pod Paklenicą
http://ac-marko.com/index.asp?IzbraniJezik=HRV
http://www.rivijera-paklenica.hr/smjest ... amp&page=1
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.04.2016 15:36

gusia-s napisał(a):Kolega szuka jakiegoś rozwiązania i kompromisu.

Czy ja wiem :?: Raczej mi to wygląda na to, że dziewczyna zostanie na plaży, a on będzie się wspinał po górach :wink:
Nazwałbym to rozwodem :wink:

Znajomy bardzo sobie chwali skałki za miejscowością Starigrad-Paklenica i z rodziną jeździ tam co roku :!: :!: :!: :!:
Bardzo je poleca :D

Ale on i jego cała rodzina lubi się wspinać po skałkach, a jednocześnie lubi zwiedzać i lubi plażing :!: 8)

A kemping i intymność :?: :roll:
No, może mały, prywatny w ogrodzie, taki na kilka namiotów :roll:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 30.04.2016 20:53

kudlik napisał(a):Mam taki problem. Chcemy z dziewczyną jechać do Cro po raz pierwszy i pojawił się mały problem. Lepsza połówka chce plażing i jakieś zwiedzanie, ja jako że mam gawiedziowstręt i unikam tłumów chciałbym czasem odpocząć na jakimś górskim szlaku lub po prostu z dala od ludzi. Do tego chcielibyśmy zatrzymać się na jakimś kempingu.

Jak miło... :oczko_usmiech:

Plażing, zwiedzanie, górskie wędrówki...

Moim zdaniem Vjetar ma rację. Okolice Biokova byłyby w sam raz. Góry do wędrówek na miejscu. Jak się uprzesz, to wejdziesz nawet na Sv. Jure. :mrgreen:
Do tego możesz pozwiedzać świetne miasta od Splitu z pałacem Dioklecjana (UNESCO), przez dość przyjemny Omiš z twierdzą ponoć piratów, aż po niepowtarzalny, niesamowity Dubrovnik. Możesz podjechać do Mostaru w BiH, Počitelj tamże, no i zajrzeć po drodze do bardzo wielu mniejszych interesujących miejsc, o których poczytasz tu na forum w relacjach lub innych wątkach. Da się również popłynąć na jakąś dalmatyńską wyspę by poczuć odrobinę dawny klimat tych rejonów. :)
Plaże do byczenia się też bardzo przyjemne w tych okolicach, IMO lepsze niż przy Paklenicy jeśli chodzi o podłoże. :wink:

Ludzi sporo w sezonie - ale nie wiemy nawet kiedy jedziecie. :?:
W związku z tymi ludźmi i kempingami sugeruję, byś poszukał na forum koleżanki o wdzięcznym nicku maslinka, zapoznał się z jej relacjami, gdyż regularnie spędzała wakacje właśnie na kempingach chorwackich także pod Biokovem i zna je jak mało kto oraz opisuje dokładnie w swoich relacjach. Może cię naprowadzi na jakieś Živogošče lub inne miejsce w okolicy, gdzie znajdziesz bardziej kameralne campy. gusia-s też pewnie pomoże w kwestii kempingu. :wink:
Oczywiście zajrzyj do działu kempingowego z masą przydatnych informacji:
kempingi-f16.html

Chorwacja (oczywiście nie cała!) to strzał w dziesiątkę, jeśli chcesz połączyć plażing z górami i zwiedzaniem.
Powodzenia.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 01.05.2016 17:58

Lednice napisał(a):
gusia-s napisał(a):Kolega szuka jakiegoś rozwiązania i kompromisu.
Czy ja wiem :?: Raczej mi to wygląda na to, że dziewczyna zostanie na plaży, a on będzie się wspinał po górach :wink:
Nazwałbym to rozwodem :wink:

Nie jesteśmy tu od oceny kto jak spędza czas i z kim i ile ... ale uwierz mi, że nie trzeba byc 24h/dobę razem aby dobrze się bawić i mieć satysfakcję z dobrze spędzonego czasu.
Przykład z mojego podwórka :mrgreen: nie dalej jak rok temu Wodnik szuwarek i szczur lądowy

Lednice napisał(a):... Znajomy bardzo sobie chwali skałki za miejscowością Starigrad-Paklenica i z rodziną jeździ tam co roku :!: :!: :!: :!:
Bardzo je poleca :D

I jest tam kilka kempingów graniczących bezpośrednio z plażą:
Kamp Nacionani park Paklenica
Bluesun Paklenica
oraz kilka innych w bardzo bliskiej odległości do plaży i wejscia na teren parku :)

Lednice napisał(a):... A kemping i intymność :?: :roll:
No, może mały, prywatny w ogrodzie, taki na kilka namiotów :roll:
Iiii tam :wink: nie można tak generalizować ... Tak na 100% intymnie można się poczuć dopiero w Robinsonadzie ale jak już pisałam dla 2 osób chyba ciężko znaleźć coś takiego.
Kemping, hotel czy apartament to już nie intymność bo zawsze ma się sąsiadów. Wbrew pozorom na kempingach, nawet tych większych można czuć się intymnie. Też przeważnie szukamy mniejszych ale czasem bywały i większe, np. na kempingu Nevio w Orebicz albo Dole w Zivogosce Blato - mimo że dość duże było bardzo intymnie, nikt nam w gary nie zaglądał a kempingowe plaże też były luźniutkie. Aż dziwiłam się gdzie podziewają się wszyscy mieszkańcy kempingu.
No ale prawda, że są i takie kempingi gdzie jest problem z sąsiedztwem, własnie maślinka kiedyś pisała jak niebezpiecznie blisko przytulali się do nich sąsiedzi :mrgreen:

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone