Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

co z pogodą w tym roku?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
joaśka
co z pogodą w tym roku?

Nieprzeczytany postnapisał(a) joaśka » 19.06.2003 21:26

Ludziska!
Przeczytałam w korespondencji z zeszłego roku, że pogoda była paskudna. Były burze i padał deszcz. Na początku sierpnia byłam Caorle koło Wenecji pod namiotem. Pod koniec tygodnia pobytu uciekłam do domu bo do takich burz w nocy nie przyzwyczaję się nigdy!!!
Do tego byłam z 4 letnią córką wię co noc drżałam z niepokoju, czy będą waliły pioruny, czy nas w końcu podmyje. Z tego powodu zdecydowałam się na wakacje w tym roku w Chorwacji. Jadę do Dubrovnika od 5 lipca do 20. Czy wiecie coś na temat pogody w tym rejonie. Tym razem mam kwatery, ale zwariuję, jak znowu wtopię.......
AREK100
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) AREK100 » 19.06.2003 21:50

W TYM ROKU POGODA BEDZIE SUPER.MUSIMY W TO WIERZYC.WLASNIE TERAZ SA ZNAJOMI W POBLIZU SPLITU I MOWIA ZE UPAL NIE Z TEJ ZIEMI. JA BYLEM W ZESZLYM ROKU W VIII I BYLO OK, DOPIERO W W IX POGODA SIE ZEPSULA.
Pipi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pipi » 19.06.2003 23:04

Czesc !!
Oj, nie masz racjii Arek100 !! Niestety, nie masz. Pojechałam w zeszłym roku 2 sierpnia, a wróciłam 31 sierpnia. Pierwsze 7 dni były super - upał. Jednak potem były tak straszne burze, pioruny w nocy szalały :cry: namioty podmywało i zmiatało z powierzchni ziemi :? . Nigdy nie najadłam sie tak jak wtedy strachu, że zostane bez "dachu" nad głową :wink: A niebo....ciagle było za chmurami...
Też miałam ochotę stamtąd uciec !!
Ale :lol: już oczywiście tego nie pamietam i jade znowu do mojej ukochanej i wymarzonej Chorwacji, gdzie zawsze świeci słońce. :P
Pozdrawiam i życzę wszystkim pogody !!! 8)
kinia

Nieprzeczytany postnapisał(a) kinia » 20.06.2003 00:10

Ja jade w tym roku pirewszy raz i takze bardzo boje sie o pogode!Mam jednak wielka nadzieje,ze bedzie piekne sloneczko.Mam jednak pytanie czy jak rok temu tak padal to caly dzien,czy tylko w nocy?
Pozdrawiam! :lol:
SNIPER
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SNIPER » 20.06.2003 08:19

Hmmm...
Dziwna sprawa...W Chorwacji byłem "tysiące razy", z przewagą na lipiec. Nigdy nie spadła na mnie kropla deszczu :P . Dziwne. Nawet gdy burza łamała gałęzie, a pioruny grzmociły jak oszalałe, nic mokrego nie spadało z nieba. 8O
Ciekawe zjawisko.
Może ja + cro = suchoty ?
8)
sirk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sirk » 20.06.2003 08:50

W zeszłym roku byłem w perwszej połowie sierpnia. Inaczej niż Pipi, u mnie pierwszy tydzień był niespecjalny. Byliśmy w Omis. Upalne były dwa dni, w pozostałe padało, były potężne burze i do opalania (szczególmie żonie na tym zależało) się nie nadawały. Drugi tydzień OK, ale wieczorami było chłodniej niż dwa lata temu, choć wtedy byliśmy w Chorwacji poźniej. Z pogodą nigdy nic nie wiadomo... Trzeba wierzyć... Życzę słońca!
Ania i Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania i Grześ » 20.06.2003 16:52

SNIPER - w jakim terminie jedziesz w tym roku :?: chcielibyśmy mieć ładną pogodę :P Ania i Grześ
SNIPER
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SNIPER » 20.06.2003 17:37

Ha!!
Nie jestem taki łatwy - trójkącik ? :oops:
Sorki. A tak na poważnie to na zupełnego dzika...wstajemy z miejsc i idziemy się pakować...itd.
Wiem jedno - kierunek Chorwacja :P
8)
Midas
Cromaniak
Temperatura wody i inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 25.06.2003 11:18

Myślę ,ze większość zainteresowanych zna te strony ,ale przypomnieć nie zaszkodzi.
Temp.wody(monitoring co 2 godziny) http://www.tel.hr/dhmz/vrijeme/more_n.html

Pogoda - zdjęcia satelitarne itp.

http://www.tel.hr/dhmz/vrijeme/aktpod.html
:idea: :arrow:
wojcyn
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojcyn » 26.06.2003 08:02

Tamten rok był naprawdę wyjątkowy. Zwłaszcza jeśli idzie o pogodę nad obszarem morza Śródziemnego. Miejmy nadzieję, że ten będzie typowy :) , choć sam już nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Znaki na niebie i ziemi wskazują, że może być podobnie jak w zeszłym, tzn. nie zalecam 2. poł. sierpnia, ale to takie moje czarnowidztwo. Miejmy nadzieję, że się nie sprawdzi.
bregu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bregu » 16.07.2003 04:39

Ja natomiast byłem w zeszłym roku we wrześniu w Premanturze [Istria] i o dziwo nie było wcale źle [jak na zeszły rok] - deszcz byl tylko dwa razy i raczej dawał wytchnienie od upałów - wiatr sobie powiewał czasami, ale bez przesady - w końcu dało się pomoczyć w morzu wśród fal. A opalenizne z zeszłorocznego wyjazdu mam do tej pory [słowo :)]

Trzy lata temu w Dalmacji na przełomie sierpnia i września było też niesamowicie gorąco i padało tylko przez 2 godziny - leciutki deszcz w trakcie zwiedzania Dubrovnika [ale wtedy łeb był mokry a buty już prawie nie :)]

2001 roku nie znam z autopsji

Teraz wybieram sie do Dalmacji ponownie - i jestem niemal pewien, że pogoda znowu bedzie super.

Czego sobie i wszystkim życzę jednocześnie pozdrawiając. :lol:
adam_oka
Autostopowicz
pag

Nieprzeczytany postnapisał(a) adam_oka » 19.06.2004 02:40

hoho ja za doslownie za chwileczke jade do cro :] mam nadzieje ze pogoda dopisze jade w okolice povljany na pagu hehe :) dobra musze leciec narazie :D
Korala
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Korala » 20.06.2004 21:04

Jak narazie temperatura wody jest niższa o 2 stopnie niż rok temu. Pewnie to wina wyjątkowo zimnego kwietnia i maja.
Mam nadzieję, że zostanie to "nadrobione" do sierpnia :-)
cezar000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) cezar000 » 20.06.2004 21:14

wg prognoz amerykanów w sierpniu pod koniec bedzie padał w Europie snieg( prognozy z jakieś ich super centrum satelitarnego)
bregu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bregu » 22.06.2004 15:43

cezar000 napisał(a):wg prognoz amerykanów w sierpniu pod koniec bedzie padał w Europie snieg( prognozy z jakieś ich super centrum satelitarnego)

he he

w laponii pewnie tak bedzie - ale ja to wiem bez zadnych super centrów satelitarnych ;) ;) ;)

pozdravka
Następna strona

Powrót do Pogoda i klimat

co z pogodą w tym roku?
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies