napisał(a) piotrulex » 02.06.2017 08:44
amatus1 napisał(a):My mamy negatywne doświadczenia z parasolami w cro i raczej unikamy ich, leżenia w pobliżu...parasol Czechów leżących kilka metrów od nas poderwał się i uszkodził głowę Słoweńca( w tym roku było wyjątkowo wietrznie) Nie obyło się bez interwencji pogotowia na plaży, wyglądało nieciekawie. My teraz leżymy głownie pod sosnami a dla tych co biorą parasole polecam zabrać podstawę do której miejscowi zważyłem ze nalewają wódę i zatrzaskują w niej parasol...
Mamy podobne z zeszłego roku chyba z OBI za maks 30 zeta, chyba nieco mniejszą średnica. Aby czyimś parasolem nie zarobić przy mocnym wietrze specjalnie się rozkładamy przy wodzie w 1 rzędzie
. Tym bardziej, że mamy sporo dzieciaków i chcemy mieć je na oku no i nie chcemy aby chodząc w kółko do wody innym przeszkadzały. Wykopujemy w kamykach dołek, wkładamy parasol, obkładamy 3 większymi kamlotami o obsypujemy kamyczkami. Zwykle wystarcza. Jak nie to przywiązujemy do końcówki parasola 1-2 sznurki, na ich końcach większe kamyki i to już wytrzymuje
Rok temu dałem się namówić na ponton, wzięła jakiś stary jedna z osób jadąca z nami. Wytrzymał prawie do końca. W tym roku kupiliśmy kolejny za całe 50zł aby dzieciaki miały co męczyć w wodzie
Rok temu przyfrunął pod nasz namiot taki materac majacy dmuchane boki a środek z siatki. Fajnie się na nim leżało na wodzie. Chcę taki gdzieś kupić w PL ale u nas takie coś w oko mi nie wpadło. Widuje jedynie takie normalne, całe pompowane