Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co zabieracie na plażę.

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
yooshky
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yooshky » 26.06.2013 18:35

AdamSz napisał(a):Nad Bałtykiem owszem, ale w HR ????? Żar standard, raczej nie wieje ...Chyba że z klimą :D

Cóż, jadę tam pierwszy raz, pewnie nie raz zapłacę "frycowe" :)
Co się jeszcze może tam przydać?
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 26.06.2013 18:49

E tam, nie przesadzajmy, to jest tylko taka gadka, lużna wymiana poglądów.....parasol, buda - ogólnie to i to jest ok...tego jest teraz tysiące w Hr na plażach, - trend - ludzie w tym leżą i jest ok.... parasolik jest o tyle lepszy, że nie masz głowy w dziupli przy ziemi, lecz masz spod niego lepszy ogląd świata .....np na babki w toplesikach co się wokól kręcą :D
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 26.06.2013 19:08

yooshky napisał(a):
AdamSz napisał(a):Nad Bałtykiem owszem, ale w HR ????? Żar standard, raczej nie wieje ...Chyba że z klimą :D

Cóż, jadę tam pierwszy raz, pewnie nie raz zapłacę "frycowe" :)
Co się jeszcze może tam przydać?

Ja w zeszłym roku byłem pierwszy raz. Jedyne frycowe, to to, że za dużo zabrałem :smo:
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 26.06.2013 19:17

...Co się jeszcze może tam przydać?...

Zapomnieć sprzętu do nurkowania + butków, to ...katastrofa ( trzeba szybko o najblisego sklepu, bazarku), dalej aparat foto + ileś tam miejsca......celowe jest jakieś pływadełko (ale na pierwszy raz nie koniecznie, co wzmoże apetyt na drugi raz )....acha, i jeszcze karta kredytowa ...... :D .reszta jest mniej ważna ......pozdr........ps, nie przeładowywać się nadmiernie ciuchami im żarciem..., ale wiem, wiem, się nie uda :D ...pozdr..
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 26.06.2013 19:29

AdamSz napisał(a):
...Co się jeszcze może tam przydać?...

Zapomnieć sprzętu do nurkowania + butków, to ...katastrofa ( trzeba szybko o najblisego sklepu, bazarku), dalej aparat foto + ileś tam miejsca......celowe jest jakieś pływadełko (ale na pierwszy raz nie koniecznie, co wzmoże apetyt na drugi raz )....acha, i jeszcze karta kredytowa ...... :D .reszta jest mniej ważna ......pozdr........ps, nie przeładowywać się nadmiernie ciuchami im żarciem..., ale wiem, wiem, się nie uda :D ...pozdr..

Dziewięć razy byłam w Chorwacji i nigdy nie maiłam bucików, a nie ja nie mój syn ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2013 19:37

ynka napisał(a): a nie ja nie mój syn ;)

Obrazek
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 26.06.2013 19:39

No to podziwiam, .... ja chłopak ze wsi, co po rżysku ciągle biega .... Ty ynka jesteś może córką fakira, ??? :D .... pozdr
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 26.06.2013 19:40

AdamSz napisał(a):No to podziwiam, .... ja chłopak ze wsi, co po rżysku ciągle biega .... Ty ynka jesteś może córką fakira, ??? :D .... pozdr

Nie, a czemu?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 26.06.2013 19:46

ynka napisał(a):Dziewięć razy byłam w Chorwacji i nigdy nie maiłam bucików, a nie ja nie mój syn ;)

A szpilki? :mrgreen:
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 26.06.2013 19:47

ynka napisał(a):
AdamSz napisał(a):No to podziwiam, .... ja chłopak ze wsi, co po rżysku ciągle biega .... Ty ynka jesteś może córką fakira, ??? :D .... pozdr

Nie, a czemu?

W sumie to ja też podziwiam :) Bez bucików ani rusz, chociaż Jula moja butów nie chce założyć i na bosko biega :) Mnie tam uwierają te klamotki...ale uwielbiam je :D
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 26.06.2013 19:50

Aldonka napisał(a):
ynka napisał(a):

Nie, a czemu?

W sumie to ja też podziwiam :) Bez bucików ani rusz, chociaż Jula moja butów nie chce założyć i na bosko biega :) Mnie tam uwierają te klamotki...ale uwielbiam je :D

Ale buty do wody, oprócz szpilek, chyba zbieracie?
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 26.06.2013 19:51

Aldonka napisał(a):
ynka napisał(a):

Nie, a czemu?

Ale mówimy tu o butach do wody? Tak zrozumiałam :) a zresztą nie na plaże tez na bosaka ostatnio chodziłam, Promajna to mała mieścina :D
Jaro, bez szpilek nie ruszam się na plażę ;)
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 26.06.2013 19:55

Szpilki to podstawa :) Zaraz, zaraz, czy ja mam w ogóle jakieś szpilki? :D Mam, rzadko używam bo, po pierwsze jak szpilki założę to będę mogła mężowi na głowę napluć, po drugie awaria kolana jaką miałam wyklucza mi łażenie w szpilkach :) Ale do cro szpileczki jadą, a jak :) Swoją drogą ciekawe gdzie ja na naszej tegorocznej robinsonadzie szpileczki założę :) :) :)
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 26.06.2013 19:59

Aldonka napisał(a):Szpilki to podstawa :) Zaraz, zaraz, czy ja mam w ogóle jakieś szpilki? :D Mam, rzadko używam bo, po pierwsze jak szpilki założę to będę mogła mężowi na głowę napluć, po drugie awaria kolana jaką miałam wyklucza mi łażenie w szpilkach :) Ale do cro szpileczki jadą, a jak :) Swoją drogą ciekawe gdzie ja na naszej tegorocznej robinsonadzie szpileczki założę :) :) :)

A ja poplułam monitor :lol:
O mnie to koledzy mówią, że w szpilkach się urodziłam ;)
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 26.06.2013 20:07

ech, aż sobie zaraz pójdę i założę szpileczki, choćby po domu pochodzę, oczy nacieszę, kolano skatuję...mężowi oplucie głowy nie grozi bo go nie ma :)

A tak w temacie plaży. Chyba z dwa albo i trzy już lata temu kupiliśmy w Cro takie składane na trzy części "podkłady" jak to sobie nazwałam. W tym roku też pojadą bo się paskudy zniszczyć nie chcą.
Półnamiocik plażowy też jest od czasu jak Julka mała była. Parasol chyba też jest...albo nie, został w Borje w zeszłym roku.
Ja nie będę pisać co zabieram na plażę bo by mi elaborat wyszedł. Moje dziecię pół domu zabiera, wszak wszystko się może przydać, wszystkie lalki trzeba zaznajomić z wodą, i na kółeczku i na materacyku i na łódeczce i w pływkach popływać.....RATUNKU już mi się chce krzyczeć. Dobrze, że w tym roku do z góra 20 metrów od plaży, może nie będzie trzeba wszystkiego targać.
Mnie by wystarczył leżaczek, kawałek ręcznika, książka i mp3 (a nie, mp3 już odpada, trza w końcu słyszeć co dziecię porabia) :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Co zabieracie na plażę. - strona 26
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone