Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co zabrać .. ale Z CHORWACJI ? :P

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kobe74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobe74 » 31.07.2007 22:01

Haweł napisał(a):W Omisu byla rakija na miodzie - pycha !!! W przyszlym roku wezme tego duzzzzzo wieeeeceeej !!! PYCHA !!!

Tu popieram w stu procentach rewelacyjna sprawa , ja w maju przywizłam rakije na płatkach róży tez niebo w gebie :)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 01.08.2007 14:12

Haweł napisał(a):
woka napisał(a):Co warto przywieść ??????? czy ja śnię czy faktycznie komuś "muszą się wczasy zwrócić" .......... no chyba, że to ma całkiem inne znaczenie ( ale w takim razie po co takie zapytanie, przywozisz to co uważasz. Moim zdaniem- wspomnienia).

Madralo !!! ktos zapytal,kto sie zalogowal w 2007 roku !!! Warto odpowiedziec konkretnie,do rzeczy !!! bez ...!!!

Haweł .... obyś się nie zdziwił :roll: ..... wiem, że są osoby dla których wydatek powinien się w jakiś sposób zwrócić. To jeszcze nie minęło. Nie posądzam ale z treści zapytania nie wynikało że jest inaczej.
profet
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) profet » 01.08.2007 14:42

kiedyś przywiozłem możdzierz z kamienia z Braću,świetny jest , zawsze wiozłem rakij ę i wino a w tym roku z Promostenu likier miodowy z Rogacem - rewelacja
olcieek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) olcieek » 01.08.2007 15:47

Woka- Twoja wypowiedź była wyjątkowo hym.. nieuprzejma. :?
No i nie martw się, nie chcę żeby wakacje mi sie zwróciły.. Nie ten typ ze mnie.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi ;)
Podpowiedzi co do pamiątek na pewno się przydadzą.

Pozdrawiam !
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 01.08.2007 17:00

woka napisał(a):... obyś się nie zdziwił :roll: ..... wiem, że są osoby dla których wydatek powinien się w jakiś sposób zwrócić. To jeszcze nie minęło. Nie posądzam ale z treści zapytania nie wynikało że jest inaczej.

No to ja sie zdziwiłam 8O Nigdy bym nie wpadła, że na wyjeździe do CRO można zarobić.
Zawsze kupuję w CRO wiele rzeczy, traktuję je jako suweniry dla rodziny i znajomych. Taki zwyczaj panuje w naszych rodzinach, że z każdej wycieczki czy urlopu gdzieś tam przywozimy bliskim pamiatki.
Nie spotkałam się nigdy z handlem zarobkowym np. rakija czy dżemem figowym
Owszem przywoziłam znajomym, którzy nie mogli w danym roku pojechać do CRO różne zamówione towary, na które dawali pieniądze.
Sama tez korzystałam z takiej pomocy.

Treść pytania moim zdaniem nie ma żadnych podtekstów.

A likier mandarynkowy :hearts: a kruśkovac :hearts: po prostu palce lizać. Na pewno warto przywieźć :oczko_usmiech:
pozdrawiam
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 01.08.2007 17:53

Dlaczego na mnie krzyczycie :?: :?: Być może jestem na tym punkcie szczególnie wrażliwy. Tych co nie dotyczy - przepraszam za niesmak. ( czyżbym uderzył w stół .. )
ps. pamiętam jak rodacy zaśmiecali wszystkie pobocza ( polskie śmieci- napisy), wozili całe przyczepy pzreróżności aby zminimalizować koszty a kupowali co tylko się dało w jakis sposób spieniężyć. Do tej pory mam to przed oczyma. Myślcie co chcecie .... jestem zdania że na wczasy to dokument tożsamości i pieniążki. Nic więcej. :!: :!: :!: Przywieźć .... osobiście w zasadzie nic nie przywożę ( jakoś tak wychodzi, nie zastanawiałem się nad tym) ale przywieźć pamiątkę (trwałą) to owszem, nawet chyba wskazane. Nie jestem jednak bez grzechu, na Słowacji kupuję butelkę Demenówki ( wódka ziołowa), tylko i wyłącznie dla własnych potrzeb. Nie jest to trwała "pamiątka", po miesiącu ulatnia się.
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 01.08.2007 18:13

woka napisał(a):
Haweł napisał(a):
woka napisał(a):Co warto przywieść ??????? czy ja śnię czy faktycznie komuś "muszą się wczasy zwrócić" .......... no chyba, że to ma całkiem inne znaczenie ( ale w takim razie po co takie zapytanie, przywozisz to co uważasz. Moim zdaniem- wspomnienia).

Madralo !!! ktos zapytal,kto sie zalogowal w 2007 roku !!! Warto odpowiedziec konkretnie,do rzeczy !!! bez ...!!!

Haweł .... obyś się nie zdziwił :roll: ..... wiem, że są osoby dla których wydatek powinien się w jakiś sposób zwrócić. To jeszcze nie minęło. Nie posądzam ale z treści zapytania nie wynikało że jest inaczej.

,,Co warto zabrać z Chorwacji ?
Co warto kupić i przywieźć sobie do polskiego domku ? :>
Jakieś żarełko? Zioła ? Smaczny alkohol ?''
woka co Ci tutaj wynika z treści? :D
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 01.08.2007 19:29

O nic mi nie chodzi,tylko panowie i panie,nie badzmy madralami i jak ktos sie zapyta o cos,to udzielajmy odpowiedzi konkretnych,a nie,ze ten temat byl walkowany tydzien temy,podajcie linka jak znacie i OK,a nie z pyskiem,ze szukajnki nie zapodal,moze nie umie,nie zna sie,w...rwia mnie to,ze ktos ma 30 postow i zalogowal sie w zeszlym roku i bedzie rad udzielal i strzelal z d..py...bardzo prosze o przemyslenie tego co napisalem,kazdy z nas zaczynal kiedys na forum...dzieki,pozdrawiam.
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 01.08.2007 19:51

Haweł napisał(a):O nic mi nie chodzi,tylko panowie i panie,nie badzmy madralami i jak ktos sie zapyta o cos,to udzielajmy odpowiedzi konkretnych,a nie,ze ten temat byl walkowany tydzien temy,podajcie linka jak znacie i OK,a nie z pyskiem,ze szukajnki nie zapodal,moze nie umie,nie zna sie,w...rwia mnie to,ze ktos ma 30 postow i zalogowal sie w zeszlym roku i bedzie rad udzielal i strzelal z d..py...bardzo prosze o przemyslenie tego co napisalem,kazdy z nas zaczynal kiedys na forum...dzieki,pozdrawiam.

Haweł co Ci tutaj wynika z Twojej treści? :wink:
olcieek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) olcieek » 01.08.2007 19:56

Ja właśnie miałam na myśli jakieś suweniry, pamiątki i tego typu rzeczy, które mogłyby mi przypominać o Chorwacji.
Byłam tam parę lat temu, gdy byłam jeszcze brzdącem i nie myślałam o tego typu sprawach.
Najważniejsze był muszelki i wielkie szyszki ;)
Teraz będę pamiętać o rakiji, kruskovac, smacznych likierach, winie, lawendzie i dżemie figowym :D Ah już nie mogę się doczekać..
Już czuję Chorwację ^^

Dzięki za wszelkie sugestie - na pewno się przydadzą ! [;
___
Woka - nikt na Ciebie nie krzyczy i nie myśl też, że uderzyłeś w stół, a nożyce (my) się odezwaliśmy - niedorzeczne ;)
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 01.08.2007 20:04

platon napisał(a):
Haweł napisał(a):O nic mi nie chodzi,tylko panowie i panie,nie badzmy madralami i jak ktos sie zapyta o cos,to udzielajmy odpowiedzi konkretnych,a nie,ze ten temat byl walkowany tydzien temy,podajcie linka jak znacie i OK,a nie z pyskiem,ze szukajnki nie zapodal,moze nie umie,nie zna sie,w...rwia mnie to,ze ktos ma 30 postow i zalogowal sie w zeszlym roku i bedzie rad udzielal i strzelal z d..py...bardzo prosze o przemyslenie tego co napisalem,kazdy z nas zaczynal kiedys na forum...dzieki,pozdrawiam.

Haweł co Ci tutaj wynika z Twojej treści? :wink:

Ale co co Ci chodzi,jest napisane ....
kawo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawo » 01.08.2007 21:02

olcieek napisał(a):Byłam tam parę lat temu, gdy byłam jeszcze brzdącem i nie myślałam o tego typu sprawach.
Najważniejsze był muszelki i wielkie szyszki ;)
Teraz będę pamiętać o rakiji, kruskovac, smacznych likierach, winie, lawendzie i dżemie figowym

No, nie. Pare lat temu byłaś brzdącem. Mineło pare latek i już........rakija, krusovac, likiery i wina :?: :?: czy aby nie za wcześnie :?: :?: :?: Kup sobie obraz, naszyjnik z muszelek. Do trunków wyskokowych masz jeszcze troszku czasu. Ponadto jaka to pamiątka,................. to jest normalne - cytat: "wczasy muszą się zwrócić". fe,fe. :twisted: Wstydź się.
olcieek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) olcieek » 01.08.2007 21:40

Przeczytaj sobie jeszcze raz moją wypowiedź, a potem komentuj.
To nie ja napisałam, że "wczasy muszą się zwrócić"
To opinia Woka !

Poza tym alkohole to dla rodziców - nie dla mnie.
Z resztą co mam się tłumaczyć ;)
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 01.08.2007 21:50

olcieek napisał(a):Przeczytaj sobie jeszcze raz moją wypowiedź, a potem komentuj.
To nie ja napisałam, że "wczasy muszą się zwrócić"
To opinia Woka !

Poza tym alkohole to dla rodziców - nie dla mnie.
Z resztą co mam się tłumaczyć ;)

Masz rację.Wszystko to jakieś totalne nieporozumienie.Woka ,a potem Haweł.Przepraszam za cro.pl. :wink:
Warto z Chorwacji przywozić to czego u Nas nie ma .Przyprawy,wina,rakiję jak ktoś lubi.I sól też można przywozić,jest inna niż nasza. :wink:
Hunter
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hunter » 01.08.2007 22:04

Zawsze przywożę jakąś płytkę CD z muzyką Chorwacką. W tym roku kupiłem nawet dwie. :D

W długie zimowe wieczory puszczam sobie to to i od razu robi się cieplej :lol:

A przed samym przyszłorocznym wyjazdem do Cro też sobie zaaplikuję aby się wprowadzić w ten klimat :lol: :lol: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Co zabrać .. ale Z CHORWACJI ? :P - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone