Re: Corazon czyli żeglarskie tournee po Dalmacji sierpień 20
napisał(a) Kapitańska Baba » 20.06.2022 21:57
croktoś napisał(a):Brak poszanowania naszych symboli narodowych,profanacja bandery słusznie oburza i zasługuje na potępienie.
Ale brak poszanowania prywatnosci tych ludzi,zdjęcia,ujawniania ich nr łodzi ,sugerownie niewolniczej załogi ( ze względu na kolor skóry ???
?),a nawet śledztwo po nr jednostki jest dla mnie niedopuszczalne,dlatego ( z przykrością i bez strat dla pozostałych
opuszczam tą relację.
Przeczytałam Twój wpis z wielkimi oczami
Serio uważasz, że sugeruję niewolnictwo???
Nie zauważyłaś żartu???
W Europie po raz pierwszy spotkałam czarnego członka załogi więc po prostu zwrócił naszą uwagę, ot tak - bez żadnych podtekstów. Na Chińczyka czy innego żółtoskórego zareagowałabym tak samo
Ochrona innej jednostki spacerująca po nabrzeżu za swoim "państwem" i non stop pilnująca trapu również nas zaskoczyła.
Po prostu w Chorwacji nie często spotykamy sie z takimi sytuacjami.
A że ciekawi jesteśmy do kogo należy ta jednostka? Mamy prawo, warto wiedzieć czy prywatna czy raczej czarterowa. Ot tak, po prostu - bez podtekstów
Jestem zaskoczona Twoim oburzeniem bo nawet przez myśl mi nie przyszło obrażanie pracującego na cumie Członka załogi natomiast jak najbardziej jestem oburzona zachowaniem "Państwa" odpoczywającego na pokładzie. Za brak szacunku dla bandery!
Przykre, że żart sprawił, że opuszczasz relację ale siłą nie będę Cię trzymać.
Dziękuję za Twój czas poświecony tej relacji, za miłe komentarze i za krytyczne uwagi również .