Jako ten spóźniony załogant odkryłem Dalmację na nowo:
Cie choroba, jak mawiał klasyk Kowalewski. Takich śniegów w Dalmacji to ja nie widział nigdy w życiu
Ja bym się tak nie położył , no może na plecach
"pavlo"]Jako ten spóźniony załogant odkryłem Dalmację na nowo:
Cie choroba, jak mawiał klasyk Kowalewski. Takich śniegów w Dalmacji to ja nie widział nigdy w życiu
Ja bym się tak nie położył , no może na plecach
Epepa napisał(a):Widziałam Primosten tylko w majowej, przedsezonowej odsłonie, gdy plaże były puste i część konob wciąż zamknięta, więc z ciekawością przyglądam się zdjęciom. Z cmentarza jest naprawdę piękny widok, też chodziłam tam oglądać zachody słońca. Polecam też wejść na wzgórze, na którym wznosi się posąg Matki Bożej Loretańskiej. Widać ją nawet na tej fotce, taki malutki punkcik obok trapu.
Kapitańska Baba napisał(a):Zaprawszam do towarzystwa - zarezerwuję Ci miejsce na naszej plaży
"pavlo"]
Tiaaaa,.... na odmrożenia nie jestem gotowy brrrrrrr
Na Cro żwirku to bym się tak położył
Piękne to Wasze rejsowanie. Nudy nie ma
"wiola2012"]Świetna ta Wasza łódeczka. Można powiedzieć, że wyjątkowo wypasione wrażenie robi
Desant trwał dłużej, bo załoga większa, ale jak tu nie pozwiedzać miasteczka o zachodzie słońca. Ach, jak bym chciała teraz patrzeć na te cudne widoczki w realu
Kapitańska Baba napisał(a):
Ta koszulka bardzo przyciągnęła naszą uwagę.
Przechodzimy przez bramę.
"Chris_M"]
Widać, że putinowska agentura podczas pandemii robiła swoja robotę także w Chorwacji.
Przechodzimy przez bramę.Odnoszę wrażenie, że to jest chyba nowa inwestycja, gdyż nie przypominam sobie tej bramy z czasów mojej ostatniej wizyty w Primosteniu, jeszcze w latach 90-tych ub.w.
Kapitańska Baba napisał(a):"Chris_M"]
Widać, że putinowska agentura podczas pandemii robiła swoja robotę także w Chorwacji.
"piotrf"]
Szczególnie pięknie wygląda pod pełnymi żaglami
"Troszkę" droga przyjemność , ale . . . i jeszcze - ogródka kwiatowego brak
Chris_M napisał(a):Ze względu na rozmach akcji od początku było dla mnie oczywiste, że cała ta akcja antyszczepionkowa była przez kogoś organizowana i na ten cel rozdysponowano bardzo duże pieniądze.
Wystarczyło się zastanowić, komu mogło zależeć na tym, aby w krajach będących członkami NATO rozpoczęły się antyrządowe zamieszki oraz by covid dokonał jak największego spustoszenia w wyniku odmawiania przez ludność zaszczepienia się oraz nieprzestrzegania zaleceń sanitarnych.
To były tylko podejrzenia, ale wszelkie wątpliwości ustąpiły po napaści Rosji na Ukrainę, gdy ci sami ludzie, którzy przedtem straszyli śmiertelnymi skutkami przyjęcia amerykańskiej szczepionki, po 24 lutego zaczęli nas przekonywać, że Ukraina nie zasługuje na pomoc gdyż to nie jest nasza wojna, a Ukraińcy są wrogami Polaków.
Powrót do Nasze relacje z podróży