Re: Corazon czyli żeglarskie tournee po Dalmacji sierpień 20
napisał(a) Kapitańska Baba » 11.09.2022 15:23
"wiola2012"]
Bo ja taka dziwna kobieta jestem, prędzej zauważę aparat niż np. biżuterię
Jaka tam dziwna, jak najbardziej normalna
Uśmiałam się
. Czyli już wchodzicie w TEN wiek
SKS
Zaraz będziemy śpiewać wesołe jest życie staruszka..ale grunt to z humorem i dystansem do samego siebie
Lekki aparat to naprawdę super sprawa, docenia się to podczas dłuższych wycieczek. Jeśli jest lekki to domyślam się, kupiliście jakiegoś bezlusterkowca? Musieliście wymienić wszystkie obiektywy czy pasowały od "starego"?
Miałam ochotę kupić sobie Canona RP, jednak wizja kompletowania szkieł i koszt tej imprezy mnie odstraszyły.
Tak, bezlusterkowiec Nikon Z5.
Szkieł nie zmienialiśmy. Dokupiliśmy przejściówkę tarcąc niestety w ten sposób na jakości ale trzeba było iść na kompromis. Marzy mi się teraz teleobiektyw ale już pod bezlusterkowca - wtedy przy szerokokątnym i stałce zostałabym z przejściówką (mam całkiem przyzwoite te szkła i szkoda mi je zamieniać bo koszty
) natomiast tele byłby juz bezpośrednio na body (ten co mam jest kiepski więc bez zalu bym wymieniła). Tylko muszę poczekać aż trafi się coś w rozsądniejszej cenie (może jakiś używany) bo te co są na rynku niestety wykraczają poza mój budżet
Powiem Ci ze po zamianie tych body było mi dziwnie ale bardzo szybko się przestawiłam i teraz nie oddałabym swojego za nic w świecie. Jest mega intuicyjny i poręczny.