To super, że szybko wracasz do zdrowia.
Ciekawe jaki będzie finał, nocleg w Sumartinie czy nie?
"Epepa"]Mauzoleum Petrinović to kolejna budowla na wyspie Brac, którą bardzo chciałabym kiedyś zobaczyć na żywo. Po przeczytaniu różnych relacji ta lista jest dość długa.
Nie podoba mi się hotel w Postirze podobnie, jak nowoczesne budynki, które pokazywane były w poprzednim odcinku. Szkoda, że Dalmacja tak się zmienia, bo spójna architektura była jednym z czynników, które sprawiały, że to wybrzeże było wyjątkowe.
p_majer napisał(a):Na pierwszym zdjęciu ten hotel wygląda jak wycieczkowiec - ale chyba niestety nie odpłynie po krótkim pobycie.
Chris_M napisał(a):
Z Rogaca do Sumartina jest 31 NM, więc przy tak flauciastej pogodzie to macie szanse dotrzeć przed nocą na miejsce tylko na skrzydłach sztormu i to ze sprzyjającego kierunku!
"pomorzanka zachodnia"]To super, że szybko wracasz do zdrowia.
Ciekawe jaki będzie finał, nocleg w Sumartinie czy nie?
Kapitańska Baba napisał(a):Czuję się jak uwiązana do własnego podwórka
Kapitańska Baba napisał(a):"Epepa"]
Nie podoba mi się hotel w Postirze podobnie, jak nowoczesne budynki, które pokazywane były w poprzednim odcinku. Szkoda, że Dalmacja tak się zmienia, bo spójna architektura była jednym z czynników, które sprawiały, że to wybrzeże było wyjątkowe.
Dokładnie. Dalmacja miała swój klimat - bez nowoczesnych budowli i bez wielkich kompleksów hotelowych. Między innymi za to tak ją lubiliśmy. A teraz - powoli zmienia się w jeden wielki kurort
"piotrf"]Cieszę się , że wszystko jest dobrze po zabiegu , rehabilitacja też mam nadzieję nie będzie długa . Zapytaj lekarza o pływanie , w moim przypadku znacznie skróciło czas powrotu do sprawności i cierpliwości życzę przy znoszeniu ograniczeń
Czyli w ogrodzie jesteś Królowa zarządzająca - trzeba dostrzegać pozytywny aspekt tej sytuacji . . .
mchrob napisał(a):Gorzej to z morza wygląda niż z lądu. Mam nadzieje że jak już go wykończą to nie będzie aż tak raził betonem.
Na razie są tylko wizualizacje jak będzie gotowy wyglądał, ale rezerwacje są dostępne już od lipca więc w tym roku już zobaczymy.
Kapitańska Baba napisał(a):
Bora przyszła.
Dojadę do tego Sumartina, mówiłam Wam niedowiarki!!!
Bo jak nie dojechać przy takim wietrze!
Grot mieliśmy zarefowany już w czasie burz.
Teraz do tego musimy ciut zmniejszyć genuę – tak do rozmiarów normalnego foka.
I tniemy wodę jak szaleni.
Chwila moment i mijamy Pucisce.
Tego dnia osiągnęłam rekord prędkości jachtu – wycisnęłam z niego 9,1 węzła.
"Chris_M"]
Wieje 34,7 "czworoga" - nieźle
Piękny wynik!
Mój rekord prędkości to 10,2 węzła (też podczas bory), ale to było na jachcie jeszcze o 11 stóp dłuższym.
mchrob napisał(a):Piękne te chmury, uwielbiam taką dynamiczną pogodę.
Burza zawsze fascynuje
Kapitańska Baba napisał(a):mchrob napisał(a):Piękne te chmury, uwielbiam taką dynamiczną pogodę.
Burza zawsze fascynuje
Burza jest zawsze niesamowitym zjawiskiem.
Powrót do Nasze relacje z podróży