Re: Corazon czyli żeglarskie tournee po Dalmacji sierpień 20
napisał(a) eXtreme » 25.04.2022 09:52
Kapitańska Baba napisał(a):eXtreme napisał(a):Dokładnie tak.
Mam kolegę, który przeszedł od 5G przez antyszczepy do antyukraińskiej nagonki i nawet jego mózg nie zarejestrował, że ktoś go zdalnie przeprogramowuje
Nie warto wszystkich ludzi wrzucać do przysłowiowego "jednego wora". Ilu nas na swiecie - tyle opinii i zdań na właściwie każdy temat. Czy jeśli ktoś myśli inaczej niż Ty czy ja oznacza ze jest gorszy czy głupi? Chyba nie. Szanujmy sie nawzajem po prostu i pozwalajmy innym mieć swoje własne zdanie. I nie wierzmy propagandzie bo ta - w jaką by stronę nie była skierowana - zawsze będzie zła. Cieszmy się życiem i wszelkim pięknem i dobrem jakie nas spotyka - i szanujmy się nawzajem. A wtedy świat będzie piękny
Dobra ostatni post taki offtopik:
Rozumiem, że ilu nas na świecie tyle opinii, ale nie można siedzieć cicho i przytakiwać jak ktoś wygaduje głupoty (jak mój kolega).
Według opinii, które on podziela to:
- 5G powoduje rozprzestrzenianie się chorób i wirusów,
- szczepionki są z martwych płodów i nas pewnie zaczipują,
- a wszyscy Ukraińcy to Banderowcy i naziści.
Mieszkam w miejscowości, w której linia kolejowa i dworzec kolejowy oddalony jest od miasta o 5 km, bo przed wojną krążyła tutaj taka opinia, że przez kolej krowy nie będą dawać mleka (naprawdę! są skany artykułów z przedwojennych lokalnych gazet).
Ludzie to podchwycili i teraz mamy co mamy.