Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co z tą pogodą????

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AgaMP
Globtroter
Co z tą pogodą????

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaMP » 07.06.2006 11:13

Słuchajcie, co z tą pogodą? W Trogirze od kilku dni chłodno,chmury i czasami popada.Znajomi, którzy za moją radą zresztą, wybrali się do CRo po raz pierwszy właśnie w czerwcu, od przyjazdu kurtek nie ściągają, nie mówiąc już o plażowaniu.
Czy ktoś mi może to wyjaśnić? Może tak właśnie wygląda Dalmacja w czerwcu. Czy znacie prognozy na najbliższe dni.Wyjeżdżam już w sobotę i nawet nie planowałam zabierać grubszego odzienia.

Pozdrawiam
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 07.06.2006 11:21

Aga to pogorszenie pogody trwa już parę dni - myślę, że od przyszłego tygodnia będzie super. Rok temu było podobnie (jakiś tydzień ochłodzenia i deszczy) - niestety oznacza to zimniejsze morze.
dobis1964
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dobis1964 » 07.06.2006 11:45

No właśnie. Mam nadzieję, że to się wyprostuje. Wyjeżdżam za 3 tygodnie i marzy mi się ta ciepła woda. Widziałam, że póki co to 19-20 stopni. Jak ciepły Bałtyk. Brrrr.
AgaMP
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaMP » 07.06.2006 12:01

Dwa lata temu o tej porze roku przez 2 tygodnie nie widziałam ani jednej chmurki na niebie.Czasami modlilismy się nawet o deszcz.
Pozozstaje mi miec jedynie nadzieję, że z naszym przyjazdem pogoda się polepszy.
Krzychu-72, a Ty gdzie zmierzasz, bo widzę , że w tym samym terminie wyjeżdżamy.
POzdrawiam
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 07.06.2006 12:05

AgaMP napisał(a):Krzychu-72, a Ty gdzie zmierzasz, bo widzę , że w tym samym terminie wyjeżdżamy.

My lecimy w dwa samochody do Igrane, tak jak rok temu. Szczegóły w kalendarzu wyjazdowym, tylko zamiast daty wyjazdu wpisałem datę przyjazdu do Igrane (11.06) :-) Z tego co pamiętam, Ty jedziesz w okolice Trogiru?
anulina
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) anulina » 07.06.2006 12:43

oj!my jedziemy już za kilka dni,a tu (a raczej tam i tu) troche zimno.mam nadzieje, że pogoda się wkrótce zmieni, a morze się ekspresowo ogrzeje :D pozdrawiam i życze cudnej pogody.
Mariusz Gubernat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz Gubernat » 07.06.2006 12:45

Witam.
Co do pogody Krzychu_72 ma rację.
Rok temu byłem w Marusici niedaleko Omiszu - od 11 czerwca 3-tygodnie pięknej pogody. Polacy, którzy za parę dni wracali do Polski mówili, że faktycznie było zimno i padał deszcz, a na Biokovie spadł śnieg - szok.
Ja też obserwuję pogodę w Chorwacji i trochę mnie to niepokoi.
Wyjeżdżam podobnie jak Wy 9.06 - jadę z rodzinką na Hvar, mam nadzieję, że pogoda będzie taka jak w zeszłym roku.
Pozdrawiam i życzę Wam wspaniałego urlopu.
M.Gubernat

ps. to zapowiadana 16 dniowa prognoza pogody dla Polski
http://www.twojapogoda.pl/
mpapu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mpapu » 07.06.2006 13:06

No to cudnie, w Polsce 30 stopni a w Cro deszcz, miało być ładnie od jutro a na ten wekend juz sie zmieniło i ma byc zimno i mokro. Chyba lepiej w ojczyznie :twisted:
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 07.06.2006 15:20

Dla zainteresowanych link do strony gdzie podawana jest aktualna temperatura Adriatyku dla większych miast chorwackich:
http://vrijeme.hr/more_e.html
Dzisiaj faktycznie nie wyglada to zbyt fajnie :cry:
AgaMP
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaMP » 07.06.2006 15:55

Pozostaje nam wierzyć, że to chwilowe załamanie pogody.
Pozdrawiam i życzę, wkrótce wyjeżdżającym,cudnej pogody!
padre
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) padre » 07.06.2006 16:48

Mariusz Gubernat napisał(a):Wyjeżdżam podobnie jak Wy 9.06 - jadę z rodzinką na Hvar, mam nadzieję, że pogoda będzie taka jak w zeszłym roku.
Pozdrawiam i życzę Wam wspaniałego urlopu.
M.Gubernat

Ja jade 15 do Vrboski na Hvar, wiec do zobaczenia :) Co do pogody to ostatnio czytałem nawet jakiś artykuł na ten temat, że niestety słynąca z ciepłych i słonecznych dni pogoda w chorwacji może coraz częściej robić niemiłe niespodzianki :( Jest to związane generalnie ze zmianą "stałych tras przechodzenia" układów ciśnień...
misio 5822
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) misio 5822 » 07.06.2006 18:41

Przejrzałem pare serwisow pogodowych i od poniedziałku ma byc w koncu powyzej 28 stopni na wysokosci Splitu. Wyjezdzam w srode 14.06 wiec WIERZE ze bodzie ładniutko :lol: Badzmy dobrej mysli :D
mala
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mala » 07.06.2006 19:05

wczoraj na hvarze byla wielka burza i gradobicie :( poniszczone oliwki i winogrona...co sie dzieje???
pepe1969
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pepe1969 » 07.06.2006 19:28

Coraz bardziej żałuję, że jadę (po raz pierwszy do CRO)!!!
Byłem 5x pod rząd w Polsce i miałem 4/60 dni deszczowych a wodę w morzu 20-24 C. A teraz mam się stresować jaką będę miał pogodę podobno w kraju, gdzie zawsze świeci słońce w wakacje i woda ma przynajmniej 25 C :!:
STRASZNE...

Czy w poprzednich latach też tak było?

A ktoś kto mówi, że czerwiec to dobry miesiąc na wakacje w Chorwacji to chyba wariat!
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 07.06.2006 19:38

Byłem 5x pod rząd w Polsce i miałem 4/60 dni deszczowych a wodę w morzu 20-24 C.

A to bardzo ciekawe.Bo ja nad Bałtykiem mieszkam od urodzenia i temp 24 wody to naprawdę wielkie święto w Bałtyku.Jakbyś mógł zdradzić miejsce gdzie spędzałeś te wakacje to myśle,że wielw osób byłoby Ci wdzięcznych,bo to musi być jakaś enklawa jeśli chodzi o pogodę nad Bałtykiem :lol:
A ktoś kto mówi, że czerwiec to dobry miesiąc na wakacje w Chorwacji to chyba wariat!

Ja mówię,że Czerwiec to bardzo dobry miesiąc na wakacje w Chorwacji.I niewątpliwie nie jestem wariatem
A jak żałujesz ,ze jedziesz do Cro to zapraszam nad Bałtyk. U nas woda w morzu ma 8 stopni.
Następna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Co z tą pogodą????
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone