Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co zabieracie na plażę.

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 31.05.2013 11:22

Rysio napisał(a): Ja już nawet ręcznika nie zabieram, jakoś mi grzbiet przez te lata przywykł :)

Rysio, ja nie wiedziałem, że Ty taki gruboskórny Jesteś :smo:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 31.05.2013 11:23

ynka napisał(a): kładę dwie, jedna na drugą i spoko jest :D

Dwóch mam szukać? Znaczy trzech?

A książki zabieracie na plażę?
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 31.05.2013 11:29

jara napisał(a):
ynka napisał(a): kładę dwie, jedna na drugą i spoko jest :D

Dwóch mam szukać? Znaczy trzech?

A książki zabieracie na plażę?

My do Chorwacji zabieramy 4 na wszelki wypadek :wink: lekkie są nie zajmują dużo miejsca w samochodzie.
Książki zabieramy, gazety chorwackie też :D płetwy, maski, rurki :D
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 31.05.2013 11:34

ynka napisał(a): gazety chorwackie też :D płetwy, maski, rurki :D

Ten cytat mnie zdołował :(
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 31.05.2013 11:39

jara napisał(a):

czemu?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 31.05.2013 12:21

ynka napisał(a):
jara napisał(a):

czemu?

Żartuję, ale podziwiam ludzi o tak daleko idących talentach.
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 31.05.2013 12:42

Ja raczej aż tak wszechstronna nie jestem, wystarczają mi gazety chorwackie :wink: , czasami tylko przy brzegu ponurkuję, popływam, to moje dziecko z wody nie wyłazi, nurkuje, wyciąga muszelki jakieś dziwne cudeńka, co dziennie pływają z TŻ około 2 km, podziwiam go, bo na co dzień trenuje pływanie, już 8 rok, czuje się jak ryba w wodzie, aczkolwiek zaczyna się buntować (skończył w tym roku 15 lat) i zapowiada że z nami już nie pojedzie na wakacje, bo się nudzi. Muszę właśnie pomyśleć nad atrakcjami, żeby go zachęcić, do tej pory nigdy się nie nudził, nawet jak były wielkie fale i nikt się odważał wchodzić do wody, jako jedyny pływał w morzu, oczywiście nie gdzieś tam daleko, żebym go widziała :)
Tu z przed 3 lat ze śladem po masce i zimnem :lool:
Obrazek
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 31.05.2013 12:51

Co to znaczy: TŻ ?

Moja córka, też 15l, lubi pływać, syn natomiast (13l) w tym roku z nami nie jedzie, bo "mu się nudzi". Ok, jego wola,
wiem, że źle znosi słońce, ale nie może siedzieć w apartmanie i gapić się w laptopa albo w PSP. Żona może z plaży nie schodzić, ja trochę się nudzę, dlatego zabieram książkę i mp3.
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 31.05.2013 14:01

jara napisał(a):Co to znaczy: TŻ ?

Moja córka, też 15l, lubi pływać, syn natomiast (13l) w tym roku z nami nie jedzie, bo "mu się nudzi". Ok, jego wola,
wiem, że źle znosi słońce, ale nie może siedzieć w apartmanie i gapić się w laptopa albo w PSP. Żona może z plaży nie schodzić, ja trochę się nudzę, dlatego zabieram książkę i mp3.

A nie mów, z tymi laptopami to makabra, u nas jest zakaz włączania komputera w tygodniu tylko w weekend, na wakacjach absolutny zakaz, nawet komórkę zabieramy, czasami mu pozwalam sprawdzić wiadomości na facebooku i to wszystko. Ja na plaży się nie nudzę ale to kobitki tak mają :lol: do tego zabieram kolorowe gazety, które nie moge kupić w Polsce :) Ja się staram znaleźć takie miejsce gdzie mam cień przynajmniej do południa, tak na słońcu to też nie wytrzymam cały dzień, około pierwszej chodzimy na bevande, do pobliskiej knajpki (2 m). Fajne są parawany, co wklejałam linka wyżej, dają cień.
TŻ - tak na babskich forach się określa - Towarzysz Życia :wink: to jak ktoś żyje bez ślubu, na "kocią łapę" :P
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 31.05.2013 14:14

ynka napisał(a):TŻ - tak na babskich forach się określa - Towarzysz Życia :wink: to jak ktoś żyje bez ślubu, na "kocią łapę" :P

Ok.Też tak miałem przez 9 lat. :smo:
U mnie każde ma swój laptop, a ja ganiam po mieszkaniu i patrzę do czego ich używają. Na szczęście nie zawalają swoich obowiązków i w tym przypadku jestem tolerancyjny, bardziej od Żony :smo:. Do Cro zabraliśmy jeden, ale w tym roku chyba sobie daruję.
A dokąd jeździcie?
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 31.05.2013 14:43

jara napisał(a):
ynka napisał(a):TŻ - tak na babskich forach się określa - Towarzysz Życia :wink: to jak ktoś żyje bez ślubu, na "kocią łapę" :P

Ok.Też tak miałem przez 9 lat. :smo:
U mnie każde ma swój laptop, a ja ganiam po mieszkaniu i patrzę do czego ich używają. Na szczęście nie zawalają swoich obowiązków i w tym przypadku jestem tolerancyjny, bardziej od Żony :smo:. Do Cro zabraliśmy jeden, ale w tym roku chyba sobie daruję.
A dokąd jeździcie?

My jeździmy na Makarską Riwierę byliśmy w kilku miejscowościach ale najbardziej upodobaliśmy Promajnę :) i od lat tam jeździmy, ja chyba wole sprawdzone miejsca, co roku oczywiście się kłócimy, bo moi Panowie pukają się w łeb jak ja mówię o Promajnie, potem ja płaczę no i ostatecznie wygrywam :) Z racji wykonywanego zawodu bardzo często podróżuję, zmieniam hotele miasta, kraje... dlatego wole stale miejsce na urlop, nad morze też już chyba od 9 lat jeździmy w to same miejsce Piaski. A jeszcze polecam Stobreč, to jest od razu za Splitem, zjazd za tym dużym Konzumem, byłam tam dwa lata temu, bardzo mi się podobało, Stobreč położony jest na półwyspie, z jednej strony plaża piaszczysta, z drugiej kamienista, fajne widoki :)
Obrazek
A żeby było w temacie, to biorę na plaże komórkę czasami, bo słucham radio chorwackie :)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 31.05.2013 14:50

Odezwę się później. Koniec m-ca w pracy. Ok?
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 31.05.2013 14:59

jara napisał(a):Odezwę się później. Koniec m-ca w pracy. Ok?

Jasne jasne :)
To tylko ja siedzę w domu jak leser jakiś :wink: planuję urlop i co zabrać na plażę :oczko_usmiech:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 31.05.2013 17:10

ynka napisał(a):

To tylko ja siedzę w domu jak leser jakiś :wink: planuję urlop i co zabrać na plażę :oczko_usmiech:

Nie tylko Ty, Moja też nie pracuje.Ale nie zamieniłbym się z nią. Ja już spadam do domu, bo głód mnie dopada i w związku z tym zabieram na plażę sporo jedzenia. :smo:
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 31.05.2013 17:52

jara napisał(a):
ynka napisał(a):

Nie tylko Ty, Moja też nie pracuje.Ale nie zamieniłbym się z nią. Ja już spadam do domu, bo głód mnie dopada i w związku z tym zabieram na plażę sporo jedzenia. :smo:

Nie no ja w ogóle pracuję, tylko chwilowo jestem w domu :D
Może po to, żeby zaplanować dobrze co na plaże zabrać :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Co zabieracie na plażę. - strona 18
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone