Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co zabieracie na plażę.

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kojacek
Cromaniak
Re: Parasol na plaze

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 11.02.2016 23:07

euromissile napisał(a):a te z decathlona maja jakac podstawe czy tylko jest do wbicia?

sama tyczka to słabo troche bo jak to wbic?

w zeszlym roku widzialem Czesi z takim czyms latali

Obrazek

Widzieliśmy dla odmiany Niemców z podobnymi "leżakami", ale te ich miały kółka ułatwiające ciągnięcie.
A odnośnie mocowania-w Ninie po prostu zakopywałem parasol w piasku a po zakupie marchewki w sklepie na "D"-wkręcałem ją, natomiast tam, gdzie nie było piasku (czyli poza Ninem)-parasol był okładany kamieniami.
JoannaMaxel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaMaxel » 11.02.2016 23:48

kojacek napisał(a):
euromissile napisał(a):a te z decathlona maja jakac podstawe czy tylko jest do wbicia?

Obrazek

Widzieliśmy dla odmiany Niemców z podobnymi "leżakami", ale te ich miały kółka ułatwiające ciągnięcie.
A odnośnie mocowania-w Ninie po prostu zakopywałem parasol w piasku a po zakupie marchewki w sklepie na "D"-wkręcałem ją, natomiast tam, gdzie nie było piasku (czyli poza Ninem)-parasol był okładany kamieniami.

Te na kółkach są genialne, szczególnie ułatwiają życie jak się ciągnie różniste dmuchańce, wiaderka itp ;-)
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 12.02.2016 00:12

JoannaMaxel napisał(a):
kojacek napisał(a):

Obrazek

Te na kółkach są genialne, szczególnie ułatwiają życie jak się ciągnie różniste dmuchańce, wiaderka itp ;-)

Małżonka nawet zażyczyła sobie taki jeden egzemplarz, niestety nie wiem, gdzie takich szukać (najwygodniej byłoby odebrać Niemcom na plaży w ramach reparacji ;) )
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.02.2016 00:18

Na zdjęciu chyba jest informacja gdzie kupowanie tanie :oczko_usmiech:
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 12.02.2016 00:21

Janusz Bajcer napisał(a):Na zdjęciu chyba jest informacja gdzie kupowanie tanie :oczko_usmiech:

Zgadza się, ale jakoś nie widzę tam takiego leżaka z kółkami, albo źle patrzę.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.02.2016 00:37

szczaw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szczaw » 12.02.2016 06:19

Poczekaj z tym leżaczkiem na kółkach do maj /czerwiec widzę je co roku w sklepie LIDL za cenę od 85zł do 100zł , mamy takie dwa i sprawdzają się nam od dobrych czterech lat , służą do opalania to normalne ale również jako wózek do ciągania różnych dmuchańców, lodówek itp, polecam w 100%
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 12.02.2016 07:40

mam ten z lidla, i nie dość że jak się koła odkręci to praktycznie jak jest w bagażniku oparty o fotele to bardzo mało miejsca zajmuje to jeszcze jako "taczka" gratów na plażę jest idealny:)
jan ostrzycki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan ostrzycki » 12.02.2016 08:18

Namiocik plażowy, sporo pianek do leżenia, buty plażowe. A przede wszystkim dobry humor.
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 12.02.2016 08:52

Ja zawsze zabieram parawan, żeby mi gówniarze piachu na głowę nie sypali :D

https://www.facebook.com/SzymonMajewski ... 826370209/
lkemot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lkemot » 12.02.2016 08:55

szczaw napisał(a):Poczekaj z tym leżaczkiem na kółkach do maj /czerwiec widzę je co roku w sklepie LIDL za cenę od 85zł do 100zł , mamy takie dwa i sprawdzają się nam od dobrych czterech lat , służą do opalania to normalne ale również jako wózek do ciągania różnych dmuchańców, lodówek itp, polecam w 100%

Nie wyobrażam sobie siebie targającego takie 2 leżaki na plażę w Grecji, gdzie zejście ma 200 schodków - masakra i albo zawał albo wylew w takim upale...
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 12.02.2016 10:30

W 2015 po raz pierwszy od wielu lat byliśmy w 2 połowie lipca zamiast jak zwykle w 2 połowie sierpnia. Pierwszy raz mieliśmy z sobą również parasolkę plażową i powiem szczerze, że w zeszłym roku nie szło by bez niej wyrobić :)
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 12.02.2016 11:55

Od lat najważniejszy jest dla nas namiot plażowy. Parasol też dobry, ale w namiocie można jeszcze upchnąć jakiś plecak, buty itp.
lkemot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lkemot » 12.02.2016 12:42

Parasolkę lub namiot plażowy to rozumiem - lekkie są, ale dwa takie leżaki ze stelażem tachać...
papse
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) papse » 12.02.2016 12:56

lkemot napisał(a):Parasolkę lub namiot plażowy to rozumiem - lekkie są, ale dwa takie leżaki ze stelażem tachać...

Jak są na kółkach to same jadą :D
Miałem taki jeden, a od zeszłego roku mam dwa - nie wyobrażam już sobie plażingu bez nich :mrgreen:
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Co zabieracie na plażę. - strona 32
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone