Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Corazon czyli żeglarskie tournee po Dalmacji sierpień 2021

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Chris_M
Cromaniak
Re: Corazon czyli żeglarskie tournee po Dalmacji sierpień 20

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chris_M » 20.06.2022 15:56

Kapitańska Baba napisał(a):
Chris_M napisał(a):Beata, czy nie mogłabyś zamieszczać zdjęć w wyższej rozdzielczości, najlepiej 1920x1080?
Czasami chciałbym obejrzeć sobie jakieś szczegóły na zdjęciach, a przy obecnych rozdzielczościach nie da się :)

Jeśli przejdą przez stronę to mogę.

Jak widać, przeszły!
Dzięki! :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.06.2022 20:55

Brak poszanowania naszych symboli narodowych,profanacja bandery słusznie oburza i zasługuje na potępienie.
Ale brak poszanowania prywatnosci tych ludzi,zdjęcia,ujawniania ich nr łodzi ,sugerownie niewolniczej załogi ( ze względu na kolor skóry ??? 8O ?),a nawet śledztwo po nr jednostki jest dla mnie niedopuszczalne,dlatego ( z przykrością i bez strat dla pozostałych ;) opuszczam tą relację.
Chris_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chris_M » 20.06.2022 21:09

croktoś napisał(a):Ale brak poszanowania prywatnosci tych ludzi,zdjęcia,ujawniania ich nr łodzi ,sugerownie niewolniczej załogi ( ze względu na kolor skóry ??? 8O ?),a nawet śledztwo po nr jednostki jest dla mnie niedopuszczalne,dlatego ( z przykrością i bez strat dla pozostałych ;) opuszczam tą relację.

Myślę, że jakoś to przebolejemy :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.06.2022 21:21

Spoko,ja również .
P.S. post był do autorki
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 20.06.2022 21:42

"Chris_M"]
Już te rdzawe zacieki na burtach budzą zdziwienie, ale tak zniszczona bandera to już szok!
Gdyby to była bandera niemiecka, to Niemcy wdeptaliby go w keję!

Byliśmy chyba jedyną polską załogą po tej stronie nabrzeża i było nam po prostu przykro i wstyd :cry: Wstyd za skipera, wstyd za właściciela lub czarterującego jednostkę, wstyd za jej załogę. Bo czuję sie Polką i jestem z tego faktu dumna i nie rozumiem ludzi, którzy tak bardzo ignorują naszą banderę :cry: :cry: :cry:

Masz może na innych zdjęciach nazwę tego jachtu?
Bo po samym numerze rejestracyjnym niczego nie mogę dojść :(

Mam i chętnie pokażę. Sama po powrocie z rejsu cos tam próbowałam poszukać ale z marnym skutkiem.

20210821_173017.jpg
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 20.06.2022 21:45

pavlo napisał(a):To przy okazji tej sytuacji sam udałem się na poszukiwania i znalazłem np. to:
https://niepodlegla.gov.pl/aktualnosci/flaga-polski-podrecznik-uzytkownika/
I tutaj przypomniała mi się jedna rzecz. W roku 2017 internet obiegły zdjęcia polityków wystrojonych w foliowe peleryny przeciwdeszczowe z użyciem naszych barw i godła.
Chmmmmm :?: :?: :?: , zastanawiam się czy ich produkcja to był dobry pomysł , no i jaki jest ich los, bo to raczej mało trwały materiał :? :?

Politycy zrobią wszystko żeby zwrócić na siebie uwagę i choć na sekundę zabłysnąć więc czymże jest dla nich zrobienie sobie peleryn z godła :cry:
A los peleryn? Po jednym razie śmietnik.....
Tak, wiem, wielu pomyśli że się czepiam ale taka po prostu jestem i nie mam zamiaru udawać innej :oops:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 20.06.2022 21:46

Chris_M napisał(a):Jak widać, przeszły!
Dzięki! :)

Nie ma za co, masz nawet wyższą rozdzielczość niż chciałeś :wink:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 20.06.2022 21:57

croktoś napisał(a):Brak poszanowania naszych symboli narodowych,profanacja bandery słusznie oburza i zasługuje na potępienie.
Ale brak poszanowania prywatnosci tych ludzi,zdjęcia,ujawniania ich nr łodzi ,sugerownie niewolniczej załogi ( ze względu na kolor skóry ??? 8O ?),a nawet śledztwo po nr jednostki jest dla mnie niedopuszczalne,dlatego ( z przykrością i bez strat dla pozostałych ;) opuszczam tą relację.

Przeczytałam Twój wpis z wielkimi oczami 8O
Serio uważasz, że sugeruję niewolnictwo??? 8O 8O 8O Nie zauważyłaś żartu??? 8O 8O 8O
W Europie po raz pierwszy spotkałam czarnego członka załogi więc po prostu zwrócił naszą uwagę, ot tak - bez żadnych podtekstów. Na Chińczyka czy innego żółtoskórego zareagowałabym tak samo :roll:
Ochrona innej jednostki spacerująca po nabrzeżu za swoim "państwem" i non stop pilnująca trapu również nas zaskoczyła.
Po prostu w Chorwacji nie często spotykamy sie z takimi sytuacjami.
A że ciekawi jesteśmy do kogo należy ta jednostka? Mamy prawo, warto wiedzieć czy prywatna czy raczej czarterowa. Ot tak, po prostu - bez podtekstów 8O
Jestem zaskoczona Twoim oburzeniem bo nawet przez myśl mi nie przyszło obrażanie pracującego na cumie Członka załogi natomiast jak najbardziej jestem oburzona zachowaniem "Państwa" odpoczywającego na pokładzie. Za brak szacunku dla bandery!
Przykre, że żart sprawił, że opuszczasz relację ale siłą nie będę Cię trzymać. :cry: Dziękuję za Twój czas poświecony tej relacji, za miłe komentarze i za krytyczne uwagi również .
eXtreme
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eXtreme » 21.06.2022 07:57

Kapitańska Baba napisał(a):
croktoś napisał(a):... opuszczam tą relację.
...
Przykre, że żart sprawił, że opuszczasz relację ale siłą nie będę Cię trzymać. :cry: Dziękuję za Twój czas poświecony tej relacji, za miłe komentarze i za krytyczne uwagi również .

Beata, ja żarty rozumiałem i Twoją reakcję także. Sam bym pewnie tak zareagował (choć kto wie, mam nadzieję, że tak)
croktoś-a pożegnajmy jego standardowym komentarzem: :papa: :papa: :papa: :papa:
Chris_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chris_M » 21.06.2022 11:27

Beata tak się zestresowała tym oskarżeniem jej o propagowanie niewolnictwa, że aż zaniedbała opublikowanie nowego odcinka relacji! 8O
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 21.06.2022 19:25

Melduję się na pokładzie po nieobecności :D ( jak dobrze , że czasem zawijacie do portu , bo dogonić byłoby trudno :smo: )

Chris_M napisał(a):Beata tak się zestresowała tym oskarżeniem jej o propagowanie niewolnictwa, że aż zaniedbała opublikowanie nowego odcinka relacji! 8O

Kapitańska Baba :?: 8O :wink: z Corazonem jedną ręką sobie radzi to z tą sytuacją również :oczko_usmiech:

Pozdrawiam
Piotr
wiola2012
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiola2012 » 21.06.2022 21:17

Kapitańska Baba napisał(a):Jesteśmy już w porcie.
Miejsc jest sporo ale czy nie są porezerwowane???
Widzimy jak harbour master patrząc na nas podnosi pilot od muringu.
Czyżbyśmy znowu mieli szczęście???

Widać szczęście Was nie opuszcza, oby tak dalej :) . A może po prostu macie na pokładzie kogoś lub coś, co wam to szczęście przynosi. Marynarze mają swoje przesądy na ten temat :wink:
Stari Grad znam tylko z relacji, ale bardzo mi się spodobał. Czekam zatem na zdjęcia z Waszego spaceru.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 22.06.2022 10:16

eXtreme napisał(a):Beata, ja żarty rozumiałem i Twoją reakcję także. Sam bym pewnie tak zareagował (choć kto wie, mam nadzieję, że tak)
croktoś-a pożegnajmy jego standardowym komentarzem: :papa: :papa: :papa: :papa:

Dziękuję za dobre słowo bo już się bałam że to ze mną coś nie tak :oops:
Na banderę uwierz - zareagowałbyś identycznie jak ja bo nie dało się przejść obok niej obojętnie :cry:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 22.06.2022 10:24

Chris_M napisał(a):Beata tak się zestresowała tym oskarżeniem jej o propagowanie niewolnictwa, że aż zaniedbała opublikowanie nowego odcinka relacji! 8O

Nie powiem - jest mi przykro bo nie miałam nic złego na myśli a że ktoś nie rozumie żartu i się obraża? Nie było moim celem obrażanie kogokolwiek bo szanuję wszystkich ludzi niezależnie od narodowości czy koloru skóry. ..

Relację na chwilę przerwałam gdyż dałam się wczoraj porwać Kapitanowi do Zakopanego :boss:
Podróż mnie wymęczyła troszkę (cała na leżąco ) więc nawet nie miałam siły odpisać. Dziś poranek mam wolny. Po obiedzie wjeżdżamy na Kasprowy (jak ja na nim dawno nie byłam 8O ) Liczę na krótką wędrówkę na szczycie -zobaczymy ile nam siły :wink: postaram się wrzucić jakieś zdjęcia z góry :smo:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 22.06.2022 10:29

piotrf napisał(a):Melduję się na pokładzie po nieobecności :D ( jak dobrze , że czasem zawijacie do portu , bo dogonić byłoby trudno :smo: )

Piotrze, gdzie Ty nam się ciągle gubisz? ?? :roll:

Kapitańska Baba :?: 8O :wink: z Corazonem jedną ręką sobie radzi to z tą sytuacją również :oczko_usmiech:

Kapitan mi zawsze powtarza: pamiętaj że co nas nie zabije to nas wzmocni :idea: zabić się zbyt szybko nie dam :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Corazon czyli żeglarskie tournee po Dalmacji sierpień 2021 - strona 34
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone