napisał(a) Karczu » 08.09.2014 09:21
Ja polecam panią z 7 strony tego wątku. Warto podjechać do niej te 30km z Makarskiej. Pani bardzo sympatyczna, dotarliśmy do niej po zmroku, do piwniczki prowadziła nas w świetle telefonów
Jako kierowca byłem bardzo poszkodowany... ale trójka pasażerów uczestniczyła w niezłej degustacji. Każdy próbował każdego trunku po kieliszku, po 15 minutach świeciły się im oczy
Winko prosto z beczki. Z tego co pamiętam to prošek 30kn/litr, rakija czysta 40kn/litr, oliwa 50kn/litr rakija wiśniowa, limonkowa (?) 50kn/litr, białe wino słodkie 30kn/1,5l. Ceny dobre, może dlatego, że w sumie zostawiliśmy u niej 1000kn. Gratis dostaliśmy małe buteleczki z oliwą z gałązkami rozmarynu, duże butelki octu balsamicznego i rakiję wiśniową na drogę powrotną
Biorąc kilka butelek jednego trunku pani otwierała każdą i dawała do próbowania, a powstały ubytek w kupowanych butelkach uzupełniała z innej butelki pod korek
Dom tej pani jest pierwszy na łuku, w kolejnym domu także można kupić trunki ale serdecznie polecam tą panią.
Rakiję i oliwę kupowałem także w Breli, co kilka dni na ulicy Biokovskiej rozkładał się przy drodze Pan. Rakija 40kn/litr, oliwa 100kn/1,5l.
Idąc tą ulicą w górę, prawie na samej górze po prawej stronie w garażu domu jest tablica informująca, że można tam kupić wino, oliwę i rakiję ale tam nie kupowałem więc polecić nie mogę.