kaeres napisał(a):Mówisz Danusia ?
Słyszałem o Primosten, że jest świetny ale muszę poczytać.
Zadar i Szybenik tylko do zwiedzenia na jeden dzień (bez noclegów).
@Janusz
10 Pakostane mi odpowiada...patrz wyżej.
NP Krka, Trogir, Split już oblatane w poprzednich latach. Może Trogir z sentymentu po raz drugie bym odwiedził.
@heca7
Na Peljesacu byłem przejazdem. Kupiłem wina, dojechałem do Orebica aby stamtąd promem do Korculi na cały dzień zwiedzania samego miasta się wybrać.
Piękne miejsca ale nie wiem dlaczego się uparłem, że w tym roku bliżej ?
Chyba ostatnio mnie wymęczyła 16 godzinna droga z Hvaru. Pierwszy raz przysypiałem za kółkiem i oddałem stery, a tego nie lubię.
Kusi mnie 10 godzinna podróż na wczasy. To niemal jak nad nasze morze Kałtyckie ze śląska.
PS. Boję się Pagu bo jest inny. Wczasy mogę mieć raz do roku i muszę być 100% pewny, że nie zmarnuję czasu
Jeżeli już Pag to gdzie warto się kwaterować ?
Widziałem apartamenty w samym mieście Pag, które jest bardzo ładne i ładnie położone i w sumie w centrum wyspy więc wszędzie blisko.
Witam, byłem w 2015 na chorwacji 1 raz... Zwiedziłem cała WYSPE KRK, RAB Z Rab wybrzeżem udałem sie do Primosten... Primosten Bajka!! ale zawsze trzeba pamiętać co kto lubi.. na priv mogę Ci opisać jak jest w tych miejscach... Jechałem z żoną w ciemno ( nie mamy dzieci) bez po śmiechu na pełnym chilluuu i szukaliśmy apartamentów z widokami.. na morze itd mam namiary ... napisz co cie intersuje w wakacjach odpoczynek zwiedzanie... wypoczenek z dziećmi bez ..to sie moge podzelić swoimi spostrzeżeniami.. Pozdrawiam