Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co Z Ta Powodzia???????????????????ktos Wie?????

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.08.2005 19:09

spokojnie czekamy co będzie do jutra ...
jeśli pozalewa Cieszyn ... Bratysławę ... bądź północną Chorwację ... trzeba będzie pogłówkować ... na razie trzeba sprawdzić listę ekwipunku ... bo jechać nad jezioro można ... ale bez kaloszy się nie da ... :D
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 24.08.2005 21:23

ines napisał(a):no to jak jechac zeby ominac te regiony??????slowacja i wegry?????czy da ise jakos odtrzec do slowenii??ktos wie???

Ja wiem - należy lecieć samolotem. :wink:

Pozdrawiam
moni89
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) moni89 » 24.08.2005 21:40

DO BJUR: widzę ze ty wszędzie taki dowcipny !
yahu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) yahu » 24.08.2005 21:49

A w BiH tez tak ostro ? Moze przejsc trzeba przez na lysej polane i ominac szerokim lukiem przez BiH ?

Pozdrawiam
Jasiek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2005 08:18

krakuscity napisał(a):
ines napisał(a):no to jak jechac zeby ominac te regiony??????slowacja i wegry?????czy da ise jakos odtrzec do slowenii??ktos wie???

Ja wiem - należy lecieć samolotem. :wink:

Pozdrawiam

samoloty są już niemodne ... :D ... współtowarzysze wyciągają kanapki z naszym mięsiwem, jajkami i pomidorami ... brudzą, szeleszczą i głośno chrupią .... :D ... oprócz tego niektórzy wożą ze sobą drób w bagażu podręcznym ... :D ... a poza tym samolot taki może w każdej chwili się rozhibernować ... i spaść w dół lotem liścia ... :D ... ze skrzydła na skrzydło ... :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2005 08:41

moni89 napisał(a):DO BJUR: widzę ze ty wszędzie taki dowcipny !

dziękuję za uznanie ... :lol:
staram się jak mogę ... :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2005 08:45

bjur napisał(a):W opinii wicestarosty cieszyńskiego Tadeusza Kopcia, najtrudniejsza sytuacja jest w gminach Haźlach, Zebrzydowice, Strumień oraz w Cieszynie
Z magazynów wydano już worki i piasek - powiedział Kopeć.

Mężczyznę, który jechał traktorem, porwała woda. W ostatniej chwili zdołał uchwycić się słupa. Uratowano go niemal w ostatnim momencie - poinformował wójt gminy Hażlach Karol Folwarczny.

jeśli Kopeć będzie na czas wydawał worki i piasek :lol: ... a Folwarczny ... ratował traktorzystów :D ... to powinniśmy opanować sytuację ... :lol:
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 25.08.2005 09:08

Wracajac do Chorwacji to z tego co mozna zobaczyć na kamerkach
http://www.webcam.hak.hr
nie ma żadnego kataklizmu - na przejsciach ze Słowenią ruch odbywa się normalnie, pogoda nawet w górkach słoneczna więc raczej będzie lepiej niż gorzej :wink:
Tak przy okazji takich komunikatów zawsze mi się przypomina larum jakie podnieśli moi rodzice gdy byliśmy 2 lata temu na Korsyce. W całej poludniowej Europie był przerażajaco upalny czerwiec - to gdzieniegdzie coś się paliło. W Polsce w wiadomosciach podali katastroficzną informację że Korsyka w ogniu, rodzinka wydzwaniała, a my żadnego pożaru nie widzieliśmy :lol: :lol: :lol:
Biorąc pod uwagę że Chorwacja jest nieco większa i w tym przypadku może byc podobnie.
Więcej optymizmu :) jechać a nie kombinować :wink:
PZDR :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2005 09:11

dziękujemy za sugestię ... będziemy śledzić te kamery non-stop ... :lol:

trochę zawsze można pokombinować, nie sądzisz :?:
Jacek12345
Turysta
zdjęcia satelitarne

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek12345 » 25.08.2005 09:58

http://www.astro.uni.torun.pl/html/weather/weather.html

jak na teraz to Chorwacja jest bez chmurki - chyba te białe to chmury, a chorwacja jest cała na czarno. Do niedzieli na Słowacji pewnie woda opadnie i bez problemów przejade.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 25.08.2005 10:58

no na kamerkach rzeczywscie ruch odbywa sie normalnie...:)he...mama nadzieje ze w sob spokojnie wyjedziemy:)
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 25.08.2005 11:35

http://www.webcamplaza.net/master_frame ... affic.html

narazie sprawdzilam na kamerkach austrie,slovenie,cro i wszedzie autostrady przejezdne;)
wiec chyba nie bedzie tak zle;)
jacek77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek77 » 25.08.2005 12:04

Kochani!
Czy ktoś coś wie jak wyglada sytuacja po drodze, na Słowacji.Wyjeżdżam w sobote,jade przez Słowacje od Zwardonia. Słyszałem że w okolicach Cadcy są poprzerywane drogi?
Waldi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldi » 25.08.2005 12:07

Ja startuje dzisiaj w nocy. Jestem pełen optymizmu. Kierunek Split.
Przeżyłem powódź na własnej skórze. W jednym miejscu jest duża woda , a kilometr dalej toczy sie normalne życie
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2005 12:12

jacek77 napisał(a):Słyszałem że w okolicach Cadcy są poprzerywane drogi?

???
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Co Z Ta Powodzia???????????????????ktos Wie????? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone