napisał(a) Marek358 » 07.01.2014 23:19
przemol.744 napisał(a):Czytam od kilku dni forum i mam totalny mętlik w głowie.
Wrzuć na luz
-znajomi namawiają mnie na półwysep Peljasać tzn. Viganj obok Orebić (czytałem opinie, że to miejsce dla surferów a nie rodzin z dziećmi) ,ja czytając forum mam wielką ochotę jechać do Tućepi (wiadomo, że Tućepi jest bliżej. ale podobno w Viganj taniej i ładniej), ja chciałbym odpocząć i pozwiedzać a dzieci oczekują atrakcji ---- co wy wybralibyście ?)
Ja się nie wypowiem bo nie lubię Władysławowa...
-czy jest możliwość wyjechać do Chorwacji w środku tygodnia np. środa 16.07.2014r. i znaleźć na miejscu ładny apartament w cenie ok. 50 euro na ok 10 dni, czy trzeba szukać takiego apartamentu już teraz kontaktując się mailowo z właścicielami
W środku lipca nie będzie zbyt łatwo z miejscami w ciemno ale z pewnością coś znajdziesz. Nie wiem czy za taką cenę na jaką liczysz. Może tak, a może nie... Jak apartmany są pozajmowane to bierze się to co zostało. Generalnie do szukania w ciemno dobry jest czerwiec albo wrzesień. Lipiec nie jest taki dobry. W lipcu bierzesz to co jest i nie zawsze jest to okazja. Oczywiście nie wszyscy Chorwaci mają strony netowe i nie wszystkie pokoje są zabookowane od zimy. Szukając w ciemno musisz pamiętać o dwóch rzeczach - po pierwsze trzeba być wcześniej, nie wieczorem, bo szukanie po ciemku jest bez sensu, po drugie trzeba się gdzieś pozbyć balastu czyli dzieciaków zmęczonych drogą...
Wiele osób jeździ w ciemno i bardzo sobie to chwali.
Dodam - 50 euro za apartmana 2+3 to trzeba by się trochę nakombinować (choć zdarzają się okazyjne oferty). Ja w zeszłym roku w sierpniu płaciłem 55 euro za 2+2 rezerwując na przełomie kwietnia/maja i mocno się napracowałem żeby takie oferty znaleźć.
PS Tucepi nie jest zbyt tanie. Jak w zeszłym roku szukałem ofert w Tucepi to dominowały kwoty w rejonie 70 euro za takiego apartmana na początku sierpnia.
Ostatnio edytowano 08.01.2014 08:10 przez
Marek358, łącznie edytowano 3 razy