Kapitańska Baba napisał(a):Rok 2020 nie byl miarodajny i fałszował obraz - z racji tego, ze mariny stały pełne i nie było chętnych na czarter mozna było uzyskać wysokie rabaty wszak lepsze coś w kieszeni czarterującego niż nic.
Wszystkie ceny pochodzą z okresów listopad-styczeń, wtedy gdy szukam jachtu dla siebie na następny sezon, czyli w 2020 r. jeszcze sprzed okresu pandemii.
A jak się zaczęła pandemia, to ja wtedy już miałem jacht zadatkowany i miałem dylemat czy jechać, czy zrezygnować i stracić kasę zapłaconą za czarter.
Na szczęście pojechaliśmy, chociaż nerwówka też była, bo po kilku dniach mój Syn dostał telefon z pracy, że jego zmiennik (pracujący na zmianę przy tym samym biurku i używający tej samej klawiatury komputerowej) rozchorował się na Covida i wylądował w szpitalu. Była wręcz sugestia, że to Syn przyniósł Covida do firmy, gdyż pracuje dodatkowo jeszcze w innych firmach.
W pierwszej chwili przerażenie, ale potem konkluzja, że skoro my już od kilku dni jesteśmy na jachcie, a Syn nie ma żadnych objawów, to chyba nie jest źle. I faktycznie tak było; Covid Syna ominął, chociaż jego zmiennik Covida przeszedł bardzo ciężko i wrócił do pracy dopiero po kilku miesiącach.
Trzeba będzie szukać w mniej wysokim sezonie
A propos "mniej wysokiego sezonu", wiadomość z ostatniej chwili:
https://www.facebook.com/watch/?extid=C ... 8749885699