Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co wiecie na temat Bułgarii

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Wezyr
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wezyr » 02.04.2004 21:12

Może ktoś wie coś na temat wczasów w Bulgarii??? jak tam jest jakie morze i jakie koszta
jacol8
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacol8 » 03.04.2004 06:52

http://www.bulgaricus.com/forum/index.php

Wezyr , wszystkiego się dowiesz na właściwym forum. Pod podanym linkiem jest forum analogiczne do niniejszego. Nie ma tam może tylu użytkowników ( może nie istnieje tak długo jak cro.pl) ale jest fajnie i co najważniejsze kulturalnie. Niestety "dzięki" co niektórym tutejszym forumowiczom puszczającym bezsensowne posty coraz częściej nie mozna tego powiedzieć o chorwackim forum.

Pozdrawiam Jacek
Wezyr
Globtroter
Dzieki

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wezyr » 03.04.2004 14:43

Wielkie dzieki. Zaglądałem juz tam bardzo male forum w porownaniu z tym ale dowiedzialem sie juz pare konkretnych rzeczy wielkie dzieki :nice: . Ale nie ma tam zdjęć moze masz jakies linki do takich stronek???
jacol8
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacol8 » 03.04.2004 15:26

Wezyr , popatrz tutaj :

http://republika.pl/bulgaria03/index.htm

Ale lepszym pomysłem będzie zadanie tego pytania na tamtym forum po uprzednim "zapisaniu" się na nie. To jest forum o Chorwacji a nie o Bułgarii i ktoś mógłby miec nam za złe , że tworzymy tu wątek odbiegający znacznie od tematu przewodniego serwisu.
Cieszę się , że mogłem Ci pomóc. :wink:

Pozdrawiam , Jacek
jaccco
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaccco » 09.04.2004 10:11

Nie chcę wszczynać sporu ale redukując (formalnie słusznie) tematyke postów wyłącznie do Chorwacji sprawiamy, że to forum staje się mniej ciekawe dla osób, które wielokrotnie były w Chorwacji i od dawna tu zaglądaja. Jakiś czas temu pojawiły się tematy dotyczące BiH i Czarnogóry, teraz coraz więcej jest postów o Serbii, może więc warto zaakceptować wszystkie "bałkańskie" wątki?
Pozdrawiam
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 09.04.2004 10:48

Bułgaria ma tyle z balkanami co Rosja z Europą.
Odpuścmy sobie może jednak takie tematy
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 09.04.2004 11:01

Co ?
Chyba coś z geografią nie tak. Bułgaria to najprawdziwsze Bałkany, chyba bardziej od Chorwacji.
Ostatnio edytowano 09.04.2004 12:58 przez Łukasz, łącznie edytowano 1 raz
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 09.04.2004 11:32

być może to bałkany, przecież Rosja to także Europa
tylko to forum nie jest o Balkanach tylko o C H O R W A C J I.
pozdro
lece malować jajka
pa
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 09.04.2004 14:28

Bułgaria to Bałkany na 100%. A Chorwacja to Bałkany bardziej w znaczeniu kulturowym niż geograficznym. Bo gdzie właściwie przebiega granica Bałkanów??? A jeśli już coś leży na Bałkanach to musi być ciekawe
A drugi problem - czy wypada tu dyskutować o Bułgarii jest faktycznie poważny. Wszak wielu cromaniaków posiada wiedzę n/t tego równie ciekawego kraju a wiedza ta może się przydać innym cro-maniakom, którzy chcieliby wysunąć raz na jakiś czas nosa poza HR (np. ja w tym roku). Ale może niech większość ortodoksyjnych cromaniaków się wypowie i należałoby ich zdanie uszanować. No i jest jeszcze wszechmocny Admin...
Faktem jest że o Bułgarii ciężko jest się czegoś gdzie indziej dowiedzieć, np. forum Bulgaricus dopiero raczkuje (ale dobrze się zapowiada).
jacol8
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacol8 » 09.04.2004 17:01

niezawodny napisał(a):Ale może niech większość ortodoksyjnych cromaniaków się wypowie i należałoby ich zdanie uszanować. No i jest jeszcze wszechmocny Admin...
Faktem jest że o Bułgarii ciężko jest się czegoś gdzie indziej dowiedzieć, np. forum Bulgaricus dopiero raczkuje (ale dobrze się zapowiada).

Mnie tam osobiście nie przeszkadza , że ktoś chce sobie podyskutowac tutaj o Bułgarii , tym bardziej , że sam pomimo wcześniejszych planów odwiedzenia południowej Chorwacji w tym roku wybieram sie nad morze Czarne w okolice Burgas. Ale zgadzam się z kolegą Niezawodnym : liczy się zdanie większości. Tak po cichu jednak myślę , że to bułgarskie forum rzeczywiście zapowiada się obiecująco i za jakiś rok ma szanse urosnąć do rozmiarów tego niniejszego o Chorwacji. Warunkiem jednak jest przystępowanie stopniowe forumowiczów. Więc może rzeczywiście lepiej tematy bułgarskie poruszać właśnie tam ? Na tym bułgarskim forum jest bardzo miła moderatorka imieniem Eba , często udziela się w dyskusjach , żywo reaguje na wszelkiego rodzaju propozycje - jest wzorem admina czy moderatora. Tak tak , panie Adminie Cro.pl - mógłbyś brać przykład z koleżanki , bo Ty niestety rzadko się tu pojawiasz. Tak więc ta bardzo miła Eba pewnie ucieszyłaby się z napływu nowych użytkowników.
Niezawodny , potwierdź moje słowa , bo wiem , że też jesteś aktywnym uczestnikiem tamtego forum.

Pozdrawiam i życzę smacznego jajka.

Kobiety ! Całujcie mężów przy jajku !!! :lol:
Rafał B.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał B. » 09.04.2004 21:05

dg napisał(a):Bułgaria ma tyle z balkanami co Rosja z Europą.

Powtórka z geografii (za WIEM 2004).
ad 1. Bałkany, część Europy Południowo-Wschodniej obejmująca kraje Półwyspu Bałkańskiego, obecnie są to: Albania, Grecja, Bułgaria, Rumunia, europejska część Turcji, Serbia i Czarnogóra, Słowenia, Chorwacja, Bośnia i Hercegowina, Macedonia.
ad 2. Wschodnioeuropejska Nizina, rozległa kraina naturalna we wschodniej części Europy, na obszarach: Rosji, Białorusi, Ukrainy, Mołdawii, Estonii, Litwy, Łotwy oraz częściowo Polski. Od północy ograniczona wybrzeżami Morza Arktycznego (Morze Barentsa i Morze Białe, i Morza Bałtyckiego, na zachodzie Morzem Bałtyckim, na południowym zachodzie Karpatami, na wschodzie łańcuchem Uralu, a na południu wybrzeżami Mórz: Czarnego i Kaspijskiego oraz Kaukazem.

I jeszcze jedna uwaga. Wątki, którym towarzyszy małe zainteresowanie forumowiczów (czyt. mała aktywność odpowiadających), szybko znikają z top-listy (na pierwszej stronie) i odchodzą w zapomnienie. Po co zatem sztucznie ograniczać tematykę forum. Przecież i tak "rynek" ją zweryfikuje. Moim zdaniem należy trzymać się zasady - w sprawach, które mnie nie interesują - nie zabieram głosu. W ten sposób mało ciekawe posty przejdą niemal niezauważone. Miotając natomiast dziesiątkami "odzywek" i pouczeń sami sprawiamy, że temat długo utrzymuje się "na topie". A co też nie jest bez znaczenia - taki zignorowany "tfurca" (przez duże "TFU") - też poczuje, że dostał kopa od społeczności...
Howgh!

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 09.04.2004 22:21

Podzielam Jacol Twoją opinię, tajemnicza Eba z Bulgaricusa jest cool!
Z drugiej strony admin z CRO.pl nie musi się udzielać - jest tu sporo merytorycznych wypowiedzi na temat (w odróżnieniu od Bulgaricusa), choć przyznaję że przydałyby się czasem wskazówki dla zielonych-początkujących forumowiczów jak korzystać z forum, bo to jest trochę denerwujące jak non stop ktoś rzuca temat identyczny z 10-cioma innymi, które czasem nawet ze sobą sąsiadują.

Mam też takie samo zdanie jak Rafał w kwestii wypowiadania się na forum na różne tematy. Widać że wiele osób nie zna podstaw tzw. netykiety czyli ogólnych zasad korzystania z internetowych grup dyskusyjnych (szczegóły można zobaczyć np. tutaj: http://www.pg.gda.pl/~agatek/netq.html ). Pyskówki powodują że pusty temat ciągnie się zamiast zgasnąć. A na troli-prowokatorów najlepszym lekarstwem jest ignorka bo ci ludzie szukają tylko zainteresowania swoją osobą i osiągają swój cel gdy się im odpowiada.

A do życzeń smacznego jajeczka dorzucę jeszcze życzenia smacznej, kiełbaski (takiej swojskiej, podsuszanej). W czasach hipermarketów ciężko o pożądny towar, ja się dziś wystałem w małej masarni za dobrą kiełbaską :lol:
ches
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ches » 09.04.2004 22:53

Wszedłem na Bułgarię i jestem pełen podziwu.Jesteś ekspertem od forum bulgarskiego.Super.Niezawodny i w chorwacji i w bułgarii.Gratulacje.Zawodowiec.
wtak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtak » 19.04.2004 09:13

ches napisał(a):Wszedłem na Bułgarię i jestem pełen podziwu.Jesteś ekspertem od forum bulgarskiego.Super.Niezawodny i w chorwacji i w bułgarii.Gratulacje.Zawodowiec.

No i jeszcze jacol8 też. :)
Pozdrówka

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone