baunty napisał(a):Mam pytanie o przewodniki:
czy możesz polecić jakieś dobre i co ważne w miarę szczegolowe przewodniki po Chorwacji.
Bardzo interesują mnie wyspy -niekoniecznie te najbardziej znane i oblegane-oraz historia i teraźniejszość tych wysp.
Mogą to być linki do ciekawych opisów w necie- zawsze mogę wydrukować.
Vis, Lastovo , Mljet itd, a także niezamieszkane, typu Svetac, Scedro czy nawet Kornaty- tam też dawniej byli stali mieszkańcy.
Czy są gdzieś dostępne przewodniki o zawężonym rejonie a za to bardziej szczegółowe?
Będę wdzięczny za wszelką pomoc w tej kwestii.
przemol.744 napisał(a):2+2 i 2+3 110 euro. 4 sypialnie i 3 łazienki
pasażer napisał(a):baunty napisał(a):Mam pytanie o przewodniki:
czy możesz polecić jakieś dobre i co ważne w miarę szczegolowe przewodniki po Chorwacji.
Bardzo interesują mnie wyspy -niekoniecznie te najbardziej znane i oblegane-oraz historia i teraźniejszość tych wysp.
Mogą to być linki do ciekawych opisów w necie- zawsze mogę wydrukować.
Vis, Lastovo , Mljet itd, a także niezamieszkane, typu Svetac, Scedro czy nawet Kornaty- tam też dawniej byli stali mieszkańcy.
Czy są gdzieś dostępne przewodniki o zawężonym rejonie a za to bardziej szczegółowe?
Będę wdzięczny za wszelką pomoc w tej kwestii.
Nic poza książką Senko Karuza Przewodnik po wyspie, do głowy mi nie przychodzi. W relacji > zatrzymac-czas-issa-2013-t42308-135.html spotkanie z autorem.
pozdrav
pasażer napisał(a):Torac napisał(a):
Permamentna inwigilacja!baunty napisał(a):Czytałem tę książkę, to nie jest przewodnik.
Spodziewałem się. Przewodnik, w dosłownym tego słowa znaczeniu, może nie ale ciekawe źródło historyczne z pewnością.
pasażer napisał(a):baunty napisał(a):"Przewodnik po wyspie" ciekawym źródłem historycznym? . Dlaczego tak twierdzisz? Historycznym źrodlem czego? Czytałeś tę książkę?
Nie. Czytałem tylko recenzje. Cenne mogą być wspomnienia autora.
rokado napisał(a):Cały czas szukam miejsca na wakacyjny wyjazd w sierpniu na riwierę szybenicko-trogirską. Niestety Grebastica nie przypadłą żonie ani córce do gustu. Wolałyby aby to było bardziej otwarte morze np Razanj. Jeśli ktoś dysponuje adresami sprawdzonych kwater ( sierpień 2+2 ) w tych okolicach to proszę o kontakt.
rocker napisał(a):... może mi ktoś napisać więcej informacji o samym Orebiciu. Jakiego typu jest to miejscowość czy pomimo swojej wielkości jest tam spokojnie czy bardziej przypomina Makarską?
Wybieram się pierwszy raz na półwysep w tym roku i szukam czegoś pomiędzy imprezowym centrum a spokojem na plaży. I żeby było blisko do niej w rozsądnych cenach w zeszłym roku odwiedziłem Promajne pod Makarską i byłem zachwycony i do czegoś takiego bym chciał dążyć w tym roku
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne